Ajutoarele pentru achiziţia unei centrale, plătite cu întârziere

Ajutoarele pentru achiziţia unei centrale, plătite cu întârziere
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deşi Primăria municipiului Galaţi îi încurajează pe cetăţenii care nu au încă o soluţie de încălzire să depună cereri pentru a beneficia de ajutorul financiar de 3.000 de lei, plata acestor sume întârzie. Am primit la redacţie numeroase sesizări din partea gălăţenilor care aşteaptă banii încă din luna august! Primăria a anunţat, ieri, pentru prima dată în mod oficial, că punerea în funcţiune a vechiului sistem centralizat de termoficare nu mai este posibilă, din motive tehnice şi economice.

"Noi avem dosarul depus pe iulie şi aprobare privind plata din 9 august! Ne-am dori să ştim la ce dată s-a ajuns cu plăţile ajutorului pentru achiziţionarea unei centrale termice şi dacă nu se pot urgenta, fiind deja luna noiembrie", ne-a scris o cititoare.

"Am fost astăzi să mă interesez când anume ar trebui să ni se dea cei 3.000 de lei şi mi s-a cerut să prezint dovada că mi s-a aprobat cererea. Aveam documentul şi mi s-a spus să aştept, însă nu se ştie cât! Nu sunt singurul care aşteaptă acei bănuţi pentru achiziţia unui sistem de încălzire. Sunt oameni în vârstă care aşteaptă să intre banii din luna august, în curând vine Crăciunul şi niciun răspuns", ne-a scris un alt cititor.

Promisiuni

Din păcate, nu am reuşit să aflăm la ce dată s-a ajuns cu plăţile. Conform Primăriei, până ieri, inclusiv, au fost depuse 3.742 de dosare pentru acest ajutor şi au fost emise şi transmise 3.259 de dispoziţii de plată, restul cererilor fiind în analiză. Aproximativ 2.000 de dispoziţii au fost şi plătite, susţine Primăria, care promite că ritmul plăţilor va fi accelerat în perioada următoare şi dă asigurări că nu există riscul ca solicitanţii ale căror cereri au fost aprobate să nu îşi primească banii. Din păcate, nimeni nu ştie când!

Anchete sociale

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi desfăşoară o anchetă socială în scopul identificării persoanelor sau familiilor vulnerabile (singure, fără aparţinători, cu stare de sănătate precară, nedeplasabile etc.) care nu au putut depune cereri pentru ajutorul financiar de 3.000 de lei. În acest sens, a fost solicitat sprijinul preşedinţilor de asociaţii.

Conform Primăriei, informaţii suplimentare privind documentele necesare constituirii dosarelor pentru acordarea acestui ajutor se pot obţine la numărul de telefon 0236/307740, din cadrul Compartimentului Registratură şi Relaţii cu Publicul, Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, cu sediul în strada Fraternităţii nr. 1, bloc Şoim.

Pentru preluare cereri/dosare, persoanele interesate pot apela numărul de telefon 0236/488444, din cadrul Serviciului Ajutoare Încălzire, Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, cu sediul în strada Fraternităţii nr. 1, bloc Şoim.

Adio, termoficare!

"Întrucât vechiul sistem centralizat de termoficare s-a dovedit a fi ineficient, generator de pierderi şi mare consumator de resurse financiare de la bugetul local, iar numărul utilizatorilor a fost permanent în scădere în ultimii ani, punerea în funcţiune a vechiului sistem centralizat de termoficare nu mai este posibilă din motive tehnice şi economice. Cu atât mai mult cu cât oferta financiară a SC Electrocentrale SA Galaţi, producătorul de agent termic primar, presupunea achiziţionarea unei cantităţi de patru ori mai mare faţă de nevoile reale ale consumatorilor gălăţeni", se arată în comunicat.

Citit 7539 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.