Ajutoarele pentru achiziţia unei centrale, plătite cu întârziere

Ajutoarele pentru achiziţia unei centrale, plătite cu întârziere
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deşi Primăria municipiului Galaţi îi încurajează pe cetăţenii care nu au încă o soluţie de încălzire să depună cereri pentru a beneficia de ajutorul financiar de 3.000 de lei, plata acestor sume întârzie. Am primit la redacţie numeroase sesizări din partea gălăţenilor care aşteaptă banii încă din luna august! Primăria a anunţat, ieri, pentru prima dată în mod oficial, că punerea în funcţiune a vechiului sistem centralizat de termoficare nu mai este posibilă, din motive tehnice şi economice.

"Noi avem dosarul depus pe iulie şi aprobare privind plata din 9 august! Ne-am dori să ştim la ce dată s-a ajuns cu plăţile ajutorului pentru achiziţionarea unei centrale termice şi dacă nu se pot urgenta, fiind deja luna noiembrie", ne-a scris o cititoare.
"Am fost astăzi să mă interesez când anume ar trebui să ni se dea cei 3.000 de lei şi mi s-a cerut să prezint dovada că mi s-a aprobat cererea. Aveam documentul şi mi s-a spus să aştept, însă nu se ştie cât! Nu sunt singurul care aşteaptă acei bănuţi pentru achiziţia unui sistem de încălzire. Sunt oameni în vârstă care aşteaptă să intre banii din luna august, în curând vine Crăciunul şi niciun răspuns", ne-a scris un alt cititor.

Promisiuni

Din păcate, nu am reuşit să aflăm la ce dată s-a ajuns cu plăţile. Conform Primăriei, până ieri, inclusiv, au fost depuse 3.742 de dosare pentru acest ajutor şi au fost emise şi transmise 3.259 de dispoziţii de plată, restul cererilor fiind în analiză. Aproximativ 2.000 de dispoziţii au fost şi plătite, susţine Primăria, care promite că ritmul plăţilor va fi accelerat în perioada următoare şi dă asigurări că nu există riscul ca solicitanţii ale căror cereri au fost aprobate să nu îşi primească banii. Din păcate, nimeni nu ştie când!

Anchete sociale

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi desfăşoară o anchetă socială în scopul identificării persoanelor sau familiilor vulnerabile (singure, fără aparţinători, cu stare de sănătate precară, nedeplasabile etc.) care nu au putut depune cereri pentru ajutorul financiar de 3.000 de lei. În acest sens, a fost solicitat sprijinul preşedinţilor de asociaţii.
Conform Primăriei, informaţii suplimentare privind documentele necesare constituirii dosarelor pentru acordarea acestui ajutor se pot obţine la numărul de telefon 0236/307740, din cadrul Compartimentului Registratură şi Relaţii cu Publicul, Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, cu sediul în strada Fraternităţii nr. 1, bloc Şoim.
Pentru preluare cereri/dosare, persoanele interesate pot apela numărul de telefon 0236/488444, din cadrul Serviciului Ajutoare Încălzire, Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, cu sediul în strada Fraternităţii nr. 1, bloc Şoim.

Adio, termoficare!

"Întrucât vechiul sistem centralizat de termoficare s-a dovedit a fi ineficient, generator de pierderi şi mare consumator de resurse financiare de la bugetul local, iar numărul utilizatorilor a fost permanent în scădere în ultimii ani, punerea în funcţiune a vechiului sistem centralizat de termoficare nu mai este posibilă din motive tehnice şi economice. Cu atât mai mult cu cât oferta financiară a SC Electrocentrale SA Galaţi, producătorul de agent termic primar, presupunea achiziţionarea unei cantităţi de patru ori mai mare faţă de nevoile reale ale consumatorilor gălăţeni", se arată în comunicat.

Citit 7102 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 12:15

7 comentarii

 • postat de Grecu Iordache
  Luni, 19 Noiembrie 2018 11:47
  82.137.10.***
  Dar cei care au instalat centrale termice fără nici un ajutor de la primărie cine îi ajută??
  1
  8
  Raportează
 • postat de infrigurat
  Vineri, 16 Noiembrie 2018 22:41
  92.83.34.***
  PRIMARULE da caldura galatenilor. Nu iti bate joc de noi si de copii nostri. Si tu ai copil si ar trebui sa fii mai constient acum de cum este sa-ti tii copilul in frig. Cum faci asa vei gasi in viata. Nu vei fi primar toata viata, dar DUMNEZEU vede cat "BINE" faci galatenilor!!!!!!!
  2
  10
  Raportează
 • postat de costel
  Vineri, 16 Noiembrie 2018 13:47
  109.166.133.***
  Asta-i alta prosteala marca PSD !! Dragi galateni votati in continuare PSD si o sa ajungeti sa importati apa ca sa o turnati in Dunare !!
  2
  13
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 16 Noiembrie 2018 13:45
  89.121.200.***
  Adica Primaria a anuntat abia pe 15 noiembrie ca nu poate asigura incalzirea orasului??? E de cartea recordurilor in prostie si nepasare!!! Pentru ce isi iau salariile alea umflate in Primarie??? Cine raspunde cu slujba pentru asta? Sau bugetarii nu au nicio raspundere?
  2
  17
  Raportează
 • postat de Demisia
  Vineri, 16 Noiembrie 2018 09:03
  82.78.153.***
  Pai eu zic sa inchizi scolile de tot ca aduc pierderi!!!De exemplu tu...ai facut scoala degeaba.Dar cum de are pierderi sistemul???Cine le-a provocat????S-au investit bani pentru reparatii???Cei care nu au platit au fost trimisi in judecata???De ce la Bucuresti pot fi pierderi si la Galati,nu????Cate fonduri europene ai atras????De ce se fac discriminari in acordarea ajutoarelor????De ce DNA-ul a fost cumparat la Galati de PSD???De ce nu desfiintam primaria si jandarmeria,ca aduc pierderi???De ce bagam bani in spitale,sa se trateze fiecare individual,nu????
  3
  24
  Raportează
 • postat de infrigurat al orasului Galati
  Vineri, 16 Noiembrie 2018 08:05
  109.97.51.***
  Daca ati hotarat sa schimbati furnizorul de agent termic trebuia sa asigurati tuturor locuitorilor acestui oras o noua sursa de incalzire indiferent de veniturile care le au. Dumneavoastra cand ati luat aceasta hotarare nu ati intrebat toti locuitorii daca sunt sau nu de acord cu aceasta hotarare. Trebuia sa organizati REFERENDUM fiindca toti platim taxele si impozitele locale care sunt foarte mari in Galatii comparativ cu cele platite de bucuresteni care primesc si agent termic de la sistemul centralizat cu 160 lei/ Gcal.

  Asigurati AGENT TERMIC de la sistemul centralizat si nu mai tineti locuitorii acestui oras in FRIG. VREM CALDURA!!!!!!
  4
  25
  Raportează
 • postat de Aderin
  Vineri, 16 Noiembrie 2018 00:19
  79.116.100.***
  Nu interesează pe nimeni. Lasă că pot să aștepte. Nu-i așa domnule Primar . Sa vină frigul că eu stau la căldură.
  6
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.