Filiala din Micro 20 a Bibliotecii ”V. A. Urechia”, respinsă după inaugurare
Foto: Victor Cilincă

Filiala din Micro 20 a Bibliotecii ”V. A. Urechia”, respinsă după inaugurare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Filiala din Micro 20 a Bibliotecii „V. A. Urechia” este pusă sub semnul întrebării după ce atribuirea în folosinţă gratuită, către Fundaţia „Andreiana Juventus”, a spaţiului în care aceasta a fost amenajată, nu a fost aprobată în şedinţa de ieri a Consiliului Local.

Semnalul l-a dat consiliera independentă Simona Vreme: „În data de 9 noiembrie a fost inaugurat acest sediu al bibliotecii, iar noi venim să îl legiferăm ulterior, pe 23 noiembrie. Consider că ar fi trebuit ca acest proiect să existe pe ordinea de zi în luna octombrie, nu ulterior deschiderii acestei biblioteci. Salut iniţiativa, dar consider că aici suntem un pic la marginea legalităţii”.

Consilierul local PSD Zanfir Ilie a explicat că inaugurarea a avut loc în cadrul aniversării de 128 de ani a Bibliotecii „V. A. Urechia” - instituţie pe care o conduce - şi că filiala va funcţiona efectiv ca bibliotecă municipală abia de la 1 Decembrie.

Explicaţiile, însă, nu i-au convins pe aleşi. Pentru a fi aprobat, proiectul de hotărâre, fiind cu caracter patrimonial, ar fi avut nevoie de 18 voturi favorabile. Cu 16 voturi „pentru”, şapte abţineri (grupul PNL şi Simona Vreme), şi doi consilieri care nu au participat la vot, proiectul nu a fost adoptat.

Reacţia a venit din partea administratorului public Marius Humelnicu: „Domnii consilieri PNL şi dna consilier Vreme, vorbim de un act cultural, vorbim de Cartierul Dunărea care a fost binecuvântat de o bibliotecă, pentru ca fiecare copil să poată să ajungă să citească. Este inadmisibil să nu votezi un lucru cultural!”.

Nimeni nu a explicat, însă, care este motivul pentru care proiectul a ajuns pe mesele aleşilor abia acum. Cert este că au picat la vot şi alte trei proiecte de hotărâre cu caracter patrimonial, privind transferul şi, respectiv, vânzarea unor terenuri ale oraşului. Asupra acestora, vom reveni.

Citit 5013 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.