Filiala din Micro 20 a Bibliotecii ”V. A. Urechia”, respinsă după inaugurare
Foto: Victor Cilincă

Filiala din Micro 20 a Bibliotecii ”V. A. Urechia”, respinsă după inaugurare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Filiala din Micro 20 a Bibliotecii „V. A. Urechia” este pusă sub semnul întrebării după ce atribuirea în folosinţă gratuită, către Fundaţia „Andreiana Juventus”, a spaţiului în care aceasta a fost amenajată, nu a fost aprobată în şedinţa de ieri a Consiliului Local.

Semnalul l-a dat consiliera independentă Simona Vreme: „În data de 9 noiembrie a fost inaugurat acest sediu al bibliotecii, iar noi venim să îl legiferăm ulterior, pe 23 noiembrie. Consider că ar fi trebuit ca acest proiect să existe pe ordinea de zi în luna octombrie, nu ulterior deschiderii acestei biblioteci. Salut iniţiativa, dar consider că aici suntem un pic la marginea legalităţii”.

Consilierul local PSD Zanfir Ilie a explicat că inaugurarea a avut loc în cadrul aniversării de 128 de ani a Bibliotecii „V. A. Urechia” - instituţie pe care o conduce - şi că filiala va funcţiona efectiv ca bibliotecă municipală abia de la 1 Decembrie.

Explicaţiile, însă, nu i-au convins pe aleşi. Pentru a fi aprobat, proiectul de hotărâre, fiind cu caracter patrimonial, ar fi avut nevoie de 18 voturi favorabile. Cu 16 voturi „pentru”, şapte abţineri (grupul PNL şi Simona Vreme), şi doi consilieri care nu au participat la vot, proiectul nu a fost adoptat.

Reacţia a venit din partea administratorului public Marius Humelnicu: „Domnii consilieri PNL şi dna consilier Vreme, vorbim de un act cultural, vorbim de Cartierul Dunărea care a fost binecuvântat de o bibliotecă, pentru ca fiecare copil să poată să ajungă să citească. Este inadmisibil să nu votezi un lucru cultural!”.

Nimeni nu a explicat, însă, care este motivul pentru care proiectul a ajuns pe mesele aleşilor abia acum. Cert este că au picat la vot şi alte trei proiecte de hotărâre cu caracter patrimonial, privind transferul şi, respectiv, vânzarea unor terenuri ale oraşului. Asupra acestora, vom reveni.

Citit 4684 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 20:21

6 comentarii

 • postat de George
  Luni, 26 Noiembrie 2018 07:57
  89.136.76.***
  PSD si ALDE ne vor prosti si inculti.
  3
  3
  Raportează
 • postat de Sergiu Moldovan
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 16:38
  109.70.100.***
  Păi, se poate!?
  Să nu-i dați lu Hapeci un pic de panglică sau lui onănuț să țină de ea.
  Erau toți cu mâinile în aer.
  Pănglicăreala se face cu toți laolaltă, ce naiba, doar sunteți profesioniști!
  2
  8
  Raportează
 • postat de Suzana
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 12:15
  82.137.15.***
  Ăia de la ALDE FUGdela vot(imparțiali coane Tăriceanu și Vosganian) Liberalii care au tras în ȚĂRANI și Muncitori mai ceva că LEGIONARII acum un an de aniversare (50 de ani au fost Comuniștii+ 50de ani Capitaliștii lui pește grup) s-au gândit că e mai bine să MURIM PROSTI adică FĂRĂ CARTE CA SĂ NU AI PARETE (că le ei de la gura lor )/DOAMNA VREME(TRECUTĂ DEGEBA)vă mai VOTEAZĂ NEAMURILE? Trăiască UNIUNEA SALVAȚI ROMANIA POATE VĂ TRIMITE ACASĂ PE TOȚI
  10
  12
  Raportează
 • postat de Alicante
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 09:09
  100.117.75.***
  Liberalii sunt împotriva filialei unei biblioteci!? Vai de capul lor! O fi ideea lui Stângă-n dreptu?
  11
  12
  Raportează
 • postat de bibliofilia
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 08:28
  89.137.228.***
  Ce, nu se mai inteleg alesii neamului prin a cui fundatie sa treaca banii publici? Mai aveti si altele, suntem convinsi! Una e a dansatorilor, pardon dansatoarelor funny, sau cum s-or numi ele acum, alta e ..., dar sa urmarim lista invitatilor la actiunile publice ale orasului si sa intelegem cum sta de fapt treaba. Spunem asta dupa ce observam clar, cu ochiul liber, de la distanta, cum in spatiul public apar doar organizatii de casa, alese pe spranceana, ca sa marcheze evenimentele orasului nostru. Oare de ce numai ele sunt vizate?
  1
  16
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 07:33
  188.24.228.***
  Priviti cu atentie fotografia ,toti acei domni sunt alesi sau numiti in numele si pentru respectarea legii... dar ca peste tot in tara si in mod deosebit la nivel central ,respectarea legii pentru actualii guvernanti este facultativa iar cand vor si le face bine ,modifica legile ... Sa se faca o sedinta de CL ,de indata si sa se hotarasca :"merge si asa ,mai lasati-le incolo de legi , ne impiedicam noi in ele ,doar suntem majoritatea..."....
  3
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.