A depus jurământul şi a demisionat în aceeaşi zi. Victor Malinovici, consilier local doar pentru o şedinţă

A depus jurământul şi a demisionat în aceeaşi zi. Victor Malinovici, consilier local doar pentru o şedinţă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Situaţie inedită în şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Local Galaţi: Victor Malinovici, care şi-a câştigat mandatul în instanţă, a depus jurământul de ales local, iar la finalul întrunirii şi-a anunţat demisia.

Aleşii locali au fost nevoiţi, ieri, să pună în aplicare Decizia nr. 2017/2018 a Curţii de Apel Galaţi. Aşa cum aţi putut afla deja din ziarul „Viaţa liberă”, instanţa a dispus anularea Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 7/26.01.2017, prin care Ilie Gheţu a fost validat consilier local UNPR şi i-a obligat pe consilieri să-l valideze pe Victor Malinovici. Acesta şi-a câştigat mandatul în instanţă după situaţia jenantă în care a fost pus în ianuarie 2017.

Atunci, aleşii au trebuit să decidă pe cine validează consilier local, în locul lui Marius Stan, în condiţiile în care pe mesele lor ajunseseră două adrese, ambele cu antetul şi cu ştampila UNPR, dar semnate de preşedinţi diferiţi. Un document cerea validarea lui Victor Malinovici, celălalt îl nominaliza pe Ilie Gheţu, precizând că Victor Malinovici a fost exclus din UNPR. În sala de şedinţe se aflau atât Gheţu, cât şi Malinovici, dar Comisia de Validare a CL a decis să-l valideze pe primul.

Malinovici a dat în judecată

Victor Malinovici a dat în judecată Consiliul Local, a pierdut procesul în primă instanţă, la Tribunal, dar l-a câştigat definitiv la Curtea de Apel. Aşa că, extrem de emoţionat, a depus jurământul de consilier local şi a luat loc la masa aleşilor.

A refuzat să participe la votul celor 46 de proiecte de hotărâre, motivând că nu cunoaşte conţinutul lor. La finalul şedinţei, după ce a catalogat întrunirea drept "spectacol grotesc", reamintind situaţia neplăcută în care a fost pus în ianuarie 2017, când a fost invalidat fără a fi întrebat dacă are ceva de spus, şi-a anunţat, verbal, demisia.

„Nici nu apucasem să semnez jurământul, că am şi fost persiflat de dl primar care m-a întrebat unde mă aşez: la PMP sau la UNPR? Dar ce, ne jucăm? Mi s-a părut corect atât timp cât am făcut toate demersurile în instanţă şi am câştigat mandatul, să vin şi să depun jurământul. Dar după ce am văzut cum se desfăşoară şedinţa, am zis că nu vin să pierd timpul acolo. Eu, venind în Consiliul Local cu hotărâre judecătorească, atmosfera nu este chiar atât de bună. Când cineva pierde, nu prea înghite situaţia, şi atunci am zis: ce rost are să stau să încurc oamenii”, ne-a declarat Malinovici, care a precizat că îşi va depune demisia în scris, cu număr de înregistrare.

Rămâne de văzut dacă Ilie Gheţu va redeveni consilier local în urma demisiei lui Malinovici.

Citit 4135 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.