Liberalii l-au „găzduit” pe Nica

Liberalii l-au „găzduit” pe Nica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conferinţă de presă, pentru clarificare: PNL îl sprijină pe candidatul Geoană * Moment istoric: prima conferinţă de presă comună PNL – PSD *

Chiar preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, recunoştea în deschiderea conferinţei de presă de ieri, comună cu cea a liderului PSD Galaţi, Dan Nica, faptul „mai puţin obişnuit” al acesteia. Foşti inamici politici care, ce-i drept, nu s-au înjurat între ei, cei doi au stat ieri alături. Gazdă: sediul liberalilor…

Au intrat împreună la conferinţa de presă, au declarat ce-au declarat unul de faţă cu celălalt, au plecat împreună în fostul birou al fostului ministru Paul Păcuraru. Şi s-au întors, tot împreună, pentru ca preşedintele Nica să mai dea o declaraţie, după ce presa centrală a difuzat ştirea anulării deciziei de suspendare a sa din funcţia de ministru…

Presa a primit pe hârtie Protocolul de colaborare: „Acord pentru ieşirea României din criză”.

„Decizia PNL a fost luată în unanimitate, ceea ce nu-i un lucru obişnuit la liberali, a ţinut cont de un lucru esenţial - preşedintele PSD Crin Antonescu a rămas consecvent proiectului unui guvern condus de un independent, cu o largă majoritate parlamentară”, pentru depăşirea crizei politice şi ieşirea din criza economică, a declarat Victor Dobre.

Şi fostul secretar de stat Dobre şi viceprim-ministrul + ministrul de Interne Dan Nica au pătimit în mandatul unui preşedinte în care scandalurile au dărâmat orice realizare, s-a plâns Nica.

„Instalaţia” funcţiona deja la Galaţi

De la mijlocul anului trecut, „construcţia politică” PSD – PNL a funcţionat la Galaţi, a recunoscut Dobre. Ce va urma în campanie? Am aflat la conferinţa de presă că nici Geoană şi nici Antonescu nu vor putea fi prezenţi în campanie la Galaţi, crede Nica: au doar o săptămână de campanie la dispoziţie, căci două zile vor fi „blocate” în apariţii televizate centrale.

În timp ce candidatul Băsescu va veni la Galaţi, Geoană va merge în campanie în Ardeal – fiecare pe unde n-a fost… Se pare că Antonescu se va mulţumi să recomande electoratului său, prin liderii judeţeni, să-l voteze pe Geoană: nu va participa la acţiuni electorale comune cu candidatul PSD. Dan Nica se aşteaptă la „un sprijin consecvent” şi din partea PC Galaţi.

Preşedinte + premier = miză

Candidaţii la preşedinţie merg ”la pachet”, putem spune, cu propunerile de premier: Nica spune că Geoană merge cu Johannis, iar Băsescu cu Udrea. Informaţia legată de Elena Udrea ca premier vine din sânul PD-L, pretinde Nica. 

Dobre a mai spus că formaţia de diplomat al lui Geoană îl califică să fie „un bun preşedinte”. Secretul alianţei cu PSD: partidul lui Geoană a acceptat propunerea de premier a liberalilor – Klaus Johannis.

Cele două partide s-au înţeles pe câteva principii „esenţiale”, cerute de PNL: menţinerea cotei unice,  păstrarea  actualului nivel al impozitelor şi taxelor, reducerea cheltuielilor de asigurări sociale plătite de  societăţile comerciale.

PNL a obţinut un acord cu UDMR şi s-au purtat discuţii şi cu alte partide, motiv pentru care ieri niciun partid nu a fost atacat.

Centura Galaţiului, propusă de Nica

Nica regretă că nu a reuşit să promoveze în cele câteva luni de mandat proiecte gălăţene cuprinse în masterplanul existent anul trecut la Ministerul Transporturilor.

„Regret, pentru că, cel puţin centura Galaţiului, eu am băgat-o în programul de guvernare, în ideea ca să facă cineva măcar un studiu de fezabilitate şi proiectele, pentru că va veni momentul în care vom găsi banii să o facem. Condiţiile de trafic sunt înfiorătoare”, a mai spus liderul PSD, care a ajuns ieri greu la conferinţa de presă din cauza aglomeraţiei de pe şosea. 

Explicaţie foto: Premieră - un lider PSD, oaspete la PNL

Citit 1577 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.