Primăria încearcă să cumpere boilere pentru propriile locuinţe. Pentru a patra oară la rând

Primăria încearcă să cumpere boilere pentru propriile locuinţe. Pentru a patra oară la rând
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După trei încercări eşuate, Primăria municipiului Galaţi încearcă din nou să-şi doteze propriile imobile cu boilere. Fireşte, nu va mai reuşi anul acesta, pentru că, în cadrul celei de-a patra licitaţii lansate, ofertele sunt aşteptate până pe 14 ianuarie 2019.

Deşi suntem în luna decembrie, Primăria Galaţi tocmai a lansat o licitaţie pentru achiziţia cu montaj a unor boilere, la imobilele care îi aparţin. Achiziţia este explicabilă din moment ce microcentralele de cartier - atunci când vor funcţiona toate - nu asigură şi apa caldă, ci numai căldura. În calitate de proprietar, municipalitatea trebuie să le asigure chiriaşilor tot confortul, adică apă caldă şi căldură. Acolo unde a fost posibil, Primăria a spus că va monta centrale termice, dar, în locuinţele cu spaţiu limitat, opţiunea a fost montajul unor panouri radiante şi a unor boilere.

Licitaţiile pe care le-a lansat în acest scop în vara şi apoi în toamna anului 2017, au fost anulate pentru că nu s-au prezentat ofertanţi. Cea de-a treia procedură de acest fel, lansată în iulie 2018, a fost norocoasă doar parţial. S-a găsit furnizor pentru panouri radiante, dar nu şi pentru boilere.

Pentru achiziţia celor din urmă, municipalitatea tocmai a lansat o licitaţie. Administraţia locală îşi doreşte un acord-cadru cu o valoare estimată între minimum 33.022 de lei cu TVA şi maximum 880.600, pentru cel puţin 30 de boilere şi cel mult 800 de bucăţi. Durata contractului este de 24 de luni, iar ofertele sunt aşteptate până pe 14 ianuarie.

Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, însă rămâne de văzut dacă se vor prezenta ofertanţi. Prin urmare, chiriaşii Primăriei vor intra în noul an fără apă caldă!

Citit 2624 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.