Problemele infrastructurii Electrica lovesc din nou. Căderile de tensiune au lăsat jumătate de oraş fără apă

Problemele infrastructurii Electrica lovesc din nou. Căderile de tensiune au lăsat jumătate de oraş fără apă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gălăţenii din 11 cartiere ale oraşului au rămas miercuri timp de circa trei ore fără apă potabilă după ce la staţia de pompare s-au înregistrat fluctuaţii de tensiune. Termenul avansat de Apă Canal pentru remedierea problemei care a apărut pe nepusă masă a fost prelungit cu mult, din cauza căderilor succesive.

Şocul lipsei apei potabile la robinete a lovit jumătate de oraş miercuri după-amiază, cu puţin înainte de ora 18,00, când de la periferia muncipiului, din Micro 21, până în Centru, la robinete nu a mai curs apă rece. Nu mai puţin de 11 cartiere, aşa cum a precizat Apă-Canal, respectiv Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, o parte din Siderurgiştilor Vest, Ţiglina 1 şi 2, Mazepa 1 şi 2 au fost lipsite, pe nepusă masă, de alimentarea cu apă rece, situaţie extrem de neplăcută pentru consumatorii afectaţi, care s-au trezit şi fără utilitate, şi fără rezerve, cum şi-ar fi făcut în cazul unei sistări anunţate. Motivul: Uzina de Apă 2 nu a mai primit suficientă energie electrică, fapt ce constituie una dintre cele mai serioase probleme legate de alimentarea cu curent înregistrate în Galaţi în această iarnă.

"O avarie pe reţeaua electrică ce alimentează Uzina de Apă nr. 2 a condus la sistarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor. Echipele SDEE Distribuţie au intervenit în regim de urgenţă. În jurul orei 18,35 s-au finalizat manevrele specifice de realimentare cu energie electrică a Uzinei 2. Imediat după repunerea sub tensiune, Apă-Canal a pornit pompele şi manevrele de realimentare cu apă potabilă a consumatorilor", anunţa iniţial Apă-Canal, care estima că, cel târziu, până la orele 19,30 toate cartierele vor fi realimentate cu apă. Problema nu a putut fi rezolvată în termenul avansat, din cauza unor noi căderi de tensiune, care au luat prin surprindere echipele de intervenţie. Abia spre orele 22.00, cei responsabili comunicau că a fost reluată alimentarea cu apă la blocurile cu patru etaje şi că era în curs de rezolvare problema presiunii în imobilele cu zece etaje.

Inerţia sistemului face dificilă reluarea alimentării

Sunt explicaţile venite din partea reprezentanţilor Apă-Canal, care ne-au argumentat de ce a durat atât de mult repunerea în funcţiune a pompelor şi furnizarea apei către consumatori. "Uzina de Apă 2 are două surse de alimentare cu energie, astfel că dacă pică un fir să putem trece pe celălalt. Din păcate, au fost căderi succesive pe ambele fire, dar am putut înlocui la timp o pompă care s-a defectat. Din păcate, este necesară o durată de timp destul de lungă până la repornirea pompelor, care nu pot fi repuse brusc în funcţiune, iar în plus trebuie să asigurăm şi calitatea apei", ne-a explicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al SC Apă-Canal SA Galaţi.

Citit 5184 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 00:07

8 comentarii

 • postat de Electrician
  Vineri, 18 Ianuarie 2019 12:56
  185.220.100.***
  Tipic romanesc! Sa dai vina pe altul pentru neputinta ta. Apa Canal da vina pe Electrica ca sa-si ascunda propriile probleme. Uzina de Apa a fost realimentata cu energie electrica in 20 de minute de la intrerupere si ulterior nu a mai fost nicio intrerupere, asa ca trebuie justificat altfel timpul pana la reluarea alimentarii cu apa a orasului
  0
  10
  Raportează
 • postat de Adevarul
  Vineri, 18 Ianuarie 2019 10:42
  194.105.20.***
  Da, pentru ca Electrica a fost organizata si reorganizata, pana vor s-o faca praf.
  La conducere sunt pusi " biela-manivela" sau economisti.Cum , naiba , sa pui genul asta de manageri , iar adevaratii ingineri , specialisti, profesionisti, sunt dati de-o parte.
  Electrica -Reparatii Electrice, prin insasi titulatura, a fost reorganizata , pana la piere,.Se contacteaza servicii acum , se incheie contracte , dar cu cine? Personalul de specialitate, ingineri, electricieni,au fost nevoit sa pleca, ca , vezi, Doamne, se urmareste rentabilizare.
  Acum , bossi din Electrica contacteaza alte firme , subcontractori , adica capusele de fiirme , create de sefii din Electrica Galati, pensionari s.a. , unde se scurge banul public, spagile. Uitati-va, daca mergeti in zona unde isi are Electrica -Galati , sediul , cate firme infiintate. Cine sunt in spatele acestor firme? Mafia interpusilor.
  prin transfer personal la Distributie.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Obligatoriu, generator de curent electric.
  Vineri, 18 Ianuarie 2019 03:57
  213.233.101.***
  Uzina dr Apă Nr. 2, dacă tot este obiectiv strategic de importanță deosebită, este obligatoriu să dețină un generator de curent electric, pentru a interveni în alimentarea cu curent electric a uzinei de apă, dacă sunt avarii pe rețeaua electrică, ca să nu mai pui, în caz de război. Uzina de Apă Nr. 1, dezafectată din prostie, chiar asta avea rolul pe timpul lui Ceaușescu, stație de apă potabilă de rezervă a orașului, la nevoie.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Joi, 17 Ianuarie 2019 22:26
  5.13.159.***
  DEMISIA celor responsabili.
  Incepind de la politicienii, ca doar ei hotarasc ce este mai bine si unde trebuiesc facute investitii prioritare. Bine ca avem borduri si sisteme inteligente de irigare a gazonului din scuaruri.
  3
  32
  Raportează
 • postat de trica
  Joi, 17 Ianuarie 2019 21:33
  109.103.134.***
  Orasul lui peste prajit! Fugiti, fratilor! Nu mai e de trait in Galati!
  7
  19
  Raportează
 • postat de Adrian
  Joi, 17 Ianuarie 2019 21:27
  86.124.201.***
  Un generator de rezerva nu are? Nu cred. Atunci cand e bal/ spectacol se gaseste imediat la ei , acus nu mai au. Variatii de tensiune se pot genera de la ,,scurt" la ei din ,,reabilitari" si inadituri, carpeli. Daca au o informare de la electrica sa-i crezi. Altfel, gasesc un serviabil ,,cunoscut" de la electrica si le scrie 2 randuri, l-as pe mana serviciului mecano-energetic?
  2
  16
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 17 Ianuarie 2019 19:13
  188.24.232.***
  O jale generala, Electricitatea productie-distributie e praf, CFR e praf, infrastructura auto e praf, la fel, Posta, Tarom, etc Ce naiba merge bine administrat de stat? Doar la TV e totul minunat in economia romaneasca? Multinationalele sunt alea rele?!!! Tara asta se scufunda!
  2
  28
  Raportează
 • postat de Costica
  Joi, 17 Ianuarie 2019 18:46
  86.124.201.***
  Solutia e simpla. O a treia sursa de alimentare cu energie electrica, energie furnizata de un grup electrogen. Si a-ti scapat de toate durerile de cap. Ca Slava Domnului, aveti multe grupuri prin curtea unitatii care stau degeaba.
  4
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.