Lista lui Toader

Lista lui Toader
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PD-L, la vânătoare de votanţi multipli * O reţea de date personale ale alegătorilor din secţiile speciale *

Preşedintele Mircea Toader a susţinut duminică, la ora 16, adică încă în timp util pentru televiziuni, o conferinţă de presă în care a făcut un apel către… cei care urmau să mai voteze multiplu: să nu mai facă acest lucru, iar celor care au făcut-o deja le-a spus să se aştepte la pedeapsa legii.

Ce mai, i-a speriat cu legea numai că PD-L nu a sesizat Poliţia, ci secţiile de votare, cerându-le prin SMS-uri să cheme poliţia dacă întâlnesc numele respective.

Cum mesajul părea să vină din eter, nu era semnat şi apărea pe numerele particulare de mobil ale şefilor secţiilor de votare, efectul a fost unul de bau-bau, aşa cum am constatat de pildă la Secţia de votare specială de la Vânători…

„Noi am avut un sistem de evidenţă a votului multiplu bine pus la punct – a declarat Toader. Avem datele a 3.000 şi ceva de oameni care au votat în secţiile speciale şi acum am început să-i depistăm şi acolo unde ar fi trebuit să voteze”. 

„L-am găsit pe C. V., care a votat şi în Toflea, şi în secţia specială din Gohor. Acum avem informaţii că acelaşi lucru s-a întâmplat într-o secţie din Galaţi”. 

Un mod concret de a se face dreptate, cu un prim nume deja oferit presei. Dar oare e legal să foloseşti datele personale ale oamenilor? Şi cum a făcut PD-L rost de CNP-uri?

„Foarte simplu”: scrise cu mâna de membrii PD-L din secţiile de votare, a explicat liderul gălăţean. PD-L are un program special de calculator, care face lista care este apoi trimisă pe SMS-uri. Un fel de serviciu secret?

Reţeaua RDS, blocată!

La care a intervenit prompt un serviciu secret duşman? Căci, spune preşedintele Toader:

„Cel mai grav mi s-a părut faptul că sistemul nostru a fost blocat pe telefonia RDS timp de trei ore, deci serverul a fost blocat  cu jumătate din Galaţi. Nu pot să fiu aşa, nesuspicios: exact când am început să depistăm noi…”.

Deşi, la câte zeci de mesaje au fost trimise, eterul trebuie să se fi… înroşit. La ora conferinţei de presă, oamenii PD-L continuau  să adune CNP-uri şi să le transmită secţiilor din judeţ:

„Acolo unde vor apărea oameni care vor veni să voteze dublu, noi le-am comunicat celor din secţie să anunţe imediat Poliţia, să-i reţină”. 

Căci, a declarat Toader, operaţiunea de turism electoral a fost ieri „mult mai amplă” decât la turul întâi: acum votând aproape 7.000 de votanţi din secţiile speciale (Toader a dat exemplul Cavadineştiului). 

„Toate secţiile din Galaţi au primit listele cu cei din Galaţi care au votat în secţii speciale”, a conchis democrat-liberalul.

Banii la pompier

Dintre alte nereguli anunţate ieri de preşedintele Toader: „A mai fost surprins viceprimarul Ciot din Cosmeşti, când dădea bani, împreună cu pompierul”.

„L-au depistat oamenii noştri, au chemat Poliţia, a fugit cu maşină cu tot. Există anchetă acolo, să vadă cum s-au dat acei bani. De asemenea, există un trafic aproape de neconceput de transport de persoane”. 

După ce  au semnat deja procesele verbale de sigilare a buletinelor de vot,  toţi cei 156 de reprezentaţi ai PNG Galaţi au fost înlocuiţi ieri cu reprezentanţi ai PSD, primii ca excluşi din partid, ce au semnat procesele verbale de sigilare a buletinelor de vot, a spus Toader. 

„Nu ştiu în care secţie s-au bătut între ei PNG-istul vechi cu PNG-istul nou. Telefonul de la PNG e închis, n-ai cu cine să vorbeşti” – a mai reclamat liderul PD-L.

Comentariu foto: Preşedintele Toader, încercând să prindă „trenul” mediatic

Citit 792 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.