SMS-ul care cade din cer

SMS-ul care cade din cer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Vânători, preşedinta şi vicepreşedinta secţiei speciale de vot au primit mesaje pe telefoanele personale *

Vânători, Secţia specială de votare nr. 493, de la Căminul Cultural. Am vorbit cu profesoara Magdalena Silvia Baştiurea, preşedinta secţiei de vot, care sesizase la BEC că primise, pe telefonul personal, nu cel al secţiei, o avalanşă de SMS-uri: peste 60. „Am primit 16 mesaje deodată!” 

Cineva, care nu se semna, îi cerea să oprească să voteze persoane dintr-o listă de nume conţinută în SMS: persoane care au votat la turul întâi pe listele speciale. Practic, preşedintei i s-a terminat bateria telefonului în faţa acestei avalanşe pe care a primit-o cu suspiciune.

„Am întrebat la BEJ şi mi-au spus: «Staţi pe poziţii şi nu faceţi nimic!» Am raportat şi noi la Poliţie. Domnii de la Poliţie au venit şi au copiat datele din telefonul meu…  Dacă eu îl obstrucţionez [pe votant], aşa cum îmi cere SMS-ul, sunt pasibilă de amendă, între patru milioane şi jumătate la zece milioane, că nu l-am lăsat să voteze”. 

Dacă mesajul ar fi fost semnat, n-ar fi produs neîncredere şi panică. Dar, nefiind vorba despre mesajul unei instituţii a statului, n-ar fi fost probabil urmat… Poţi să-ţi închipui orice, chiar şi că a sunat… Dumnezeu.

O explicaţie a listei primite prin telefon ne-a oferit-o tot preşedinta secţiei: o circulară de la BEC scria că s-a hotărât ca reprezentanţii partidelor, alianţelor şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot obţine, pe cheltuiala lor, copii ale listelor speciale din ţară şi străinătate, inclusiv transcrise de mână. Date care se pot întoarce sub formă de… SMS.

* La secţia specială au votat la turul întâi vreo 200 de oameni. Şi ieri votaseră până la prânz mulţi gălăţeni care au case la Vânători, fără să aibă mutaţie pe buletin, dar şi din Matca sau Tecuci, în general oameni cu bani, care şi-au făcut case de vacanţă aici, ne-a mai explicat preşedinta. 

Explicaţie foto: Telefonul cu mesajul neaşteptat

Citit 1063 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.