Generator de mare putere, trimis de la Galați pentru iluminarea județului Ialomița

Generator de mare putere, trimis de la Galați pentru iluminarea județului Ialomița
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un container cu un generator de mare putere - 450 kVA - și doi subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au plecat în această după-amiază către Urziceni, ca urmare a mobilizării mijloacelor tehnice la nivel național, necesară ajutorării populației din zonele afectate de vremea severă.

”Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, în județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afectate, IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric. Generatoarele sunt mobilizate din județele AG, BC, BR, BV, BZ, CT, CV, DB, GL,TR, TL, OT, PH, VN, VL și Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situații de urgență grave cauzate de vreme. Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice. Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică”, se precizează într-un comunicat transmis în acestă după-amiază de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice . Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș-Severin și Timiș.

 

Citit 6932 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2019 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.