Aplicaţii inteligente şi poligon pentru antrenamente

Aplicaţii inteligente şi poligon pentru antrenamente
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La sfârşitul anului trecut, într-o şedinţă a Consiliului Local, a fost aprobat un proiect ce vizează activitatea Poliţiei Locale gălăţene. Este vorba despre E-POL, proiect care priveşte introducerea într-o bază de date specifică a tuturor activităţilor operative ale poliţiştilor locali (contravenţii, infracţiuni, confiscări şi alte măsuri complementare).

Valoarea investiţiei este de 128.000 de lei. "Proiectul este pregătit în totalitate şi va intra în vigoare în perioada următoare, acesta urmând să ofere date importante pentru Poliţia Locală Galaţi, Primăria municipiului Galaţi şi organele fiscale, privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute zilnic de poliţiştii locali, sancţiunile aplicate, amenzile încasate, fiind practic un "cazier" operativ şi contravenţional", ne-a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Despre acest proiect, Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului, a spus că "E-POL-ul este o aplicaţie mai mult internă în cadrul Poliţiei Locale, iar în felul acesta conducerea instituţiei va avea o oglindă mult mai exactă asupra activităţii fiecărui poliţist în parte".

Pe lângă implementarea E-POL şi montarea a 30 de GPS-uri pe maşinile Poliţiei Locale, municipalitatea are în intenţie şi alte investiţii în instituţia pe care o are în subordine. "Urmează în viitorul apropiat şi implementarea altor proiecte, ce vor da o nouă faţă administraţiei locale. Pentru viitor, chiar dacă nu a fost aprobat bugetul anului 2019, avem în atenţie finanţarea unui poligon la Poliţia Locală, dar şi realizarea diviziei canine. Nu uităm nici de dotări, având în vedere că parte din autospecialele Poliţiei Locale trebuie înlocuite", a precizat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Poligonul, care va fi construit în curtea Poliţieie Locale, va putea fi folosit atât de angajaţii instituţiei, cât şi de gălăţenii care au permis de port armă şi care vor să tragă cu pistolul personal. Acesta ar fi primul poligon de acest fel din judeţul nostru, iar conducerea instituţiei crede că investiţia, care se ridică la aproximativ 80.000 de euro, poate fi amortizată în cel mult cinci ani.

Citit 1989 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2019 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.