Patru ofertanţi pentru luminile Galaţiului

Patru ofertanţi pentru luminile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Trei asocieri de firme şi o a patra companie, de sine stătătoare, au depus oferte la licitaţia organizată de Primăria Galaţi pentru delegarea serviciului de iluminat public al municipiului, contract care cuprinde şi realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători. Contractul va fi încheiat pe patru ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă doi ani, caz în care valoarea maximă estimată a sa se va ridica la 40.381.704 lei, aproximativ 8,5 milioane de euro.

Primăria Galaţi a scos la licitaţie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul de delegare a serviciului de iluminat public al municipiului. Contractul cuprinde exploatarea și întreținerea în funcțiune a sistemului de iluminat public, realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători, dispecerizarea și monitorizarea sistemului de iluminat public. Contractul de delegare a serviciului de iluminat public al municipiului Galați se va încheia pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de a fi prelungit cu maximum doi ani. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ.
Pentru patru ani, valoarea estimată pentru întreținerea și mentenanța serviciului de iluminat public este de 11,715 milioane de lei, iar cea estimată pentru iluminatul public ornamental festiv este de 12,758 milioane de lei. În total, valoarea serviciilor de întreținere și mentenanță a serviciului de iluminat public și a iluminatului public ornamental festiv pe patru ani este de 24,473 milioane de lei. Toate sumele sunt fără TVA. În calculul valorii estimate s-a mai luat în considerare și un procent de 10 la sută pentru suplimentarea valorii contractului (drept clauză de revizuire) conform art. 221 din Legea nr. 98/2016, valoarea estimată devenind astfel 26.921.136 de lei fără TVA.
În cazul unei eventuale prelungiri a contractului de delegare de gestiune a serviciului de iluminat public, de maximum doi ani, se va adăuga suma de 13.460.568 de lei fără TVA, iar valoarea totală estimată a contractului va fi de 40.381.704 lei fără TVA, echivalentul a 8,5 milioane de euro.
Pentru participanţii la licitaţie, Primăria Galaţi a impus ca media cifrei de afaceri globale pe ultimii trei ani (2015, 2016, 2017) să fie de minimum 30 milioane de lei. De asemenea, ofertanții au trebuit să-şi dovedească capacitatea tehnică şi profesională şi să prezinte o listă a serviciilor similare duse la bun sfârșit în ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, perioadelor de prestare și a beneficiarilor publici sau privați, însoțită de certificări de bună execuție, documente constatatoare sau echivalent. În plus, fiecare ofertant (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici împreună) trebuie să demonstreze că a prestat servicii similare a căror valoare cumulată a fost de cel puţin 11,5 milioane lei fără TVA, realizată în cadrul a cel mult trei contracte.

Luxten şi Tancrad, printre ofertanţi

Conform documentelor publicate în SEAP, pentru contractul scos la licitaţie de Primărie Galaţi s-au înregistrat patru ofertanţi. Aceştia sunt: Luxten Lighting Company (ofertant unic); asocierea Flash Lighting Services SA - MK Ilumination SRL, asocierea Uniel Serv SRL - Multiprod Energo SRL şi asocierea Tancrad SRL - El Marp Company SRL - Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv" SA, asociere care cuprinde şi compania RBX Electric Flash Led, ca subcontractor.
Conform reprezentanţilor Primăriei Galaţi, analiza ofertelor este în stare incipientă. Deocamdată, se face analiza tehnică a fiecărei oferte, urmând apoi cea financiară.
Atât Luxten Lighting Company, cât şi MK Illumination şi Flash Lighting Services sunt nume cunoscute pentru gălăţeni, ele ocupându-se şi în trecut de iluminatul public sau de cel festiv al oraşului. Flash Lighting Services este chiar firma care a asigurat mentenanţa sistemului de iluminat public până în această lună. Lună în care, de exemplu, o parte din strada Domnească este în beznă completă de la Prefectură până dincolo de intersecţia cu strada Gării, la fel ca şi zona dintre complexul studenţesc şi strada Radu Negru.

Citit 3959 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 08:22

6 comentarii

 • postat de Alexandrescu Ioan
  Luni, 11 Februarie 2019 11:26
  109.102.62.***
  Indiferent cine va castiga sa aiba in vedere un program adaptat anotimpurilor. De exemplu acum la ora 17 se da drumul la iluminatul public[ Str. N.Balcescu ,Str. Basarabei...].Dimineata cand plec la serviciu [ora6.30] este bezna.
  Vi se pare normal?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 06 Februarie 2019 21:46
  199.19.224.***
  Hai sa facem un pariu. Eu zi ca va castiga RBX Electric si Elmarp. I-as invita pe cei ce se pricep sa verifice cum au fost facute si cum se fac lucrarile platite de primarie si executate de RBX Electric sau Elmarp.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Miercuri, 06 Februarie 2019 10:56
  82.137.8.***
  Dam570 000 de euroi pentru iluminat din care pentru Sărbători fericite dăm mai mult de jumătate din bani Adică pentru DOUĂ Luni din An (in total) dăm mai mult decât pentru 12 luni Trebuie să arătăm că Bruxelles de sărbători /// La noi la Galați nu este iluminată Nici Str.Domneasca toată . La Catedrală la Prefectură și ura și la Gară Dar NOAPTEA, Noaptea NUMAI lumini și umbre și făcări de chibrituri lumânări și brichete Noroc că Studenții sunt cam săraci iar de la ei parcul CFR e jalea mare cu BANUTII de-au fugit și HOȚII IN UNIUNE ( a NOASTRĂ cu Ei și nu sperați și invers că ne râd și Curcile Americane de Ziua Recunoștinței)
  1
  11
  Raportează
 • postat de Tony
  Miercuri, 06 Februarie 2019 09:11
  188.189.36.***
  Hai sa va spun cum e cu Tancrad si str. Traian. Cei de la Tancrad au lucrat la reabilitarea strazii Traian si la momentul acesta acea strada se afla in garantie inclusiv iluminatul public. De luni bune, iluminatul public este deficitar pe segmebtul cu prins intre Baia comunala si Primaverii. Fac sesizare catre firma ce asigura serviciul tehnic pt iluminat si oamenii dupa cateva zilevin si schimba becurile doar pe sensul de mers piata centrala catre str. GARII. Sesizez din nou si primesc telefon de la firma si mi se comunica ca dumnealor nu pot interveni pe sensul Basarabiei catre Primaverii deoarece acelsegment al strazii Traian se afla in garantia constructorului si el ar trebui sa se ocupe de mentenanta si inlocuitbecuri. Ce sa vezi, au trecut de atunci luni bune si nu s-a schimbat nimic căci unde sa suni la Tancrad sa faci sesizare? Asa ca sper din suflet ca acea firma sa nu castige acea licitatie. In incheiereca fapt divers: trecrea de pietoni din dreptul muzeului de istorie perpendiculara pe cladirea Raiffeisen este executata dintr-un mix de vopsea cauciucata si amestec fluorescent, vopsea care nu s-a degradat un milimentru insa restul marcajelor de peasfalt sunt degradate toate. Nu stiu de ce dar tare am impresia ca in caietulde sarcini, marcajele trebuiau facute cu acest mix pe toata lungimea str. Traian dar constructorul a decis sa faca doar acolo pentru receptia lucrarii iar restulsa dea cu vopsea normala. Ghici cine a participat la reabilitarea strazii?
  0
  8
  Raportează
 • postat de Ochiul public
  Miercuri, 06 Februarie 2019 08:58
  89.136.4.***
  Am ajuns Tancradul să ne de-a și lumină. Și cu cine? Cu RBX Electric, vestita firmă de casă PSD supervizată de Mărgărit "Ceasuri". Pariu de pe acum că ei câștigă, mai ales că tocmai ce fu numit Mărgărit șef la Comisia de Apărare și Ordine Publică a Camerei Deputaților?
  0
  13
  Raportează
 • postat de Voi
  Miercuri, 06 Februarie 2019 05:56
  188.24.199.***
  Cate autobuze noi poti cumpara de acesti bani?
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.