Duhoarea din Galaţi vine din sistemul de canalizare

Duhoarea din Galaţi vine din sistemul de canalizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Porcul transdanubian, absolvit de vină *

Mirosul neplăcut din Galaţi nu vine de peste Dunăre, de la fermele de porci din zona Garvăn şi Grindu, aşa cum au încercat să sugereze autorităţile locale şi coordonatorii societăţii de alimentare cu apă şi de canalizare. Controalele făcute de către comisarii Gărzii de Mediu au scos la iveală faptul că problema îşi are originile, în municipiul Galaţi.

CITEŞTE ŞI   Galaţiul, o hazna fără capac

„Au fost făcute verificări la fermele de animale din judeţul vecin în urma problemelor apărute în ultimele zile. Concluziile acestor controale arată că nu se semnalează probleme la acele unităţi zootehnice”.

„Acel miros neplăcut nu vine din altă parte decât din sistemul de canalizare al oraşului Galaţi. Este o chestiune edilitară care trebuie rezolvată la nivel local. Nu trebuie aruncată vina în altă parte”, ne-a declarat, ieri, Mihai Turcu (FOTO), şeful Gărzii de Mediu Galaţi.

În urmă cu câteva zile, reprezentanţii Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, dar şi directorul general al societăţii care exploatează reţeaua de canalizare au respins varianta potrivit căreia mirosul neplăcut care este prezent în tot oraşul ar proveni din conductele desfundate ale Apă Canal, admiţând doar varianta potrivit căreia în zonele cu lucrări ISPA pot apărea astfel de probleme.

Citit 1201 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.