Modernizarea parcului de lângă ”Viaţa liberă”, la licitaţie
Foto: Iulia Kelt

Modernizarea parcului de lângă ”Viaţa liberă”, la licitaţie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Lăsat de izbelişte de prea multă vreme, micul parc de pe strada Domnească nr. 66, de lângă sediul ziarului "Viaţa liberă", va beneficia de lucrări de modernizare aprobate de aleşii locali la finele anului trecut şi scoase acum la licitaţie.

Până pe 4 martie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele în cadrul licitaţiei lansate ieri, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a parcului. Potrivit datelor din Sistemul electronic de achiziţii publice, valoarea estimată a contractului este de 540.224 de lei cu TVA, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

Modernizarea parcului a fost decisă în decembrie 2018, prin Hotărârea nr. 729, prin care aleşii locali au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi principalii indicatori tehnico-economici. În hotărâre se arată că parcul, aflat pe un teren proprietate a oraşului, face parte din "Ansamblul Urban strada Domnească", inclus pe Lista monumentelor Istorice ale Galaţiului.

Proiectul prevede amenajarea aleilor pietonale prin reconfigurarea acestora cu plăci (dale) de granit, amenajarea peisagistică a spaţiilor verzi prin montarea de rulouri de gazon ce vor beneficia de reţea automată de irigaţii, iluminat ambiental (pietonal şi decorativ), înlocuirea mobilierului urban, dar şi recondiţionarea şi punerea în valoare a monumentului comemorativ al Răscoalei din 1907, amplasat în parc.

Durata de realizare a acestor lucrări a fost stabilită de consilieri la 12 luni, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul local şi/sau un împrumut.

Citit 2240 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2019 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.