Transurb achiziţionează 40 de autobuze Euro 6. Contract scos la licitaţie

Transurb achiziţionează 40 de autobuze Euro 6. Contract scos la licitaţie
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

În condiţiile în care autobuzele societăţii Transurb cedează tot mai des pe trasee şi cu greu mai pot fi reparate, până luni, 25 martie, compania aşteaptă oferte în cadrul licitaţiei deschise lansate ieri pentru achiziţia a 40 de autobuze noi, Euro 6, de mare capacitate, destinate transportul public local de persoane. Valoarea totală estimată a contractului este de 42.750.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - "cel mai bun raport calitate - preţ".

După scandalul pe care l-a stârnit, la finele anului trecut, licitaţia lansată pentru achiziţia a 30 de autobuze SH, procedură anulată în cele din urmă, compania publică de transport local Transurb SA organizează acum o licitaţie pentru cumpărarea a 40 de autobuze noi. Este vorba, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), despre 40 de autobuze urbane Diesel noi, de mare capacitate, EURO 6, de aceeaşi marcă, tip şi cu acelaşi producător, destinate transportului public local de persoane din municipiul Galaţi.

Cum vor arăta

"Cele 40 de autobuze vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune şi în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc pentru un scaun rulant şi un loc pentru conducătorul auto). Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video şi validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galați. De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă şi vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane)", se precizează într-un comunicat de presă transmis de Transurb.

Potrivit datelor din SEAP, se cer îndeplinirea unor condiţii de fiabilitate, securitate, confort şi protecţie ambientală la nivelul normelor europene actuale, mentenanţă scăzută şi accesibilitate uşoară la agregatele şi subansamblurile componente. Ofertanţii trebuie să facă dovada că au furnizat în ultimii cinci ani produse similare.

De unde bani

"Valoarea totală estimată a achiziției este de 42.750.000 lei (fără TVA). Sumele necesare vor fi suportate de Transurb SA, prin contractarea unui credit bancar, în care Primăria municipiului Galați va fi garantul societății", se precizează în comunicat. Durata contractului este de 120 de luni.

Ce spune managerul Transurb

"Consider că achiziționarea acestor 40 de autobuze este un prim pas necesar în strategia pe care am gândit-o în vederea modernizării parcului auto şi îmbunătățirii serviciilor de transport public. La acesta se adaugă achizițiile pe care le va face Primăria Galați (20 de minibuze, 50 de autobuze şi 18 tramvaie). Investițiile vor schimba felul în care se desfăşoară transportul în comun şi ne vor da ocazia de a schimba percepția gălățenilor despre societatea pe care o manageriez", a declarat directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu.

Ce mijloace noi de transport vom avea

Aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", Primăria municipiului Galaţi a lansat o licitaţie pentru cumpărarea a 20 de minibuze noi şi aşteaptă ofertele până pe 18 martie. De asemenea, Galaţiul ar urma să beneficieze de 18 tramvaie noi, cumpărate cu fonduri europene.

Citit 6951 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.