„Comandante de vapor, dăi lui Geoană un sector!”

„Comandante de vapor, dăi lui Geoană un sector!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dar măcar să i-l dea corect gramatical! *

Oare ortografia are culoare politică? Dacă da, cu siguranţă că preferinţele ei electorale nu au nicio legătură cu portocaliul PD-L-ist. Fără resentimente, şi reciproca e valabilă!

Pe frontispiciul sediului PD-L Galaţi din Colegiul 7, în mijlocul Pieţei din Micro 19, stă scris mare şi frumos pe un panou insultător la adresa lui Mircea Geoană: „Comandante de vapor, Dăi lui Geoană un sector”.

E drept, un cunoscător al gramaticii a încercat ulterior să deseneze o minicratimă între „dă” şi „i”, dar spaţiul a fost prea mic pentru a corecta năzbâtia gramaticală. Şi ea îşi arată muşchii în plenitudinea ignoranţei, mândră, peste capetele tuturor.

Parcă spunea!, da preşedintele ţării că învăţământul trebuie să fie mai practic, că ţara are nevoie de chelneri, de mecanici auto. Mai las-o jos de gramatică. Noi să ne-nţelegem pe cale orală.

„Aţi văzut şi dumneavoastră că habar nu au de gramatică? Să-i mai trimiteţi pe la şcoală”, ne spune zâmbind mucalit una dintre vânzătoarele din piaţă atrasă de privirile insistente şi de flash-urile aparatului foto.

Gusturile nu se discută! Până la urmă, Traian Băsescu poate să-i dea un sector lui Geoană, dar măcar să o facă în mod corect gramatical. Altfel îl râd şi puştii de clasa a treia, care au învăţat că „dă” este verbul iar „-i” în acest caz este pronumele personal la dativ.

Citit 1760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.