De ce a introdus Transurb biletele cu două călătorii

De ce a introdus Transurb biletele cu două călătorii
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Decizia companiei publice de transport local Transurb de a pune în vânzare doar bilete cu două călătorii, la preţul de patru lei, renunţând la tichetele cu o singură călătorie, pentru care cetăţenii plăteau doi lei, a stârnit nemulţumirea multor gălăţeni. Tocmai de aceea am încercat să aflăm de la directorul general al SC Transurb SA, Mihai Cadinoiu, care este motivaţia acestei decizii.

"Azi dimineaţă, în jurul orei 7,30, în autobuzul 18, am fost obligat să achiziţionez un bilet de patru lei, deşi aveam nevoie doar de o călătorie. Am văzut că cei de la Transurb vor să elimine biletele de doi lei şi să le introducă pe cele de patru lei. Vă rog, dacă se poate, să aflaţi care este motivul pentru care s-a luat aceasta decizie. Nu este normal să plătim în avans pentru un serviciu pe care nu îl folosim. Aceste bilete de patru lei pot circula în paralel cu cele de doi lei, şi rămâne la latitudinea călătorului ce fel de bilet doreşte să îşi cumpere. Se poate întâmpla ca eu să achiziţionez un bilet de patru lei, să-l compostez, ulterior îl pun în buzunar şi îl mai folosesc peste câteva zile. În acest timp se poate deteriora, astfel încât să nu mai poată fi folosit. Se ştie faptul că cei de la controlul Transurb sunt foarte suspicioşi când vine vorba de bilete deteriorate", este unul dintre mesajele primite la redacţie din partea lui Marius Borş, un cititor al ziarului "Viaţa liberă".

Critici şi semnale de nemulţumire există şi pe reţelele de socializare, unde cetăţenii se întreabă dacă operatorul public de transport chiar va renunţa la biletele cu o călătorie, comercializate până acum.

Ce spune directorul Transurb

Mihai Cadinoiu, directorul general al societăţii Transurb, ne-a confirmat că, după epuizarea stocului existent, biletele cu o călătorie vor dispărea şi se vor găsi doar tichete cu două călătorii, la preţul de patru lei. Managerul a subliniat că Hotărârea Consiliului Local nr. 110 din 28 martie 2017, prin care s-au aprobat tarifele pentru serviciul de transport public local de persoane cu mijloacele societăţii Transurb, cuprinde tariful de patru lei pentru biletele cu două călătorii şi, implicit, posibilitatea comercializării acestora.

De ce acum? "Pentru că trebuie să ne securizăm veniturile. Cu toţii ne dorim un transport civilizat, cu mijloace de transport noi, dar toate acestea nu se pot realiza fără costuri", ne-a declarat managerul.

Mihai Cadinoiu este la curent cu metodele prin care gălăţenii evită cumpărarea biletului de transport. De pildă, cetăţenii care coboară din autobuz sau troleibuz îşi oferă biletul compostat celor care urcă. La fel de bine, biletele compostate sunt lăsate pe scaunele autobuzelor, pentru a fi utilizate de noii călători.

De asemenea, spune Mihai Cadinoiu, există şoferi care vând biletul cu doi lei, dar îl "recuperează" apoi de la cetăţeanul care coboară din autobuz, oferindu-i, la schimb un leu. "Îi spun călătorului ca atunci când coboară să treacă pe la ei. Cetăţenii sunt de acord să returneze biletul, recuperându-şi jumătate din suma plătită, dar toate aceste metode ne afectează veniturile", ne-a declarat managerul Transurb.

Rămâne de văzut care va fi eficienţa biletelor de patru lei.

Citit 15073 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2019 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.