Contract de peste 20 de milioane de lei pentru strada Brăilei. Reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier
Foto: Iulia Kelt

Contract de peste 20 de milioane de lei pentru strada Brăilei. Reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"Până în 2020 vom avea toată strada Brăilei adusă la un cu totul alt nivel din punct de vedere al infrastructurii, al standardului de calitate, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni", ne declara primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în interviul acordat în mai 2018. E greu de spus dacă promisiunea lui se va adeveri până în 2020, cert este că Primăria municipiului Galaţi tocmai a lansat o licitaţie pentru reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier pe strada Brăilei.

Peste 20,4 milioane de lei cu TVA, adică mai bine de 4,3 milioane de euro este valoarea estimată a contractului scos la bătaie de Primăria municipiului Galaţi pentru refacerea străzii Brăilei. Potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ofertele sunt aşteptate până pe 3 aprilie 2019, iar criteriul de atribuire a contractului este "preţul cel mai scăzut".

Artera, împărţită în patru sectoare

Potrivit caietului de sarcini, "obiectivul principal al execuţiei lucrărilor din cadrul proiectului îl reprezintă repararea şi reabilitarea părţii carosabile, a parcărilor adiacente şi a trotuarelor" străzii Brăilei.

Concret, este vorba despre patru sectoare ale arterei delimitate astfel: sector I - între sens giratoriu Cătuşa şi strada Frunzei, sector II - între strada Frunzei şi Inelul de Rocadă, sector III - între Inelul de Rocadă şi bulevardul George Coşbuc şi sector IV - între bulevardul George Coşbuc şi strada Roşiori.

Ofertanţilor li se cere certificat de calitate

Primăria le cere ofertanţilor să prezinte o listă a lucrărilor realizateîn cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani, însoțită de certificare de bună execuție pentru lucrările cele mai importante!

De asemenea, experienţa lor trebuie să privească lucrări sau obiective de investiţii comparabile din punct de vedere al complexităţii şi/sau scopului cu lucrările ce fac obiectul contractului.

Rămâne de văzut cât de repede va fi atribuit contractul şi când vor demara lucrările. De asemenea, reamintim că autorităţile au promis şi amenajări peisagistice pe covorul de gazon care a transformat în stadion scuarul străzii Brăilei.

Citit 4172 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 13:32

6 comentarii

 • postat de Angela
  Duminică, 17 Martie 2019 12:34
  178.17.166.***
  Bai nene, iar strada Brailei la modernizare? Voi nu aveti nici un pic de bun simt? Nu a mai fost modernizata strada Brailei? In Galati exista strazi, stradute, cartiere care nu au vazut nici un pic de modernizare pe dupa blocuri, prin cartiere...bine ca faceti totul la fatada, la partea din fata, dar prin cartierele laturalnice din Galati nu faceti nimic, nu va atingeti de ele? Sunt cartiere imbacsite de dughene mizerabile ce au distrus spatiile verzi, au distrus trotuarele si au distrus chiar si strazile, dar de eradicarea acelor dughene vad ca nu va atingeti. Cat naiba sa mai asteptam? Voi faceti tot o modernizare la modernizare? Asta-i viziunea voastra? Serios? In toata administratia locala nu exista nici unul mai istet, mai fasnet care sa se ridice si sa zica "bai, haideti sa ne apucam si de modernizarea cartierelor laturalnice" de prin Galati, cele de dupa blocuri??? Chiar nu exista nici unul? Avem cartiere imbacsite, napadite de dughene mizerabile tip "garaje", dar ei fac tot o modernizare a modernizarii pe Brailei. Pai mai nenea de prin primarie(primar, consilieri locali, secretari, etc.) dar de curatarea cartierelor de acele dughene imputite numite doar de cocalari "garaje" cand ne scapati? Fi-v-ar politica voastra de mamaliga.

  P.S.: Ca sa nu mai spun ca avem parcuri in orasul asta de care nu s-a mai atins nimeni in a le moderniza de foarte mult timp si ma refer la parcuri centrale, dapoi de cele mai mici, mai laturalnice ce sa mai zici...
  2
  11
  Raportează
 • postat de Tehnicianul
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 13:29
  89.136.0.***
  Propun ca in caietul de sarcini sa se specifice clar, de la inceput, ca bordurile care se vor monta sa fie din material de calitate, granit sau material similar. In toate orasele care se respecta nu se pun borduri care rezista doar 5 ani fiinca inlocuirea lor costa extraordinar de mult. Epoca in care Durbaca a scos bordurile de calitate din Galati vechi de 100 de ani, fasonate manual, trebuie sa fie istorie.
  Si inca un detaliu, exista un standard pentru inaltimea bordurilor care trebuie respectat. Noi am copiat ceea ce am vazut la intrarea in Bucuresti de pe autostrada, unde bordurile sunt foarte inalte, si am implementat fara sa gandim . Daca se face rau unuui sofer pe banda 3, pe strada Brailei intre str Cosbuc si Constructorilor, intr-un ambuteiaj, nu poate deschide portiera.
  1
  14
  Raportează
 • postat de valy
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 10:01
  5.13.138.***
  macar plombari si prin spatele blocurilor ca rupem masinile in gropi se pot face?
  2
  13
  Raportează
 • postat de Întrebare
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 09:21
  5.13.161.***
  Depre vestitele pasarele pietonale ce se mai aude?
  2
  10
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 08:44
  86.125.62.***
  Pe portiunea Stirex - intersectia cu Al Cernat, daca nu se desfiinteaza macar partial scuarul, viata e pustiu. Mai trebuie facuta o banda, pentru ca si oamenii care locuiesc in zona au nevoie de parcare, ca sa nu mai zic de afacerile de acolo, de unde Primaria si Statul incaseaza taxe si impozite
  3
  5
  Raportează
 • postat de Dani
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 06:55
  5.13.189.***
  Inafara de Brailei mai vedeti si alte strazi
  In fiecare an papa bani si nu se vede nimic
  Poate ar fi cazul sa mai scoateti capul din primaria aia si sa vedeti si pe la periferia orasului strazile si cartierele
  3
  38
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.