Gălăţenii din blocul A8, la capătul răbdării. Apartament al Primăriei, devastat şi ajuns focar de infecţie (FOTO şi VIDEO)

Gălăţenii din blocul A8, la capătul răbdării. Apartament al Primăriei, devastat şi ajuns focar de infecţie (FOTO şi VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Terorizaţi, aşa se simt gălăţenii care locuiesc în blocul A8 de pe strada Traian nr. 97, în special cei ale căror locuinţe se învecinează direct cu apartamentul 24. Un apartament spaţios, cu trei camere, proprietatea Primăriei Galaţi, în prezent devastat, ajuns la cheremul oricui pentru că uşa de la intrare este spartă, iar cei care se adăpostesc acolo fac nu doar scandaluri, ci şi focul cu lemne în mijlocul casei. O locuinţă pentru care datoriile şi penalităţile acumulate la întreţinere de chiriaşul Primăriei sunt, de ani buni, plătite din banii gălăţenilor!

O uşă spartă lasă vederii o locuinţă cândva civilizată, acum devastată şi mizeră: obiecte de mobilier răsturnate sau distruse, pereţi crăpaţi, mâzgăliţi sau mânjiţi, cabluri rupte care atârnă ameninţător, ferestre fără geamuri, cărţi împrăştiate pe jos, printre gunoaie. Priveliştea şocantă şi urât mirositoare te aşteaptă la etajul şase al blocului A8 din strada Traian nr. 97. O imagine de care gălăţenii de pe acest palier au parte de luni de zile! Mai grav este că, din cauza apartamentului ajuns acum la cheremul unor indivizi dubioşi, care nu o dată au făcut focul cu lemne în mijlocul casei, proprietarii din blocul A8 se simt terorizaţi. Ajunşi la capătul răbdării, ne-au cerut ajutorul.

„De ce trebuie să suportăm aşa ceva?”

Este întrebarea la care gălăţenii care locuiesc în blocul A8 nu au primit, încă, un răspuns. Oamenii ne-au povestit că apartamentul nr. 24 este al Primăriei, care l-a închiriat. Despre chiriaş, vecinii spun că nu l-au mai văzut de câţiva ani pentru că, din câte ştiu, a plecat din ţară şi nu are de gând să se mai întoarcă. În locuinţă a rămas fiul acestuia, care vine acolo cu tot felul de persoane dubioase, care le tulbură liniştea. Situaţie pe care Asociaţia nr. 129, din care fac parte, a tot sesizat-o Primăriei Galaţi, Poliţiei Locale şi Serviciului Spaţiu Locativ.

Reclamaţii peste reclamaţii

„Vecinii sunt terorizaţi”, sesiza Asociaţia nr. 129 în anul 2017 informând Primăria că în apartament locuiesc samavolnic mai mulţi indivizi care primiseră cheia de la fiul chiriaşului: „Fac scandal, se bat în apartament, urlă, urinează pe uşile vecinilor care au luat atitudine”, se plângeau oamenii, reclamând îngroziţi că uşa uneia dintre proprietare, profesor universitar, este încercată în fiecare noapte de indivizii drogaţi.

În 2018, reclamau probleme şi mai grave: „Toţi drogaţii vin seara împreună cu fiul fostului chiriaş, urlă pe scară, umblă dezbrăcaţi, cer mâncare, strigă obscenităţi, fac zgomot îngrozitor, dau cu barosul în podea pentru a deranja vecinii care au chemat poliţia. Din cauza defecţiunilor de la instalaţia de apă rece şi de la scurgerea toaletei sunt inundate apartamentele de la etajele inferioare”.

În ianuarie şi februarie anul acesta, au trimis alte două sesizări la Primărie, solicitând insistent evacuarea chiriaşului care le-a făcut viaţa un coşmar: „Apartamentul este devastat, are uşa de la intrare spartă, gemurile sunt sparte. Proprietarul apartamentului 21 se plânge că rade gheaţa de pe pereţi în casă de atâta frig care vine din apartamentul dvs. (…) în care locuiesc oameni ai străzii, cu probleme sociale. Băiatul chiriaşului vine cu diverse persoane şi fac foc cu lemne în apartament. Vecinii sunt terorizaţi de teamă că vor lua foc”.

Întreţinere neplătită din 2008

În februarie 2019, Primăria a fost informată că apartamentul său de la numărul 24, care are trei camere şi măsoară 83 mp, înregistrează, la data de 30 ianuarie 2019, un debit de peste 4.000 de lei, întreţinere şi penalităţi, şi că există un dosar în instanţă pentru recuperarea datoriilor.

În document se mai precizează că, din anul 2008, pentru acest apartament nu s-a mai achitat întreţinerea, însă au fost recuperaţi banii prin sentinţe judecătoreşti: 20.823 de lei în 2012, 2.361 de lei în 2015, 10.655 de lei în 2017.

Plângere penală

De câteva luni, de când uşa apartamentului e spartă şi poate intra oricine, oamenii se tem şi mai mult. Unul dintre proprietarii din blocul A8 a depus plângere penală după ce s-a trezit în casă cu fiul chiriaşului de la apartamentul 24! Acesta a profitat de faptul că proprietarul, venit obosit de la serviciu, din tura de noapte, a uitat cheia în yala de la intrare. A descuiat uşa care fusese închisă pe dinăuntru şi a pătruns în apartament. Proprietarul s-a trezit din somn când în cameră i-a intrat individul care apucase să-i ia laptopul, bani, un rucsac cu haine. Bunuri pe care proprietarul a reuşit să şi le recupereze.

Ce spune Primăria Galaţi

Îngroziţi de sesizările locatarilor blocului A8, dar mai ales de imaginile pe care aceştia ni le-au pus la dispoziţie, am solicitat Primăriei Galaţi un punct de vedere cu privire la apartamentul nr. 24. Municipalitatea ne-a confirmat că apartamentul îi aparţine: „Pe data de 17 aprilie anul curent există un nou termen stabilit de instanţă pentru procesul privind evacuarea chiriaşului (care are statut de revoluţionar) şi rezilierea contractului de închiriere. Mai mult decât atât, mai există un proces pe rolul instanţei iniţiat de asociaţia de locatari pentru recuperarea datoriilor la întreţinere.

Imagini video din apartamentul 24 trimise Redacției:

Din păcate, Primăria Galaţi, deşi este proprietar al apartamentului, nu poate face mai mult de atât până când nu există o hotărâre de instanţă cu sentinţă de evacuare. În ceea ce priveşte acţiunile întreprinse pentru recuperarea datoriilor din sumele pentru chirie şi acestea sunt în aşteptare pentru că persoana care este titular al contractului de chirie nu are venituri. Există poprire pe conturi, însă acestea nefiind alimentate, deocamdată nu s-a putut recupera nimic”, ne-a comunicat Primăria Galaţi.

Foto: Iulia Kelt

Citit 13028 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2019 01:37

10 comentarii

 • postat de cititor
  Joi, 21 Martie 2019 11:59
  85.122.80.***
  Eu era s-o patesc prin anul 2001 cu inchirierea unui apartament de la fiica unui asa zis revolutionar. Apartamentul era debransat de la utilitati datorita neplatii si era aproape devastat.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 20 Martie 2019 20:30
  213.233.101.***
  Eu nu pricep un lucru: contractele astea de închiriere cu primăria sunt "pe viață"? Nu se fac pe un termen limitat și în funcție de situație se actualizează?
  0
  12
  Raportează
 • postat de veverita
  Miercuri, 20 Martie 2019 19:17
  188.26.125.***
  Datoriile chiriasilor platite din banii publici ?Unde s-a mai pomenit asa ceva? Ce face Curtea De Conturi? Vindeti locuintele cu probleme la licitatie sa recuperati banii publici, banii nostri.......,
  NU sunteti in stare sa gestionati fondul locativ de Stat .....,afara cu voi.........., la prasit fratilor.......
  0
  9
  Raportează
 • postat de alin
  Miercuri, 20 Martie 2019 12:50
  193.226.56.***
  wow...incredibil. si eu tai de la mancare ca sa dau la chirie, ca prima casa jupoaie si pielea de pe tine si locuintele de galati au pretul de locuinte de bucuresti, cu 1000E/mp. paradoxala lume mai avem in jurul nostru...
  0
  21
  Raportează
 • Miercuri, 20 Martie 2019 12:30
  78.96.82.***
  Eu nu mă uit în casa omului când văd ușa deschisă, și altul intră pentru a fura în timp ce proprietarul doarme... Tipul a fost curajos, dar a dat-o în bară la final. E bine pentru proprietar, întrucât și-a putut recupera bunurile. Oricum, mie îmi place că unii recurg la politizarea oricărui subiect peste care dau. Realizați că primăria și organele de ordine funcționează pe baza legilor în vigoare, nuuu?!?! Dacă tot vreți să înjurați pe cineva, luați-vă de parlament, unde o bună parte dintre cei aleși de noi toți sunt vai de mama lor! Deputații și senatorii propun, dezbat și adoptă legile! Dacă primăria sau poliția și-ar fi depășit atribuțiile legale, ați fi făcut spume la gură, că uite, domne, ce fac ciuma roșie și trepădușii ei... Ei... cum ar zice "mirobolantul" vostru președinte, este și voi APROAPE niște cetățeni educați...

  Acum legat de alegeri... Ieșiți, oameni buni, la vot! V-a oprit cineva până acum?!?! Mergeți și puneți ștampila pe cine considerați, DAR poate vă ghidați după doctrină, principii, program de guvernare etc. Așa ar fi ideal, că eu sunt sătul de cei care votează un partid pentru că respectiva formațiune se opune alteia, sau pentru că le place de nu știu ce membri. Până una-alta, sunt de părere că sunteți câteva sute, maxim mii, care sunteți agresivi online, vă dați mari și tari, nu participați la vot și vă limitați la a înjura pe alții pe Facebook și YouTube. La urma urmei, fiecare votează cu cine vrea mușchiul lui, pe românește, deși ar fi bine să se ghideze după ce am scris anterior. Iar pentru codo („Avem ce merităm. Nu uitați să îi votați în continuare pe urmașii lui Ilici, sunt de nădejde.”)... eu DOAR zic să votați cu USR-Plus. Ideea Oanei Bogdan de desființare a proprietății și de trăire în grupuri este #GENIALĂ. După ce ar câștiga parlamentarele și și-ar investi guvernul, mi-aș dori să dea un OUG prin care să-și pună planul în aplicare, NOAPTEA, DAR NU ca hoții! După ce dau pământul strămoșesc altor state, sper să vândă și cetățenii acestei țări! Deși aș fi furibund să asist la așa ceva, aș jubila de bucurie dacă ar începe vânzarea cu voi, cei care i-ați investit! XDD
  20
  13
  Raportează
 • postat de Naivul
  Miercuri, 20 Martie 2019 11:32
  213.233.104.***
  Domnilor de la primaria Galati!Cand o familie cu 4 copii va solicita o locuinta,dvs.sunteti imuni la solicitarea lor.Problema lor in mintea dvs limitata este ca nu sunt romi sau asemenea individului acesta.Cand citesti asemenea stire,sentimentul de sila este peste putinta.
  2
  34
  Raportează
 • postat de ADYtza
  Miercuri, 20 Martie 2019 11:25
  86.124.202.***
  Unei familii decente nu i se acorda o locuinta de la primarie pentru ca nu sunt. Cate astfel de imobile stau pe mana unor lepre si jigodii ? Tot prostul de galatean plateste si pierderile astea. Cine raspunde cu evaluarea si gestiunea imobilelor detinute de primarie ar trebui sanctionati si sa l-i se impute pierderile.
  0
  30
  Raportează
 • postat de codo
  Miercuri, 20 Martie 2019 10:11
  80.246.106.***
  Uitati unde duce aberatia numita Revolutia furata: nenea Ilici si-a platit linistea cu daruri pe viata pentru acte de eroism imaginare. Unul dintre acesti daruiti e chiriasul problema. Pe langa asta, se pare ca nu exista proceduri de urgenta, nu exista politie, toata lumea sta cu gura cascata dupa o sentinta de justitie greoaie. Avem ce meritam. Nu uitati sa ii votati in continuare pe urmasii lui Ilici, sunt de nadejde.
  6
  36
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 20 Martie 2019 07:57
  89.47.179.***
  Alo!Domnu' Primar! Mai vreti un mandat?Cred ca nu.......
  6
  35
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 20 Martie 2019 07:41
  188.24.197.***
  Traiasca ghestatul roman de drept! Acel apartament reprezinta impotenta unui stat care nu da doi bani pe proprii cetateni, dar in acelasi timp LE IA aproape toti banii munciti!

  Pana cand si pana unde "tovarasi"!??? Domni si domnitori au fost in trecut... asti-as zerouri absolute ce-ar trb trecuti in cartea neagra a istoriei Romaniei - Poporul ce sufera o hipnoza profunda!
  4
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.