Termen prelungit pentru bonificaţia la plata dărilor locale
Foto: Anca Melinte

Termen prelungit pentru bonificaţia la plata dărilor locale
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pentru că ultimele două zile ale lunii martie, 30 şi 31, sunt nelucrătoare, fiind în weekend, iar 29 martie este vineri, când bugetarii au program de lucru scurt, Primăria municipiului Galaţi a decis să prelungească până luni 1 aprilie 2019 (inclusiv), acordarea bonificaţiei de zece la sută pentru contribuabilii care îşi achită impozitele locale aferente anului 2019.

Într-un comunicat de presă remis redacţiei, în care anunţă prelungirea termenului de acordare a bonificaţiei, municipalitatea reaminteşte programul celor patru centre ale Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale, la care se pot prezenta atât persoanele fizice, cât şi cele juridice, pentru plata obligaţiilor la bugetul local.

Astfel, centrul din strada Basarabiei, nr.55, bloc A16, parter, este deschis publicului luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul 8,30 - 15,30, iar vinerea între 8,30 - 12,30.

Centrul din strada Domnească, nr.13, bloc L, parter stă la dispoziţia cetăţenilor luni, marţi, joi, vineri de la 8,30 la 16,30, iar miercuri de la 8,30 la 18,30.

La Centrul din strada Henri Coandă, bloc J5, parter şi la centrul din strada Brăilei, nr.232, bloc E4, parter programul cu publicul se desfăşoară: luni, marţi, miercuri, joi între 8,30 - 15,30, iar vineri de la 8,30 la 12,30.

Cine primeşte bonificaţie

Conform Primăriei, bonificaţia se acordă contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice, dacă achită impozitele locale, aferente anului 2019, până la data de 1 aprilie, după cum urmează. Pentru contribuabili persoane fizice: în cazul impozitului de clădiri – 10 la sută; în cazul impozitului pe teren – 10 la sută; în cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10 la sută. Pentru contribuabili persoane juridice: în cazul impozitului de clădiri – 3 la sută, în cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10 la sută.

Cum evitaţi coada

Pentru a evita aglomeraţia la ghişee, contribuabilii – persoane fizice pot efectua plăţi online a obligaţiilor fiscale pe platforma ghiseul.ro. Cetăţenii pot intra în posesia ID-ului şi parolei alocate, prin intermediul poştei electronice, trimiţând la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. o cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate şi ataşate.

Citit 5627 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2019 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.