Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
6 comentarii

Conectarea municipiului Galaţi la Autostrada A2 prin Drumul Expres DN21 Brăila – Slobozia, Construirea Spitalului Regional de Urgenţă şi construcţia aeroportului reprezintă top trei al investiţiilor votate de gălăţenii care au răspuns campaniei de consultare "Alege Priorităţile Oraşului Tău!". Pentru brăileni, topul trei al priorităţilor arată astfel: construirea podului rutier peste Dunăre, construirea spitalului regional Brăila – Galaţi, construirea aeroportului „Dunărea de Jos” Brăila - Galaţi.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, până pe 22 martie, gălăţenii şi locuitorii celorlalte reşedinţe de judeţ din România au fost invitaţi să participe la campania de consultare publică "Alege Priorităţile Oraşului Tău!", completând nişte chestionare. Un demers prin care Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi cu Urbanize Hub, a încercat să stabilească o ierarhie a proiectelor de dezvoltare, aşa cum se văd ele din perspectiva importanţei acordată de cetăţeni. Rezultatele acestei consultări publice ne-au parvenit ieri.

Top Galaţi

1. Conectarea municipiului Galaţi la Autostrada A2 prin Drumul Expres DN21 Brăila – Slobozia – investiţie cu o valoare estimată de 52 de milioane de euro;
2. Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Galaţi;
3. Construcţia Aeroportului Galaţi;
4. Drumul Expres DN 22B Galaţi – Brăila (15 km, dig);
5. Extinderea şi modernizarea Portului Galaţi, inclusiv platforma intermodală;
6. Consolidarea şi amenajarea Falezei Dunării ca zonă de promenadă şi agrement;
7. Conectarea accesului la Trecerea Ro-Ro cu Varianta de Ocolire în zona de sud;
8. Lucrările de amenajare hidrotehnică a cursurilor de ape mici din judeţ ca măsură de prevenire a inundaţiilor;
9. Construcţia unui Aquapark în zona Plaja Dunărea;
10. Realizarea unei Pieţe de gros cu specific vegetal în zona municipiului Tecuci.

Top Brăila

1. Pod rutier peste Dunăre Brăila – Măcin;
2. Spital Regional Brăila – Galaţi şi spital pentru copii;
3. Construcţia aeroportului “Dunărea de Jos” Brăila – Galaţi;
4. Drum Expres “Muntenia” (Buzău - Brăila);
5. Drum Expres “Milcovia” (Focşani - Brăila - Galaţi - Giurgiuleşti);
6. Drumul TransRegio “Ister” (Călăraşi - Slobozia - Brăila);
7. Modernizarea Căii Ferate Buzău - Brăila – Galaţi;
8. Amenajarea cursului Dunării;
9. Înfiinţarea parcului industrial/logistic;
10. Construcţia construirea campusului universitar Brăila.

Concluzii

Organizatorii acestei consultări publice speră că prioritizarea proiectelor votate de către cetățeni să fie utilă pentru dezvoltarea economică a României. Desigur, ca exerciţiu de implicare civică este bine-venit. Însă e greu de crezut cât şi pentru cine va conta ierarhia noastră. Important este că gălăţenii şi brăilenii par să aibă aceleaşi priorităţi. Autorităţi care să le transpună în realitate lipsesc…

Citit 4879 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 15:06

6 comentarii

 • postat de Suzana Luni, 08 Aprilie 2019 12:41 82.137.10.*** Link la comentariu
  10
  3

  Moldovenii sunt FOARTE IUBIȚI DE BRĂILENI ÎNCĂ DE PE VREMEA LUI ȘTEFAN CEL MARE CÂND LE DĂDEAM FOC CAM IN FIECARE AN /// MAI MULT GĂLĂȚENII AU AVUT PARTE IN CEI 30 DE ANI DE UN PRIMAR CARE AVEA ORIGINI LA BRĂILA SI CARE NE-A C-AM DEMOLAT ORAȘUL/// ÎNCEPÂND DE LA BORDURI DE GRANIT MAGAZINE SI SPITALE /// NU AVEA NICI SEDIUL PRIMĂRIEI PLĂTEA CHIRIEI IN
  EUROI DE FACEAM DOUĂ SEDII // ACUM DACĂ ESTE. POSIBIL MĂCAR SĂ INVESTEASCĂ IN APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU CĂ FACEAM 260 KM . PÂNĂ LA IAȘI SAU BUCUREȘTI PENTRU ORICE INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ MAI DEOSEBITĂ //DEGRABĂ CUMPERI PATURILE LA PREȚ DE LOGAN PENTRU SALOANE DACĂ BOLNAVII SUNT TRIMIȘI CU INFARCT LA 260 KM // LĂSAȚII PE BRĂILENI SĂ FACĂ AEROPORT CA SĂ MAI RĂMÂNĂ IN GALAȚI OAMENI CARE SĂ MAI VOTEZE// SĂ MENȚINEM MACAR CE AM MOSTENIT DE LA REGIMUL DE ADÂNCĂ TEROARE A LUI CEAUȘESCU /// ADICĂ TOT BLOCURI DRUMURI PARCURI SPITALE/// RESTUL A FOST DĂRÂMAT SI PUTIN FURAT // CÂND MĂNÂNCI PĂINE MAI BUNĂ SI IAURT DE LA BRĂILA PENTRU CĂ LA NOI SAU ÎNCHIS NU MAI ARE ROST SĂ MAI VORBIM DE AVIOANE

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Luni, 08 Aprilie 2019 08:46 86.34.180.*** Link la comentariu
  9
  21

  Avem 6 spitale numai in orasul Galati, plus cel de pediatrie si o maternitate. Nu au aparatura la nivel elementar, nu au personal, sunt partial degradate/contaminate si nu au nici macar obiectul muncii(maternitatea de pe G. Alexandrescu, la o populatie fertila la cel mai scazut nivel din Romania si in continuua scadere) . Politicienii ne strecoara subtil necesitatea construirii unui al 9-lea spital. Ce sa facem cu el, cu ce bani, cu ce medici, sau inchidem celelalte spitale? Daca galatenii au votat o astfel de constructie, este clar: suntem fara vindecare, nimic nu ne mai poate opri din dezastru.

  Raportează
 • postat de Pavel Luni, 08 Aprilie 2019 08:06 5.13.171.*** Link la comentariu
  3
  29

  1. Prioritatea este construirea unui aeroport daca ne dorim sa vina investitori in vagauna Galati-Braila.
  2. Autostrada intre Galati si Braila. Macar sa circulam omeneste pe bucatica aia de teren. Ar ajuta mult ca sa unim cele doua orase.
  3. Stadion de cea mai buna calitate intre Galati si Braila - pentru competitii sportive si concerte. Ganditi-va ce bani aduce festivalul Untold pe Cluj Arena!

  Raportează
 • postat de ariciul Luni, 08 Aprilie 2019 07:48 90.95.114.*** Link la comentariu
  4
  19

  dreptul de a visa ,nu vi-l poate lua nimeni.Dar ce visam noi acum.....doar generatiile urmasilor urmasilor nostri vor indeplini daca urmasii nostri actuali nu se vor mai imprumuta si vor plati si hotiile actualilor jacmanitori.

  Raportează
 • postat de IC Luni, 08 Aprilie 2019 07:03 5.13.187.*** Link la comentariu
  2
  19

  Nu va faceti nici o problema ,in urmatori doi ani ,toate aceste obiective se vor realiza si .....chiar depasi ,in promisiunile electorale.Daca lucrurile vor merge incontinuare ca in ultimii doi-trei ani ,ca sa nu spun sapte si mai multi , nu se va realiza nimic ,se va da incontinuare vina pe procedurile de licitatie greoaie ,contestati ,ursi ,lilieci etc ,toate menite sa mascheze incompetenta guvernantilor si de ce nu reaua vointa .... dam bani la oameni ,sub diverse forme ,ce podurile si soselele voteaza iar alegatorii nostri de baza nici nu au nevoie de asa ceva.Geaba sondaje fara o schimbare radicala la varf.

  Raportează
 • postat de Galatean Luni, 08 Aprilie 2019 07:02 5.13.194.*** Link la comentariu
  1
  28

  Politicienii gălăţeni şi brăileni să se întâlnească de urgenţă şi să pună în aplicare punct cu punct toate cererile cetăţenilor !

  Au trecut 30 de ani de la Revoluţie... poate este timpul să vă apucaţi de treabă.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.