Interesele României, reprezentate de un gălățean la cel mai înalt nivel

Interesele României, reprezentate de un gălățean la cel mai înalt nivel
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Pe lângă programul de anvergură Horizon Europe, dedicat cercetării și inovării, pentru care Uniunea Europeană (UE) va aloca până la 120 de miliarde de euro, europarlamentarul gălățean Dan Nica, liderul PSD Galați, s-a implicat în alte două proiecte extrem de importante, cu impact major pentru toți românii, dar și pentru cetățenii celorlalte state membre UE - WiFi4EU și eliminarea tarifelor de roaming între statele Uniunii Europene.

WiFi4EU. Sute de municipii, orașe și comune din România le vor oferi cetățenilor, în viitorul apropiat, acces gratuit la internet în locurile publice grație unui program al Uniunii Europene prin care UE oferă fiecărei localități o finanțare de 15.000 de euro pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Europarlamentarul Dan Nica a promovat și susținut acest program, intitulat WiFi4EU. Îmbunătăţirea conectivităţii în UE este o parte esenţială a strategiei privind piaţa unică digitală la nivel european. Reţelele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite şi nu vor colecta date cu caracter personal.

ROAMING. După cum știți, tarifele de roaming între statele Uniunii Europene au fost eliminate. Astfel, cetățenii UE pot folosi beneficiile cuprinse în pachetul de servicii mobile furnizat de către operatorul național propriu pe teritoriul altor state UE fără niciun cost suplimentar. Datorită normelor UE privind roamingul la tarife naționale, cetățenii pot utiliza telefonul mobil pe durata călătoriei în orice altă țară din UE fără a plăti tarife adiționale de roaming. Cetățenii statelor UE beneficiază de aceste norme când fac apeluri telefonice (către rețele mobile și fixe), când trimit mesaje (SMS) și utilizează serviciile de date pe durata șederii în străinătate. Aceste norme se aplică și atunci când primesc apeluri sau mesaje în roaming, chiar dacă persoana care vă sună utilizează un alt furnizor de servicii.

Europarlamentarul Dan Nica este unul dintre susținătorii acestui proiect extrem de important pentru toți românii.

Liderul social-democrat a reprezentat interesele României și ale cetățenilor săi dincolo de granițele sale și a apărat țara noastră de fiecare dată când s-a încercat defăimarea ei ori decredibilizarea românilor.

În intervențiile sale în Parlamentul European, Dan Nica, liderul de grup al social-democraților, a criticat dur abuzurile din Justiție, arătând că astfel de practici sunt inadmisibile și trebuie curmate pentru totdeauna! ”Stat de drept, fără a exista drepturi și libertăți pentru cetățeni, nu există”, a subliniat europarlamentarul PSD.

Într-o intervenție recentă în forul legislativ european, liderul PSD Galați a criticat dur și faptul că românii nu sunt primiți în spațiul Schengen, deși, încă din anul 2011, îndeplinesc toate condițiile, și a cerut oficialilor europeni să-și revizuiască atitudinea.

CITIȚI ȘI: Europarlamentarul Dan Nica: Nu mai acceptăm dublu standard!

Citit 5533 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 01:13