Propunerea primarului Ionuţ Pucheanu | Zilele Municipiului Galaţi, în luna iunie

Propunerea primarului Ionuţ Pucheanu | Zilele Municipiului Galaţi, în luna iunie
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

”Zilele Municipiului Galaţi” ar putea avea loc anual, în săptămâna care include ziua de 6 iunie, de luni până duminică, dacă aleşii locali vor fi de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu.

„Pentru a răspunde nevoii de a avea o sărbătoare generală a oraşului, adresată tuturor cetăţenilor, Primăria municipiului Galaţi instituie organizarea şi desfăşurarea evenimentului «Zilele Municipiului Galaţi»”, se arată în proiectul de hotărâre ajuns pe mesele aleşilor locali.

De ce 6 iunie? Pentru că, potrivit expunerii de motive semnate de primarul Ionuţ Pucheanu, din 6 iunie 1830, Galaţiul este administrat de „Comisiile Orăşeneşti” - primul organism administrativ modern, ce avea drept obligaţie „buna orânduială a oraşului”, dezvoltarea şi înfrumuseţarea lui, dar şi previzionarea şi gestionarea veniturilor lui.

În viziunea autorităţilor, sărbătoarea s-ar bucura de public numeros în acest anotimp cald, fiind echilibrată ca abordare tematică, şi ar permite "desfăşurarea unei arii bogate de activităţi cultural-artistice şi sportive". Şi în plus, se consideră că gălăţenii au nevoie de "ocazii în care să li se consolideze sentimentul de apartenenţă la comunitate".

Trebuie spus că, prin instituirea acestui eveniment nu se renunţă la sărbătoarea consacrată a oraşului de Sfântul Apostol Andrei! Din contră, în iunie ar urma să aibă loc doar manifestările laice, pentru ca acelea religioase să se desfăşoare ca şi până acum în jurul datei de 30 noiembrie, când este celebrat ocrotitorul spiritual al oraşului Galaţi.

Rămâne de văzut dacă şi aleşii vor fi de acord.

Citit 9233 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2019 00:05

16 comentarii

 • postat de PATRIOTUL
  Miercuri, 27 Martie 2019 12:40
  81.12.149.***
  Propunerea asta de a face SERBĂRILE GALAŢIULUI vara nu este a lui Pucheanu!
  De peste 20 de ani gălăţenii au vrut acest lucru, dar nu s-a făcut o dezbatere publică serioasă, aşa cum nici acum nu se vrea. Ci doar să ni se bage pumnul în gură de către cei de la putere.
  Părerea multor gălăţeni de bine şi cu cultură este ca SERBĂRILE GALAŢIULUI să se ţină tot în luna IUNIE, dar în săptămâna când se sărbătoreşte şi ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DUNĂRII, adică pe 29 IUNIE!
  În acest fel am avea încă un motiv în plus de a lega aceste sărbători, aşa cum pe 30 noiembrie e şi Sf Andrei.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Stefania
  Duminică, 24 Martie 2019 14:00
  5.13.143.***
  Eu iubesc mult aceasta sarbatoare! Este unicul moment in care realizez ca fac parte dintr-o comunitate, realizez ca Galatiul este populat si ca nu este adevarat ca totul este "for sale , for rent" ( de vanzare, de inchiriat). Tonetele din panza sunt oribile si penibil de saracacioase, dar ies in seara dinaintea primei zile pe faleza sa vad daca a inceput montarea lor si ma bucur sa vad ca se lucreaza. Iar apoi ma plimb in fiecare zi printre oamenii care nu cumpara mai nimic , care se uita cu jind la mici, carnaciori si vin fiert. Scump, scump ! Inclusiv eu ma hotarasc cu greu sa ma abat de la post si sa cumpar mult șoric , slanina si branza . Si nu uit niciodata sa cumpar ceva de la mesterii olari.
  Luna iunie nu stiu daca este buna pentru serbarile orasului. Pentru multi tineri, elevi si studenti este luna de foc, cu multe examene.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 23 Martie 2019 12:28
  78.96.81.***
  Comentariile de pana aici arata la ce cota de gandire este prostimea orasului!

  Si ne miram ca puiul de jidan, mama di ci bobocii nostri vara pasc iarba si iarna nu mananca fan!???

  Adica di ci orasul asta este facut praf, cand putea sa fie cel mai atractiv oras de pe lungimea Dunarii!

  Da si cum este sufletul conducatorului, asa si viata poporului!

  Sictir!
  1
  16
  Raportează
 • postat de Nedumerit
  Sâmbătă, 23 Martie 2019 08:00
  89.136.7.***
  Sa nu uitam ca in ultima saptamana din Iunie se sarbatoresc "Zilele Dunarii". Galatii se vor capitala dunareana a ROMANIEI dupa cum titra anul trecut ziarul Viata libera! Nu putem sarbatori ambele evenimente in aceiasi perioada? In Aprilie, probabil, va fi "Festivalul scrumbiei"! Ce facem? O tinem numai in sarbatori?
  5
  8
  Raportează
 • postat de Akbar
  Sâmbătă, 23 Martie 2019 07:49
  188.24.194.***
  Si cum constantenii au Neversea, sa avem si noi Neveriver. Ca si asa, de 20 de ani, Dunarea la noi, n-a mai vazut "picior" de pasager. Mai baieti, da nu mai bine va ganditi voi cum sa scoateti orasul asta din foame si saracie ?
  3
  14
  Raportează
 • postat de Dabule
  Vineri, 22 Martie 2019 14:45
  82.70.57.***
  Din punct de vedere financiar da, ce tot atatea luminite si beculete, vara nu trebuie nimic e mai cald lumea se imbata mai repede si am rezolvat si cu banii care ii pot folosi in alte scopuri, plus vara in port la Galati se aduna turistii a caror tinta nu sunt orasele din vestul Europei pentru ca acolo gasim: s** , droguri si casinouri, nu-i asa domnule vice?
  6
  13
  Raportează
 • postat de ADYtza
  Vineri, 22 Martie 2019 09:28
  86.124.202.***
  Asta era o problema chiar importanta. Cat a stat el saracutul de primar si a gandit oare ce sa mai faca ,de plictiseala ca a terminat toate problemele. Galateanul tot pe frig vrea ca merge vinul fiert.
  13
  21
  Raportează
 • postat de adiilie
  Vineri, 22 Martie 2019 08:34
  5.13.253.***
  sarbatoarea unui oras de la malul dunarii in decembrie mi se pare cel mai prost lucru.
  6
  27
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Vineri, 22 Martie 2019 07:51
  5.2.205.***
  Nu conteaza cand le facem tot aceeasi tiganie ieftina o sa fie si lucrul asta place unor galateni dupa cum se vede din unele comentarii de aici.

  Mici, bere ,fum, muzica orientala cu tenta de manele, aceleasi tonete obosite cu toate mizeriile. Asta este fericirea galateanului, care nu a scos capul in civilizatie in viata lui sa stie cum se face un targ si o sarbatoare de oras.

  Cand este vorba despre atmosfera galateanul este primul nu conteaza calitatea ci cantitatea.
  8
  27
  Raportează
 • postat de Niki
  Joi, 21 Martie 2019 21:45
  86.124.201.***
  De ce nu în iulie? Poate pentru că alegerile locale din 2020 sunt în iunie
  12
  32
  Raportează
 • postat de cercaru
  Joi, 21 Martie 2019 20:53
  89.136.7.***
  paine si circ,,,
  14
  34
  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza
  Joi, 21 Martie 2019 20:21
  93.122.248.***
  Ideea este buna, Galatiul muribund, trist si fara de speranta e un pic mai vesel vara.
  14
  30
  Raportează
 • postat de viorel
  Joi, 21 Martie 2019 18:56
  90.95.50.***
  Foarte foarte buna propunerea. Sper sa se voteze.
  24
  20
  Raportează
 • postat de Remus
  Joi, 21 Martie 2019 18:10
  82.137.10.***
  Am CREZUT CA NU FACEM BAIRAMUL SI PE VECHI??? DAR ACUM NE-AM LINIȘTIT NE-AM LUAT DE-O GRIJĂ// DACĂ ADUNĂ TOATE SĂRBĂTORILE LOCALE FACEM DOUĂ LUNI PAUZĂ DE CIOLAN AFUMAT CARE NU L-AU MAI DAT PRIMĂRII DE VREO PATRU MANDATE /// ACUM VIN AI NOȘTRI PLEACĂ AI NOȘTRI NOI VOTĂM MEREU CA PROȘTII DAR FĂRĂ CIOLANUL AFUMAT GRATUIT DIN BANI NOSTRI , DIN IMPOZITELE CARE SUNT CHELTUITI CATE O DATĂ SI MAI MEREU PE PANSELUȚE OLANDEZE SI ORNAMENTE PERSONALIZATE+ BORDURI SUPRAETAJATE //BĂIEȚI DEȘTEPȚI DIN CONSILIUL LOCAL NU UITAȚI CA PE LA VOI PRIN BĂTĂTURĂ AU MAI RĂMAS OAMENII MUNCII CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIA ROMÂNIEI NU A SPANIEI /// NU CUMVA SĂ FACEȚI SI CORIDE PE STADIONUL MUNICIPAL Dunărea că este cam Distrus și ne trebuiesc fonduri europene nerambursabile Am auzit că fondurile europene nerambursabile vin pentru Drumul de Centură și e păcat să le folosim in alte scopuri decât cele stabilite cu doi ani în urmă când ați câștigat marele premiu ALEGERILE LOCALE cu 99% Ura și să câștigam după bairam TOATE ALEGERILE LOCALE PÂNĂ IN2040 SĂ MOARĂ OPOZIȚIA LOCALĂ.
  16
  20
  Raportează
 • postat de Europa venim!
  Joi, 21 Martie 2019 18:01
  89.137.137.***
  E buna ideea! Mai ales ca e perfect in iunie pentru ca inca nu sunt plecati oamenii in vacante si concedii. Sa se face multe concursuri, concurs de sah, alergare, biciclete, role, tenis, cultura generala, banc show , concerte, dansuri, stand up comedy , talent show local, arta, pictura stradala , expozitii, noaptea caselor galati , muzeele sa fie toate deschise , carnaval , trupele sa concerteze in strada, la foisor sau in gradina publica, pe faleza, body painting , felinare , karting , raliul galatiului , aventura parc , mega discoteca in aer liber si sa participe tot orasul , braga gratis din partea primariei, inghetata, gogosi. Tot in iunie este si festivalul de pizza din Galati. Iesiti pe strazi. Nu mai stati in case.
  39
  31
  Raportează
 • postat de Sabrina
  Joi, 21 Martie 2019 17:25
  82.137.10.***
  Puteți să faceți ZILELE GALAȚIULUI IN FIECARE ZI DE CE?? BĂNUȚI LUĂM DE LA CEC BANK SUCURSALA GALAȚI, ORNAMENTE PERSONALIZATE PENTRU PASTI LE PUTEM FOLOSI SI CU ACEASTĂ OCAZIE POATE VIN SI TURIȘTI CU VAPORUL DIN AUSTRIA CĂ BEREA ESTE IEFTINĂ ȘI MOLDOVENCELE CARE AU MAI RĂMAS LE PUTEM ÎMBRĂCA ÎN COSTUME POPULARE ȘI ÎI TRAGEM UN BAIRAM 3ZILE SI 4 NOPȚII /// PROBLEMA ESTE CU BANUTII ??? DACĂ NE DAU INVESTITORII STRATEGICI CHIAR IN ZILELE GALAȚIULUI BĂNUȚII IN AVANS SI DACĂ NE MAI PRIMESC LA MUNCĂ DUPĂ BAIRAM AR FI BINE SĂ DAȚI SI DUMNEAVOASTRĂ UN CIOLAN AFUMAT CU FASOLE CUM ERA ODATĂ PRIN ANII 90 CÂND ERAM MAI PROSTUTI CĂ DUPA PRIN 2000 NE-AȚI PROSTIT DE TOT
  24
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.