Propunerea primarului Ionuţ Pucheanu | Zilele Municipiului Galaţi, în luna iunie

Propunerea primarului Ionuţ Pucheanu | Zilele Municipiului Galaţi, în luna iunie
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

”Zilele Municipiului Galaţi” ar putea avea loc anual, în săptămâna care include ziua de 6 iunie, de luni până duminică, dacă aleşii locali vor fi de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu.

„Pentru a răspunde nevoii de a avea o sărbătoare generală a oraşului, adresată tuturor cetăţenilor, Primăria municipiului Galaţi instituie organizarea şi desfăşurarea evenimentului «Zilele Municipiului Galaţi»”, se arată în proiectul de hotărâre ajuns pe mesele aleşilor locali.

De ce 6 iunie? Pentru că, potrivit expunerii de motive semnate de primarul Ionuţ Pucheanu, din 6 iunie 1830, Galaţiul este administrat de „Comisiile Orăşeneşti” - primul organism administrativ modern, ce avea drept obligaţie „buna orânduială a oraşului”, dezvoltarea şi înfrumuseţarea lui, dar şi previzionarea şi gestionarea veniturilor lui.

În viziunea autorităţilor, sărbătoarea s-ar bucura de public numeros în acest anotimp cald, fiind echilibrată ca abordare tematică, şi ar permite "desfăşurarea unei arii bogate de activităţi cultural-artistice şi sportive". Şi în plus, se consideră că gălăţenii au nevoie de "ocazii în care să li se consolideze sentimentul de apartenenţă la comunitate".

Trebuie spus că, prin instituirea acestui eveniment nu se renunţă la sărbătoarea consacrată a oraşului de Sfântul Apostol Andrei! Din contră, în iunie ar urma să aibă loc doar manifestările laice, pentru ca acelea religioase să se desfăşoare ca şi până acum în jurul datei de 30 noiembrie, când este celebrat ocrotitorul spiritual al oraşului Galaţi.

Rămâne de văzut dacă şi aleşii vor fi de acord.

Citit 9674 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2019 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.