(FOTO) Cât cheltuiesc autorităţile pentru un concert. Parteneriat pentru ”Forza ZU”
Foto: Iulia Kelt

(FOTO) Cât cheltuiesc autorităţile pentru un concert. Parteneriat pentru ”Forza ZU”
Cum se lucrează pe Stadionul Dunărea
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Smiley, Feli, Alina Eremia, Elena Gheorghe, Ioana Ignat, Lora, Delia, Carla’s Dreams, The Motans, Irina Rimes, Mark Stam, Antonia, Karmen, Mira şi Vescan sunt doar câţiva dintre cei aproximativ 30 de artişti consacraţi care, potrivit Consiliului Judeţean, ar urma să urce pe scena celui mai mare concert din România, pe 25 mai, la Galaţi, pe Stadionul "Dunărea": "Forza ZU". Pentru organizarea lui, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean se pregătesc să-şi dea mâna, punând la bătaie câte 500.000 de lei fiecare, pentru plata obligaţiilor pe care şi le asumă.

Primăria municipiului Galaţi a cam furat startul organizării superconcertului "Forza ZU", contractând şi demarând, încă din 9 aprilie, lucrări de reparaţii în valoare de 523.542 de lei cu TVA - peste 111.000 de euro, la Stadionul "Dunărea". E drept că arena sportivă avea nevoie de reparaţii, însă graba cu care au demarat tocmai acum devine explicabilă în condiţiile în care pe 12 aprilie s-a anunţat oficial că aici va avea loc, pe 25 mai, superconcertul "Forza Zu".

Pe afişul oficial al evenimentului, făcut public tot pe 12 aprilie, apar deja siglele Primăriei Galaţi şi ale Consiliului Judeţean Galaţi. Oficial, însă, cooperarea celor două instituţii în vederea organizării evenimentului cultural-artistic "Forza ZU", ediţia a 9-a, va fi supusă aprobării Consiliului Judeţean (CJ) - astăzi, şi, respectiv, Consiliului Local (CL) - mâine.

Obligaţiile CJ

"Se aprobă alocarea sumei de maxim 500.000 de lei în vederea îndeplinirii obligaţiilor ce revin Judeţului Galaţi prin Consiliul Judeţean Galaţi, conform Acordului de cooperare", se arată în proiectul de hotărâre care urmează a fi votat. Conform documentului, CJ se obligă să achiziţioneze şi să asigure următoarele servicii şi/sau produse necesare pentru buna desfăşurare evenimentului: efecte speciale scenă (single shot, conffeti metalice, jeturi CO2, maşini flăcări) şi program piromuzical (cinci minute), videoanimaţii, versuri karaoke generatoare şi combustibil pentru ele, echipă de electricieni, cablare şi elemente conectică. De asemenea, CJ se va ocupa de cazarea artiştilor şi a staffului de producţie, catering backstage şi VIP, mese staff producţie, cort backstage şi amenajarea lui, închiriere ecrane LED backstage şi VIP, signalistică eveniment. Tot CJ se va îngriji de pază şi coordonarea ei, ambulanţă şi echipaj de prim-ajutor, închiriere stingătoare, manager producţie şi production runner, production hands - locali, production site coordonatori, elemente de birotică, responsabil PSI în locaţie (pentru producţie), portavoce şi îşi va asuma şi eventualele cheltuieli neprevăzute.

Obligaţiile CL

"Se aprobă alocarea sumei de maxim 500.000 de lei în vederea îndeplinirii obligaţiilor ce revin Municipiului Galaţi - prin Consiliul Local al Municipiului Galaţi, conform Acordului de cooperare", prevede hotărârea care va fi votată miercuri. Municipalitatea se obligă să achiziţioneze şi să asigure următoarele servicii şi/sau produse: scenotehnică, deschidere scenă, ecrane laterale, plasă led sau ecrane integral fundal scenp, rider-ul tehnic conform specificaţiilor necesare; garduri de protecţie, toalete ecologice, container şi mobilier pentru punctul de comandă, tunuri de lumină şi transportul acestora, dar producţia materialelor publicitare pentru decorarea scenei.

De ce ne trebuie concert

"Forza ZU este cel mai mare concert din România, ajuns la cea de-a 9-a ediţie şi care creşte de la an la an, aducând pe aceeaşi scenă, pe parcursul a aproximativ şase ore de show live, pe cei mai apreciaţi artişti români ai momentului şi cele mai populare hituri", se arată în raportul de specialitate al proiectului ajuns pe masa aleşilor locali.

Consiliul Judeţean merge mai departe şi dezvăluie că prezentatori vor fi DJ-ii Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Razvan Popescu, Sebastian Filcea (Flick), Adrian Mihăila, Emilia Ştefan şi Cristina Vintiloiu (Tea Teodorescu). Iar printre cei aproximativ 30 de artişti consacraţi se numără: Smiley, Feli, Alina Eremia, Elena Gheorghe, Ioana Ignat, Lora, Delia, Carla’s Dreams, The Motans, Irina Rimes, Mark Stam, Antonia, Karmen, Mira şi Vescan.

"Având în vedere amploarea şi notorietatea acestui eveniment, cele două autorităţi şi-au manifestat interesul de a coopera în organizarea acestui eveniment în municipiul Galaţi. Unul dintre principalele avantaje ale organizării Forza ZU în oraşul nostru îl reprezintă faptul că municipiul şi judeţul vor beneficia de o intensă promovare naţională, pe canalele media, ceea ce va situa Galaţiul, alături de celelalte mari oraşe care au fost alese gazde ale acestui eveniment-fenomen la nivel naţional.

”Evenimentul este de natură să aducă beneficii culturale semnificative pentru cetăţenii judeţului şi municipiului Galaţi şi să crească în mod substanţial atractivitatea turistică a acestora” - Raportul de specialitate

Din experienţa anilor anteriori, organizatorii preconizează participarea a zeci de mii de persoane din oraş, zonele limitrofe şi din ţară, fapt care se traduce printr-un număr mare de turişti care vor ocupa spaţii de cazare, prin sumele de bani cheltuite la Galaţi aducând un beneficiu financiar bugetului local", se arată în documentele semnate de primarul Ionuţ Pucheanu şi de preşedintele Costel Fotea.

Citit 7077 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 00:10

14 comentarii

 • postat de ŢARA arde şi BABA se piaptănă!
  Miercuri, 08 Mai 2019 13:27
  81.12.149.***
  Dacă se pun URNE de VOT la poarta stadionului pentru alegerile de a doua zi dimineaţa, atunci este OK!
  Dar se pare că se vrea BOICOTAREA acestor alegeri cu Concertul.....
  Dacă stăm şi ne gândim că Radio ZU este patronat de trustul lui Dan Voiculescu, nu ne-ar mira prea mult...
  Ce-ar fi să BOICOTĂM şi noi acest Concert că, sincer să fiu, nu prea îi văd rostul acum!
  PÂINE şi CIRC se mai face în ţara asta!
  1
  3
  Raportează
 • postat de Turel
  Luni, 29 Aprilie 2019 19:50
  109.166.134.***
  Normal si negustoreste ar fi ca managerii acestor trupe sa se preocupe de organizarea acestui spectacol si sa plătească chirie ptr.locatia aleasa ca orice eveniment artistic profesionist. Organizarea de Primărie si CJ pe banii bugetelor miroase a potlogarie si curtea de conturi sau procuratura ar trebui sa intervină.
  2
  3
  Raportează
 • postat de caddy
  Miercuri, 24 Aprilie 2019 14:52
  89.238.225.***
  Auzi la Vasile, cat este intrarea :))))))))) in ce luma traiti fratilor? Ai cobor de pe munte?
  2
  0
  Raportează
 • postat de geo
  Marți, 23 Aprilie 2019 15:58
  86.121.255.***
  Intrarea la spectacol va fi gratuita, in limita locurilor disponibile.
  Si, da, la prima vedere suma alocata de autoritati - inclusiv ptr cazarea artistilor ? - pare cam mare, la prima vedere.
  6
  9
  Raportează
 • postat de lucian
  Marți, 23 Aprilie 2019 14:55
  79.3.97.***
  Cultura lipseste la Galati!
  Vrem sa fim ca in vest, (chiar la noi, Sibiu, Cluj, Timisoara) dar stam si mancam seminte, ascultam manele, mergem in slapi si ne scarpinam in fund. Trezeste-te mai galatene! De la cultura pleaca totul! Muzica, teatru, film, spectacole sau sport. Cat mai multa cultura, restul va veni de la sine daca intra cultura in mintea galatenilor! Devine tot mai mare procentajul incultilor, ca depaseste pe cel al cultilor. Hai sa inversam tendinta!
  3
  16
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 23 Aprilie 2019 13:46
  84.117.41.***
  Cu banii astia se achizitionau si se montau 22000 de scaune
  iar de cultura ce sa mai vorbim...
  Daca si aceasta actiune face parte din cultura, ne meritam soarta
  nu avem trotuare si strazi asfaltate si cheltuim bani
  sa vedem playback si fizionomii manjite cu vopsea
  7
  16
  Raportează
 • postat de Suzana
  Marți, 23 Aprilie 2019 12:58
  82.137.10.***
  Trebuie sa ne bucurăm că Stadionul municipal se repară că să aibă Băieții ce colecționa după Păi nu se putea CIRC FĂRĂ ARENĂ/// Acum după 30de ani se dă NUMAI CIRC /// PÂINE SE VA DA DUPĂ// DUPĂ CE??? DUPĂ CE VA FACE PLOPUL PERE SI RĂCHITĂ MICȘUNELE /// A-ȚI UITAT STRIGĂTURILE DIN DECEMBRIE 89??? ASTA ERA PREFERATA LA TVR1 /// ȘI MAI ERA UNA OLE OLE COMUNISMUL NU MAI E ///ACUM E STRONG SI COOL AȘA CĂ FRUMOSUL SI FASCINANTUL GALAȚI SE ÎMBRACĂ IN HAINE DE PAȘTI CA SA SĂRBĂTOREASCĂ FORTA ZU (DE LA ZGUBILITICI) TREBUIE ȘI DISTACTIE TREBUIE SĂ FIE SI VESELIE DAR NUMAI ATÂT ??? PARCĂ AR TREBUI MAI MULT DE BANII AȘTEA /// DAR TREBUIE SĂ ÎNȚELEGEM CĂ SUNT DOI ANIȘORI CU 4 ALEGERI SI APROXIMATIV UN REFERENDUM SĂ NE ÎNTREBE CE VREM CU JUSTIȚIA??? MIȘTO O SĂ NE ȚINEM NUMAI DE SPECTACOLE DE BINEFACERI PENTRU CINE SE NIMEREȘTE // LAS VEGAS VA FI PLIN DE TURIȘTI la Galați de o săi cazăm și la Brăila la TANTI ELVIRA UNDE SE VINDE CORUPTIA CU kila
  4
  6
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Marți, 23 Aprilie 2019 10:09
  82.137.10.***
  Bugetul LOCAL Pierde nu prea câștigă. Bani îi împrumutați de la CEC sau SUNT Fonduri UE Nerambursabile??? Și MORMANUL DE EUROI cine ii adună că sunt luați de la Bugetul Nostru Drag care o să rămână fără bani de Panseluțe OLANDEZE SI ORNAMENTE PERSONALIZATE DE PAȘTI ȘI CRĂCIUN
  9
  24
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 23 Aprilie 2019 09:32
  5.2.205.***
  Pe Tudor Chirila nu il invita nimeni?
  23
  14
  Raportează
 • postat de Alegătorul
  Marți, 23 Aprilie 2019 08:16
  5.13.189.***
  Stie cineva, vine și Noaptea Târziu?
  9
  14
  Raportează
 • postat de Monica Ileana Pintilie
  Marți, 23 Aprilie 2019 07:49
  89.137.30.***
  De ce e nevoie de atata circ,de balci permanent, de bani aruncati pe sarbatori si spectacole stupide, cand Galatiul ar avea nevoie de atatea !?!?!?!?!?!?
  16
  26
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 23 Aprilie 2019 07:10
  86.125.62.***
  Galatiul se prabuseste si la propriu si la figurat, adancindu-se in catacombele istoriei ca un oras in care de 30 de ani nu s-a facut mai nimic. Totul este facut doar daca punctam la bugetul personal, material sau de imagine, fara o viziune clara despre dezvoltarea durabila a orasului, banii intra on pamantul baietilor destepti inca de pe vremea regretatului Dumitru Nicolae (falezogaura) si continuand acum parca mai amenintator ca niciodata (prabusirea str. Domneasca la Nespalata). Faleza pleaca la vale fortand parca digul firav si neintretinut al Dunarii intr-o cavalcada de pontoane aruncate la intamplare pe apa si denumite pompos restaurante...
  7
  35
  Raportează
 • postat de cTurist
  Marți, 23 Aprilie 2019 05:48
  5.13.217.***
  Ce benificiu la bugetul local ? Patronilor de restaurante si fast-food da , hotelierilor , poate da , astfel nu vad cum le ia primaria bani inapoi decat celor care vin ca comercianti ambulanti cu mancare si bautura , la restul cum le iei banii pentru bugetul local?
  6
  18
  Raportează
 • postat de ROSCA VASILE
  Marți, 23 Aprilie 2019 04:26
  79.116.99.***
  NU SE POMENESTE CIT ESTE INTRAREA.PTR.PUBLIC ASTA ESTE O INFORMARE NECESARA,DACA SE INVESTESTE DIN BANII PUBLICI SPER CA INTRAREA ESTE LIBERA,DACA NU ATUNCI TOT NOI PLATIM.
  9
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.