Misterul denivelării de pe strada Tudor Vladimirescu. Tasare provocată de o avarie gospodărească

Misterul denivelării de pe strada Tudor Vladimirescu. Tasare provocată de o avarie gospodărească
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O avarie la reţeaua de alimentare cu apă potabilă a unei gospodării este posibila cauză a accidentului de teren apărut pe strada Tudor Vladimirescu. Cauzele, remediate între timp de cei de la Apă-Canal, vor fi expertizate conform unui anunţ al Primăriei Galaţi, făcut ieri, 3 mai.  

Necazul mai multor proprietari de case de pe strada Tudor Vladimirescu a apărut cu circa o lună în urmă, când în dreptul imobilului cu numărul 80 s-a căscat, tot mai accentuat, o gaură în trotuar. Femeia care locuieşte alături de casa unde stă un bătrân singur şi bolnav s-a panicat şi mai tare, când a văzut că un perete al casei ei s-a crăpat de sus până jos, şi a decis să anunţe autorităţile. 

"I-am spus bătrânului că îi chem pe cei de la Apă-Canal să vedem ce se întâmplă, dar nu a vrut, a spus că nu are bani să plătească. Nu ştiam dacă e din stradă sau de la el, aşa că am anunţat. Au venit, acum o săptămână, au săpat în stradă şi au văzut că nu e de acolo. Au intrat până în curtea vecinului şi acolo am înţeles că era un robinet ruginit, pe la care curgea apă, direct în pământ. Au reparat şi asta e tot acum. A rămas denivelarea aia. Mie mi s-a crăpat casa, cine o să o repare?", ne-a spus vineri Maricica Măgureanu, vecina de la numărul 82. Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi, afectate au fost patru imobile, asupra cauzelor exacte urmând a fi pronunţată o concluzie numai după efectuarea a trei expertize. 

"O expertiză va fi efectuată de către un expert desemnat de către SC Apă Canal SA, la reţelele purtătoare de fluide, iar două expertize – geotehnică şi de structură şi rezistenţă a imobilelor – vor fi realizate la comanda Primăriei municipiului Galaţi. Aceste expertize vor fi demarate în cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.)”, a anunţat Primăria municipiului Galaţi, într-un comunicat de presă.

De asemenea, autorităţile locale au anunţat că au solicitat Direcţiei de Asistenţă Socială demararea unei anchete sociale pentru a se vedea câte familii locuiesc în imobilele afectate de tasare. Strada Tudor Vladimirescu este situată în Vadu Ungurului, între strada Domnească şi strada Lacului.

Citit 5321 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.