Ce-au mai făcut în 2009 ai noştri aleşi?

Ce-au mai făcut în 2009 ai noştri aleşi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Multă băşcălie, grabă mare, superficialitate pe ici, pe colo, dezinteres prin părţile esenţiale, tiruri şi salve de trasoare electorale, şi numeroase hotărâri pentru noi şi pe banii noştri. Aşa s-ar putea descrie în câteva vorbe activitatea de un an a aleşilor locali.

Din start, trebuie spus că două evenimente au marcat funcţionarea în 2009 a Consiliului Local: unul direct - înlocuirea mapelor doldora cu proiecte de hotărâri cu laptopuri nou-nouţe (de 40 de milioane de lei vechi bucata) şi unul indirect – absenţele lungi, din motive de boală, ale primarului Dumitru Nicolae.

De ce au trecut aleşii la informatizare forţată şi un an întreg au ţipat unii sau alţii că lipsesc documente şi semnături din „culisele” proiectelor de hotărâre? Primăria a rămas fără bucăţică de hârtie şi a găsit această variantă „soft” de a face economie.

Dracu’ e de vină!

Din start, e posibil să-şi fi băgat şi dracul coada în funcţionarea CL. Dovada? Bugetul aprobat de aleşi pe 2009 a fost de 666,2 milioane de lei. Piei Satană cu tot cu numărul tău!

Aleşii s-au lăsat greu! Funcţionarul care se ocupă de sonorizare la şedinţe aproape că a răguşit strigând după ei: „Domnii consilieri sunt rugaţi insistent să vină la şedinţă!”.

Cred că de aceea Nicolae Rainea (FOTO), decanul de vârstă din Consiliul Local, a venit cu propunerea ca „la începutul fiecărei şedinţe de consiliu să facem câte o rugăciune, să spunem Tatăl Nostru”. Dar aleşii n-au vrut cu rugăciune.

Trebuie să mai spunem că interesul politic a cam primat! De exemplu, la o şedinţă, liberalii s-au scuzat şi au părăsit sala înainte de gongul final, pentru că aveau şedinţă de partid pe teme de Crin. Crin Antonescu.

Când a fost cazul, consilierii au apăsat pedala de acceleraţie a maşinii de vot. Mai ales dacă venea iute din urmă vreun meci de fotbal.

Pe bani. Ai noştri

Aleşii au votat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru care Primăria a plătit 252.000 de lei unei firme private în condiţiile în care există o Direcţie de Programe şi Proiecte.

Croitoraşul cel Viteaz din poveste s-a dovedit mic şi nesemnificativ pe lângă forţa unui Consiliu Local care dintr-o lovitură – mai precis cu o singură ridicare de mână - a votat la grămadă 47 vânzări de terenuri.

Printre ele, figura şi vânzarea unui teren cu suprafaţa de 783,01 metri pătraţi, intravilan, proprietate a municipiului Galaţi, ocupat de construcţii, situat în strada Regiment 11 Siret, Complexul Francezi, către SC RER Ecologic Service, la preţul de 85 de euro/mp, de 3 ori mai mic decât preţul pieţei.

Societatea, aşa cum am mai scris, îl are ca administrator pe consilierul local PD-L, Dumitru Ion, finul de cununie al lui Cezar Preda. Oricum, aleşii număraseră 42 de vânzări, dar ce mi-e 42, ce mi-e 47?.

Ruşinică!

Ultima boroboaţă a aleşilor s-a petrecut la şedinţa în care CL a decis cui se acordă Premiul municipiului Galaţi şi cui titlul de Cetăţean de Onoare. În loc să fie un moment de veritabilă recunoaştere a valorii oamenilor care ne reprezintă, s-a transformat într-un act derizoriu.

Absurd, câţiva aleşi au „subtilizat” buletine de vot cu numele premianţilor. Mai trist, unii au votat împotrivă sau şi-au anulat votul care consfinţea recunoaşterea morală a meritelor unor elevi olimpici, studenţi remarcabili, sportivi cu performanţe, pe scurt, a unor valori.

S-au târguit asupra meritelor unor valori cu tot atâţia ani de pregătire, instruire şi lectură câţi au ei de viaţă!

„De-ar şti cetăţenii ce facem noi aici”, rămâne cea mai de bun-simţ replică pe care am auzit-o din guriţa unui ales local, consilierul PC, Picu Apostol Roman. Iată că ştiu!

Citit 1048 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.