315.000 de lei pentru finanţarea unor evenimente sportive

315.000 de lei pentru finanţarea unor evenimente sportive
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dacă aleşii locali vor fi de acord, 315.000 de lei vor fi alocaţi de la bugetul Galaţiului pentru susţinerea unor evenimente sportive de anvergură, care vor avea loc în perioada următoare în oraşul nostru.

Pe masa comisiilor Consiliului Local au ajuns patru proiecte de hotărâre care vizează sprijinirea organizării în Galaţi a patru evenimente sportive.

Prin asocierea cu Federaţia Română de Box, în vederea organizării şi desfăşurării Campionatului European de box juniori, masculin şi feminin, în perioada 22 mai - 2 iunie, municipalitatea îşi asumă obligaţia de a asigura suma de 145.600 lei din bugetul local. De asemenea, va pune la dispoziţie federaţiei Patinoarul Artificial "Dunărea" şi utilităţile aferente, în perioada campionatului, şi va asigura cheltuielile cu serviciile de asistenţă medicală la eveniment. În proiectul de hotărâre se arată că suma încasată din vânzarea biletelor se face venit la bugetul Fundaţiei Sportul Gălăţean, care se obligă să vireze o cotă parte de doi la sută la bugetul local.

Un alt proiect de hotărâre vizează asocierea cu Clubul Sportiv Atlas Galaţi în vederea organizării şi desfăşurării evenimentului Campionatul Naţional de tenis pentru seniori şi super seniori, în perioada 25-30 iunie. Conform documentelor, administraţia locală se obligă să asigure suma de 90.000 lei din bugetul local pentru acest eveniment.

Un al treilea proiect de hotărâre vizează asocierea cu Fundaţia Comunitară Galaţi în vederea organizării şi desfăşurării evenimentului Semimaraton Galaţi, ediţia a VI-a, programat pe 2 iunie. Potrivit contractului ajuns pe masa aleşilor, Primăria ar avea obligaţia de a asigura suma de 25.400 lei din bugetul local pentru susţinerea evenimentului.

Tot pe masa aleşilor a ajuns şi un proiect de hotărâre privind asocierea cu Asociaţia Clubul Sportiv Sport Promotion pentru organizarea şi desfăşurarea turneului de baschet 3x3 Streetball, în perioada 22-23 iunie, la Galați. Suma care ar urma să fie alocată de la bugetul local pentru acest eveniment se ridică la 54.000 de lei.

Două dintre aceste proiecte (boxul şi semimaratonul) vor ajunge la vot chiar în şedinţa extraordinară de astăzi a Consiliului Local, celelalte două urmând probabil să fie discutate în proxima şedinţă ordinară.

Citit 1897 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.