SCANDALOS! Efectele birocraţiei româneşti. Stadionul ”Portu Roşu” a pierdut finanţarea din cauza unei autorizaţii
Foto: Iulia Kelt

SCANDALOS! Efectele birocraţiei româneşti. Stadionul ”Portu Roşu” a pierdut finanţarea din cauza unei autorizaţii
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Deşi încă de anul trecut şeful Direcţiei Generale Economice, Investiţii şi Relaţii Internaţionale din Universitatea "Dunărea de Jos", Cezar Bichescu, declara că Stadionul "Portu Roşu" urmează să fie renovat din fonduri europene, la sfârşitul săptămânii trecute, la trecerea noastră prin cartier, am constatat că nimic nu s-a clintit.

Dimpotrivă. Gardul se degradează văzând cu ochii, fiind în contrast cu zona căminelor, renovată şi îngrijită. Peste gard se revarsă o vegetaţie luxuriantă. Dacă arunci un ochi prin una dintre multele spărturi ale împrejmuirii, înăuntru zona este ceva mai îngrijită, având în vedere că aici îşi desfăşoară o parte dintre antrenamente studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi echipa de fotbal a Universităţii. Lipsa de civilizaţie a gălăţenilor şi-a spus însă cuvântul şi aici. O gaură mai mare în betonul gardului le-a dat posibilitatea unora să arunce sticle şi doze de bere goale, transformând locul în zonă de depozitare a gunoiului, în ciuda eforturilor de întreţinere a curăţeniei.  

De la prorectorul Ştefan Baltă am aflat că vestiarele şi spaţiul de joc sunt funcţionale, dar şi faptul că, deocamdată, deşi proiectele sunt făcute, se aşteaptă o linie de finanţare prin care baza sportivă a Universităţii să fie refăcută de la zero, pentru că nu se mai poate vorbi doar de renovare.

Amănunte despre ceea ce s-a întâmplat ne-a relatat Cezar Bichescu. Acesta susţine că într-adevăr, Universitatea ar fi putut câştiga o finanţare de 1,5 milioane de lei din bani europeni pentru refacerea stadionului. "Din nefericire, am pierdut finanţarea pentru că nu am avut un aviz la dosar. Cel de la Mediu. Deşi am solicitat eliberarea acestuia, a durat şase luni până să-l primim", spune Bichescu. Acesta susţine că în momentul de faţă Universitatea deţine toate documentele necesare pentru obţinerea unei finanţări. "Am înţeles că se va redeschide această linie prin fonduri europene, pentru că nu s-au prea depus proiecte. Dacă nu, vom face demersuri pentru obţinerea unor fonduri guvernamentale, completate de veniturile proprii ale Universităţii", mai declară directorul Direcţiei Generale Economice, Investiţii şi Relaţii Internaţionale. Acesta susţine că, în cel mult trei ani, Universitatea va avea un stadion modernizat, asta mai ales că acum are şi echipă de fotbal, care, pentru a progresa, are nevoie de un spaţiu optim pentru antrenamente şi meciuri amicale.

CITEȘTE ȘI: O parte dintre locatarii Blocului C, din cartierul "la Studenţi", vor fi executaţi silit

Citit 4495 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.