Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
3 comentarii

Deşi încă de anul trecut şeful Direcţiei Generale Economice, Investiţii şi Relaţii Internaţionale din Universitatea "Dunărea de Jos", Cezar Bichescu, declara că Stadionul "Portu Roşu" urmează să fie renovat din fonduri europene, la sfârşitul săptămânii trecute, la trecerea noastră prin cartier, am constatat că nimic nu s-a clintit.

Dimpotrivă. Gardul se degradează văzând cu ochii, fiind în contrast cu zona căminelor, renovată şi îngrijită. Peste gard se revarsă o vegetaţie luxuriantă. Dacă arunci un ochi prin una dintre multele spărturi ale împrejmuirii, înăuntru zona este ceva mai îngrijită, având în vedere că aici îşi desfăşoară o parte dintre antrenamente studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi echipa de fotbal a Universităţii. Lipsa de civilizaţie a gălăţenilor şi-a spus însă cuvântul şi aici. O gaură mai mare în betonul gardului le-a dat posibilitatea unora să arunce sticle şi doze de bere goale, transformând locul în zonă de depozitare a gunoiului, în ciuda eforturilor de întreţinere a curăţeniei.  

De la prorectorul Ştefan Baltă am aflat că vestiarele şi spaţiul de joc sunt funcţionale, dar şi faptul că, deocamdată, deşi proiectele sunt făcute, se aşteaptă o linie de finanţare prin care baza sportivă a Universităţii să fie refăcută de la zero, pentru că nu se mai poate vorbi doar de renovare.

Amănunte despre ceea ce s-a întâmplat ne-a relatat Cezar Bichescu. Acesta susţine că într-adevăr, Universitatea ar fi putut câştiga o finanţare de 1,5 milioane de lei din bani europeni pentru refacerea stadionului. "Din nefericire, am pierdut finanţarea pentru că nu am avut un aviz la dosar. Cel de la Mediu. Deşi am solicitat eliberarea acestuia, a durat şase luni până să-l primim", spune Bichescu. Acesta susţine că în momentul de faţă Universitatea deţine toate documentele necesare pentru obţinerea unei finanţări. "Am înţeles că se va redeschide această linie prin fonduri europene, pentru că nu s-au prea depus proiecte. Dacă nu, vom face demersuri pentru obţinerea unor fonduri guvernamentale, completate de veniturile proprii ale Universităţii", mai declară directorul Direcţiei Generale Economice, Investiţii şi Relaţii Internaţionale. Acesta susţine că, în cel mult trei ani, Universitatea va avea un stadion modernizat, asta mai ales că acum are şi echipă de fotbal, care, pentru a progresa, are nevoie de un spaţiu optim pentru antrenamente şi meciuri amicale.

CITEȘTE ȘI: O parte dintre locatarii Blocului C, din cartierul "la Studenţi", vor fi executaţi silit

Citit 3385 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 00:24

3 comentarii

 • postat de vasile pop Marți, 14 Mai 2019 16:15 5.13.145.*** Link la comentariu
  0
  2

  Agentia de Protectria Mediului Galati a devenit stat in stat pentru tot ce misca in municipiu si in judet Pentru obtinerea unor acte de regelementare de mediu trebue sa intocmesti o documentatie STUFOASA la discretia unor angajati biricrati care sunt pusi parca sa obstructioneze orice initiativa si nu sa o sprijine Aici este o fortareata inexpugnabila.Totul este inchis secretizat si de nepatruns pentru orice investitor.Frica cea mai mare a agentilor economici este Agentia de Mediu Galati. Pe cind un control CORECT al ministrei la Galati?

  Raportează
 • postat de magis Luni, 13 Mai 2019 08:21 89.121.200.*** Link la comentariu
  1
  45

  Pai, ia fiti voi jurnalisti adevarati si nu numai colportori de stiri adunate de pe Internet, porniti o mica investigatie la Garda de Mediu, ce si cum si de ce.
  Care e loaza cu dureri in fund cind vine vorba de eliberat un aviz?
  Sau iar nu indrazniti sa deranjati pe careva?

  Raportează
 • postat de IC Luni, 13 Mai 2019 06:20 86.124.202.*** Link la comentariu
  1
  33

  Oare ce se intampla ,aproape toate investitile se poticnesc in avizele de mediu ,de la autostrazi ,spitale ,la taiat copaci uscati sau periculosi si iata si la acest stadion . Inteleg si cred ca starea actuala deplorabila a acestei baze sportive este in comformitate cu gandirea birocratilor de la mediu si ca le trebuia ani de zile ca sa avizese schimbarea acestui mediu "normal " pentru ei ( ar fi si culme sa iasa din peisajul plin de ruine si gunoaie din Romania ". Consider ca ,la autoritatile de mediu s-a instalat incompetenta de la minister si pana la ultimul agent . Am mai mule intrebari :1) unde au fost cei de la mediu cand s-au autorizat constructile pe spatile verzi ,pe zona de protectie a falezei ?; 2) de ce mai incaseaza salarii ,de la satul roman , daca nu elibereaza in timp util autorizatile pentru acelasi stat : 3) avand in vedere imensa cantitate de gunoaie aruncate pe tot cuprinsul tarii . poluare cvasi totala a raurilor si paraielor , mai putem crede ca avem un minister al mediului si in toate judetele agenti ,garzi etc ? 4)de ce nu au luat masuri pentru stoparea defrisarilor ,a distrugerii lucrarilor anti erozionale si de pierdere a unei imensa cantitati de sol fertil (se estimeaza la ca 100 milioane mc /an, oare stiu ca stratul de sol fertil este ca 10-20 cm si ca 3 cm de strat fertil se formeaza in aprope o mie de ani ) ?5) de ce nu sunt pusi sa palteasca din buzunar contravaloare proiectelor pierdute ,intarziate ,din cauza lor sau macar penalizati ,amendati ,dat afara ..la fel pentru toate incalcarile normelor de mediu pe care leau trecut cu vedere ,de a ajuns tara o imensa platforma de gunoi ?Apropo ,cate amenzi au dat Primariei pentru existenta fecalelor de caine pe toate strazile si trotuarele iar acestea cand se usuca ajung in aer si plamanii galatenilor ,problema asta nu tine tot de mediu ?In final sustin ca-i bantuie incompetenta si lipsa de raspundere ........timpul trece ,leafa merge ,noi cu drag muncim si nu numai ,atat,baieti destepti stiu bine la ce fac aluzie.............

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.