Situație INEDITĂ, la Galați. O secţie de votare pentru 2.000 de oameni care locuiesc la aceeaşi adresă
Foto: Teodora Miron

Situație INEDITĂ, la Galați. O secţie de votare pentru 2.000 de oameni care locuiesc la aceeaşi adresă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Situaţie inedită la secţia de votare nr. 42 de la Şcoala Gimnazială nr. 20 din Galaţi. Aici, din cei 1.979 de alegători arondaţi, 1.921 locuiesc la aceeaşi adresă, respectiv strada Tudor Vladimirescu, nr. 174. Este vorba despre imobilul în care profesorul de istorie Laurenţiu Maxim a luat în spaţiu cetăţeni moldoveni pentru ca aceştia să îşi poată face carte de identitate românească. Astfel, pentru cei 1.921 de oameni de la adresa respectivă a fost organizată, special, o secţie de votare. Culmea este că, până anul acesta, niciunul dintre alegători nu s-a prezentat la urne. „Eu am fost şi la referendumul trecut şi nu s-a prezentat nimeni de la această adresă”, ne-a spus una dintre doamnele din comisia de votare.

„Prezenţa la urne a fost destul de scăzută în secţia noastră. Putem spune că această secţie a fost organizată special pentru aceşti oameni. Sunt 1.979 de alegători, dintre care 1.921 la aceeaşi adresă. Diferenţa este de la oamenii care mai locuiesc pe stradă”, ne-a declarat Marina Robea, preşedinta secţiei 42.

În premieră, spre mirarea celor din comisie, la Secţia de votare nr. 42 s-a prezentat o domnişoară care locuieşte chiar pe Tudor Vladimirescu nr. 174. Tânăra este studentă şi nu habar nu avea că la aceeaşi adresă cu ea locuiesc alţi 1.900 de oameni. „Eu sunt din Galaţi, dar nu am putut să îmi fac buletin pe adresa la care locuiesc efectiv şi a trebuit să rezolv cumva. Este pentru prima oară când votez”, ne-a spus tânăra. Rămâne de văzut dacă, până la închiderea urnelor, s-au mai prezentat și alți alegători dintre cei de pe listă.

Citit 10534 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.