Caracatiţele urbane, în acţiune

Caracatiţele urbane, în acţiune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Triste şi resemnate, cu roţile captive în tentaculele „caracatiţelor” galbene, aşa aşteptau ieri dimineaţă mai multe autoturisme parcate în zona A-urilor din Ţiglina 1. Cam una din trei maşini era „priponită”, iar pe şoferii acestora, care nu binevoiseră să plătească parcarea, îi aşteptau bileţele de „dragoste şi nu mă uita” lăsate în geam de salariaţii societăţii Gospodărire Urbană SRL.

Directorul firmei, Eduard Grosu, spune că n-a fost o acţiune „în forţă”, ci pur şi simplu o activitate obişnuită, care se desfăşoară în fiecare zi, între orele 8.00-19.00.

Potrivit lui Grosu, o echipă formată din 3-4 angajaţi ai societăţii patrulează între parcările monitorizate de la Modern şi Ţiglina, cu maşina doldora de dispozitive de blocare a roţilor, pentru toate mărimile.

Cine nu are afişat tichetul/biletul/abonamentul de parcare, valabil în parcările publice cu plată sau pe locul de parcare închiriat, e bun de plată: 100 de lei contravaloarea tarifului de deblocare precum şi cea a tarifului orar pentru perioada de folosire a parcării.

Pentru deblocarea în afara orelor de program sau în zilele nelucrătoare tariful este de 140 de lei, inclusiv TVA.

Deci cine nu vrea să plătească 1,30, de lei pe oră, cât e tariful de parcare, scoate din buzunar cât nu face! Iar distrugerea dispozitivului de blocare înseamnă că vinovatul va plăti integral valoarea dispozitivului.

Atenţie, parcarea este liberă şi gratuită doar pe timpul nopţii. Dacă s-a făcut 8:01 şi nu aţi luat maşina şi nici n-aţi plătit taxa de parcare, vine „caracatiţa”!

Eduard Grosu spune că, din momentul în care şoferul anunţă telefonic că i s-a blocat roata şi până la venirea echipei de intervenţie nu trec mai mult de 20 de minute. Taxa de deblocare se poate plăti şi la salariaţii care vin să demonteze „caracatiţa”. „La Bucureşti a trebuit să merg nici nu mai ştiu unde să plătesc şi apoi m-am întors la maşină şi am aşteptat echipa de deblocare”, ne-a declarat directorul Grosu.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local care reglementează activitatea parcometrelor, în cazul în care conducătorul autovehiculului parcat neregulamentar se prezintă înainte de începerea operaţiunii de ridicare, eliberarea autovehiculului se va face pe loc, în urma achitării tarifelor aferente (parcare, blocare) precum şi a jumătate din tariful de recuperare a autovehiculului.

Vor fi 10 parcometre

Gospodărire Urbană se pregăteşte să dubleze numărul de parcometre din oraş.

„Mai avem 5 parcometre pe care o să le montăm în zilele următoare. 3 aparate sunt deja la noi în depozit şi urmează să punem la punct zona în care trebuie montate”.

„În principiu unul va fi în parcarea aferentă Bisericii Catolice de pe strada Domnească, pentru că este într-un cadru foarte strâns. Stăm în dubii dacă să montăm la Casa de Cultură un parcometru şi mai rămân de montat 3, pe Domnească sau Brăilei. Încă analizăm posibilităţile”, ne-a declarat Eduard Grosu.

Potrivit directorului societăţii, Gospodărire Urbană încasează săptămânal, de pe urma „caracatiţelor”  4.000 – 5.000 de lei, iar de pe urma celor cinci parcometre 5.000 de lei.

Parcare fără plată

Sunt exceptate de la plata taxei de parcare autovehiculele de intervenţie (Salvare, SMURD, Pompieri, Poliţie, Jandarmerie, MApN, Poliţia Locală şi Ministerul de Justiţie) aflate în misiune.

Citit 1500 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.