Soarta Colegiului Cuza – temă de casă pentru prefect

Soarta Colegiului Cuza – temă de casă pentru prefect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, s-a ales cu o temă de casă, din partea liberalului Victor Paul Dobre. Remarcându-i preocuparea pentru rezolvarea unor probleme ale Galaţiului – drum rapid Galaţi-Brăila, pod şi aeroport - deputatul PNL l-a rugat pe prefect să se implice pentru alocarea banilor necesari Colegiului Naţional „A.I. Cuza”.

Ce a întrebat Dobre, ce-a răspuns Funeriu

În luna iunie, Dobre l-a întrebat pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, de situaţia Colegiului Cuza. Liberalul îi atrăgea atenţia ministrului că, urmare a retrocedării clădirii în care funcţionează Colegiul, Primăria Galaţi îi plăteşte o chirie consistentă proprietarului.

Parlamentarul preciza că, în 2006, Inspectoratul Şcolar Galaţi a propus ministerului realizarea obiectivului de investiţii „Campus Colegiul Naţional A.I. Cuza Galaţi”, în care instituţia urma să funcţioneze. Lucrările au demarat în anul 2008, dar nu s-au finalizat nici până azi.

Dobre voia să afle de la Funeriu dacă în bugetul ministerului sunt prevăzute pentru acest an sumele necesare finalizării investiţiei şi când vor demara lucrările. În lipsa unor alocări, deputatul era curios ce soluţii propune ministrul pentru continuarea activităţii instituţiei de învăţământ.

Liberalul a prezentat ieri presei răspunsul primit de la ministrul Funeriu. În documentul semnat de ministrul Educaţiei se arată că „până în prezent, alocarea fondurilor bugetare s-a decis de Guvern pe baza evaluărilor făcute la nivel local, în limita fondurilor disponibile”.

Răspunsul ministrului punctează şi faptul că „fondurile alocate au fost utilizate pentru achitarea datoriilor către firmele care au executat lucrări şi continuarea lucrărilor aflate în stadiu avansat de execuţie şi a căror finalizare a fost prevăzută până la data de 31 decembrie 2010”.

La final, ministrul mai spune că „priorităţile investiţionale ale ministerului pentru învăţământul preuniversitar vor avea în vedere alocarea de fonduri către acele obiective ce pot fi finalizate în 2011”. Asigurându-l pe Dobre de „toată consideraţia” lui, Funeriu nu suflă un cuvânt despre colegiul Cuza.

Până la aeroport, şcoala!

În aceste condiţii, liberalul i-a cerut prefectului Paul Florea să se implice. „Guvernul a aprobat nişte bani pe care Ministrul Educaţiei îi va împărţi pe bază de ordin la diverse inspectorate şcolare pentru diverse obiective. Aici e o temă pe care i-o dau prefectului. Îl rog pe domnul prefect să meargă la ministrul Funeriu şi, până facem poduri, aeroporturi, să rezolvăm problema Colegiului Cuza”.

„Banii sunt la dl ministru şi o parte să vină şi la noi la Galaţi, pentru Colegiul Naţional Cuza, ca să nu mai plătim din banii gălăţenilor acea chirie imensă. Să le dăm o mână de ajutor cetăţenilor, copiilor, comunităţii, respectului faţă de şcoală şi tradiţiilor gălăţene”, a spus Dobre.

Citit 1451 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.