Licitaţie pentru un studiu geotehnic al Falezei Dunării (FOTO)

Licitaţie pentru un studiu geotehnic al Falezei Dunării (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

"Faleza Dunării, atât inferioară cât şi superioară, a fost afectată de mai multe accidente de teren şi deteriorări, care au făcut obiectul unor investigaţii şi programe de urmărire specială", se arată în documentaţia licitaţiei lansate de Primăria Galaţi. Obiectul procedurii vizează realizarea unui "Studiu geotehnic pentru punerea în aplicare a măsurilor rezultate în urma inspecţiei tehnice a lucrărilor publice zona Faleză". Contractul are drept scop extinderea zonei de monitorizare a Falezei, pentru depistarea în timp a apariţiei unor stări de degradare periculoase şi luarea măsurilor pentru stoparea lor.

Aproximativ 950.000 de lei cu TVA este valoarea estimată a contractului pentru realizarea unui studiu geotehnic al Falezei Dunării, contract pentru care ofertele sunt aşteptate până pe 12 august. Serviciile de inginerie geotehnică pe care municipalitatea vrea să le contracteze pe baza criteriului "preţul cel mai scăzut" sunt legate de monitorizarea Falezei Dunării.

În decembrie 2017, Primăria Galaţi a încheiat un contract în valoare de 130.000 de lei fără TVA cu firma ieşeană Proexrom SRL, pentru inspecţia tehnică a lucrărilor publice din zona Falezei. Conform datelor prezentate la acel moment, misiunea firmei a fost monitorizarea şi analiza aprofundată a tuturor parametrilor privind solul Falezei.

Administraţia locală anunţa, la acea vreme, că "verificarea şi monitorizarea perimetrului se va face pe o perioadă de trei ani, din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Conform graficului de lucrări se vor efectua: studiul geotehnic, lucrări de foraj şi echipare piezoînclinometrică, analiza de stabilitate şi recomandări pentru măsuri de punere în siguranţă, verificare şi monitorizare a amplasamentului pe o perioada de trei ani cu o frecvenţă a măsurătorilor lunară pentru primele şase luni, urmând a se propune ritmul măsurătorilor până la trei ani, în funcţie de rezultatele obţinute în intervalul de şase luni".

Intenţia municipalităţii a fost nu numai de a preîntâmpina surpări de amploare, ci şi de a obţine fonduri pentru realizarea unor lucrări ample de consolidare a Falezei.

Acum, la un an şi jumătate distanţă, administraţia locală lansează o licitaţie pentru "Studiu geotehnic pentru punerea în aplicare a măsurilor rezultate în urma inspecţiei tehnice a lucrărilor publice zona Faleză".

Ce se doreşte

Conform caietului de sarcini, misiunea firmei care va câştiga licitaţia va fi de a executa: ridicarea topografică a zonei studiate, foraje geotehnice şi echipare înclinometrică şi piezometrică a forajelor, încercări de penetrare standard, dinamică şi statică, studiu geo, studiu hidro şi analiză de stabilitate.

"În cadrul acesteia se va studia obligatoriu extinderea limitei construibile actuale impuse de Planul Urbanistic Zonal existent", se arată în caietul de sarcini. În document se mai cer: expertiză geo, expertiză hidro, actualizări ale acestora şi analize de laborator. "Se va realiza un raport de urmărire în timp a versantului înclinometric (12 luni cu o frecvenţă a citirilor la 60 de zile), dar şi activităţi de proiectare: consolidări de versanţi, terasamente şi lucrări hidrotehnice, plan de operare şi întreţinere", se precizează în caietul de sarcini.

Termenul maxim de realizare a serviciilor este de 350 de zile calendaristice de la data ordinului de începere a contractului.

"În perioada efectuării măsurătorilor, contractantul are obligaţia să înştiinţeze autoritatea asupra fenomenelor ce pot pune în pericol rezistenţa şi stabilitatea zonei studiate", mai solicită administraţia locală.

Altă licitaţie în aşteptare

Reamintim că Primăria a anunţat, în urmă cu o lună, lansarea unui concurs de idei/soluţii urbanistice pentru amenajarea Falezei Dunării, competiţie cu premii în valoare totală de 10.000 de euro, dar deocamdată procedura nu a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Citit 4398 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2019 07:48

11 comentarii

 • postat de vader
  Luni, 29 Iulie 2019 08:05
  193.230.156.***
  Alt studiu? Pe bani, evident...pe banii nostril, ca doar n-o sa plateasca ei? Sa plateasca populatia....vorba aia :"da-i in ... ei sa plateasca, sa inghita tot ce ii dam noi, si sa nu ridice capul". Ne meritam soarta. Cu complicitatea noastra directa, tara ne-a fost distrusa complet (spuneti-mi ce mai producem acum). Din orasele noastre, oamenii care nu lucreaza la stat trebuie sa plece. CA SA POATA TRAI. Nicio revolta. Ca mamaliga nu explodeaza, decat daca pui ceva in ea. In rest, doar hoti, impartiti pe diverse partide. si votanti, impartiti in doua categorii: turma (consumatoare de click, cancan, las fierbinti) si cei care au ceva de castigat de pe urma unui partid sau altul. IN MOD CLAR, NE MERITAM SOARTA. VOM INTRA IN ISTORIE CA POPORUL-TURMA.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Titi
  Duminică, 28 Iulie 2019 19:50
  188.24.206.***
  De ce nu plătește cel ce vrea să construiască ?
  1
  7
  Raportează
 • postat de pentru ,,bodega plutitoare”
  Duminică, 28 Iulie 2019 14:04
  109.103.173.***
  Ñu am nimica cu actualul primar, dar, bodegile plutitoare sunt de zeci de ani de zile.... din câte îmi aduc aminte, cu puțin timp inainte sa fie vandută LIBERTATEA.....
  Nu vedeai la malul Dunării, decât LIBERTATEA, bărci, ori alte ambarcațiuni ... nicici decum toate PANARAMELE DE BODEGI PLUTITOARE.......
  Așa că, nu a pornit de la actualul primar.... Si, nici să le desființeze.... nu are VOIE....
  6
  2
  Raportează
 • postat de gica
  Duminică, 28 Iulie 2019 12:52
  5.13.181.***
  Inainte de a se construi in pe faleza sau apropierea ei nu a fost necesar nici un studiu. In caz de un dezastru locuitorii din aceste imobile vor cere despagubiri din partea primariei. Cum au fost date avizele si autorizatiile de construire?
  0
  8
  Raportează
 • postat de Akbar
  Duminică, 28 Iulie 2019 11:41
  5.13.170.***
  "Cred că ar fi bine să reamintim că Faleza nu se duce nicăieri, ea e acolo să rămână. Nu alunecă nici cu un centimetru, nici cu un metru, nici cu un kilometru." (Viata Libera, Joi, 04 Iulie 2019 00:04). Acum facem licitatie pentru studiul geo.
  No comment !
  0
  11
  Raportează
 • postat de Carciuma plutitoare :
  Duminică, 28 Iulie 2019 07:11
  91.195.98.***
  Dar bodega aia plutitoare din dreptul scarilor , cand aveti de gand sa o luati de acolo , domnule primar ??
  Tare iti mai place sa le faci in ciuda ,galatenilor , bre Pucheanule.
  1
  17
  Raportează
 • postat de ariciul
  Sâmbătă, 27 Iulie 2019 09:34
  92.114.82.***
  Licitatie pentru a face sa dispara mari sume de bani,publici,cum au dispart cu studiile pentru ,pod ,de cateva ori,,pentru tunel o data sau de doiua ori,pentru falezogaura ,de mai multe ori si pentru sala sporturilor cel mult de doua ori.De borduriada nu mai pomenesc deoarece este anuala si sigura precum sarbatorile Galatiului.Nu sa schimbat NIMIC,la nivel de PSD,totul se duce la vale,aceleasi apiucaturi intr-un oras mai sarac ,mai invechit si furat sistematic intotdeauna.Deasemeni a venitdeja al 5-6 -lea val de urmasi la conducere,fii fiicele si nepotii celor ce au condus pana acum.E plin partidul si tara de ei,Fiindca aflu cu stupoare ca 10 milioane de Romani din 22 sunt plecati afara.Din ce a ramas,Si vedem cine a ramas ,sunt batrani,copii,asistati social,someri, o rasa de ....neiubitori de munca siiiii,valul 5 si 6 de vajnici conducahoti.Doamneeeeee?Ocroteste-i pe romani.
  5
  40
  Raportează
 • postat de Kami
  Sâmbătă, 27 Iulie 2019 09:30
  188.24.219.***
  Inca o vila pt vreun jeg bugetar.
  Din banii publici bineinteles...
  4
  37
  Raportează
 • postat de Virgil
  Sâmbătă, 27 Iulie 2019 08:21
  188.24.214.***
  Viata Libera OnLine - Ziar independent Stiri Noutati Galati 08:19 SâMBăTă, 27 IULIE 2019
  https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/128495-licitatie-pentru-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera
  „Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, este investiţia pentru care Primăria Galaţi tocmai a scos la licitaţie un contract cu o valoare estimată de 4.352.053 de lei fără TVA. Este mult aşteptatul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră, pentru realizarea căruia administraţia locală a atribuit, în 2016, un contract în valoare de 3.388.039 de lei, firmei Lemacons. Potrivit city-managerului Marius Humelnicu, firma a renunţat la această lucrare, contractul a fost anulat, prin urmare administraţia locală a scos la licitaţie execuţia acestei artere.
  Ofertele din partea constructorilor interesaţi sunt aşteptate până pe 20 iunie, iar criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut”.
  Reamintim că, dacă până în mai 2020 Primăria municipiului Galaţi nu va realiza artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace!
  A AUZIT CINEVA CEVA ?????
  3
  28
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Sâmbătă, 27 Iulie 2019 07:45
  95.76.3.***
  iarasi licitatie?! studii?!!!....se pare ca asta e limita maxima de care sunt in stare - "hai sa facem un studiu"...o licitatie.Mergeti direct la alde Tancrad aia,Lemans si Citadina '98..... se pricep la toate...
  4
  34
  Raportează
 • postat de j
  Sâmbătă, 27 Iulie 2019 00:22
  89.136.231.***
  Mai bine faceti o licitatie sa vedeti cati oameni pleaca din orasul asta fara perspective si viitor. Lumea nu are niciun viitor in orasul asta.
  9
  61
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.