Ruina pe care Primăria vrea s-o pună în siguranţă

Ruina pe care Primăria vrea s-o pună în siguranţă

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
3 comentarii

Nu e vorba despre sărmana Casă "Simion Gheorghiu" de pe strada Domnească nr. 24, ci despre ce-a mai rămas din elegantul imobil de odinioară situat la intersecţia străzilor Săliştei şi Plevnei. La mai bine de trei luni de când am semnalat că proprietatea Primăriei a ajuns pradă uşoară pentru hoţii de materiale de construcţie, groapă de gunoi şi focar de infecţie, administraţia locală s-a gândit să o pună, totuşi, în siguranţă înainte de a fi prea târziu.

"Trebuia să fie centru de permanenţă / Imobil al Primăriei, batjocorit, furat şi distrus", scriam în ediţia din 12 aprilie a ziarului "Viaţa liberă" despre clădirea care se află la doar câţiva paşi de Cantina de Ajutor Social, deci e în ochii autorităţilor, şi ar fi trebuit să găzduiască un centru de permanenţă medicală. Din păcate, de aproximativ un an, imobilul din care au fost evacuaţi chiriaşii a fost lăsat la cheremul indivizilor fără căpătâi. I s-au furat gardul, apoi ferestrele, cărămizile şi restul materialelor de construcţie, astfel încât, noapte de noapte, gălăţenii din imediata vecinătate auzeau zgomotele făcute de cei ce distrugeau şi furau. Peste toate acestea, ruina şi curtea ei au ajuns depozit ad-hoc de gunoaie şi WC public!

La mai bine de trei luni de la publicarea articolului nostru, iată că Primăria încearcă să ia măsuri. A lansat, pe portalul propriu, o achiziţie publică pentru lucrări de securizare a acestei clădiri, contract cu o valoare estimată de 17.500 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut". În caietul de sarcini figurează: desfacerea tâmplăriei interioare şi exterioare, demolarea betoanelor vechi, evacuarea molozului şi sudarea pe contur a unei confecţii metalice. Toate acestea ar urma să fie executate în 15 zile, dar totul depinde de momentul atribuirii contractului şi de ordinul de începere a lucrărilor.
Sperăm doar ca punerea în siguranţă să nu distrugă şi ce-a mai rămas frumos din impozanta clădire din Valea Oraşului.

Citit 2590 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2019 07:07

3 comentarii

 • postat de Sandu Marți, 30 Iulie 2019 08:28 5.13.133.*** Link la comentariu
  0
  6

  Va bateti joc de comorile noastre!

  Raportează
 • postat de Georgel Luni, 29 Iulie 2019 11:51 89.136.184.*** Link la comentariu
  0
  9

  Sudarea pe contur a unei confecții metalice? Păi hoții de fier vechi abia așteaptă așa ceva...

  Să fim serioși. Și la Casa ”Simion Gheorghiu” au fost făcute ”lucrări de securizare a clădirii”, după care a mai fost adăugat și mastodontul din trotuar, chipurile pentru securizarea... pietonilor. Și ce folos? Hoții au lucrat tacticos și nederanjați în continuare...

  Ipocrizie, sau prostie?

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Luni, 29 Iulie 2019 09:26 86.34.180.*** Link la comentariu
  1
  10

  Dupa ce o refaceti pe banii nostri, initiati o licitatie cu cumparatorul cunoscut de pe acum si scoateti-o din patrimoniul orasului si introduceti-o in patrimoniu personal al vreunei marimi locale! Ca si pana acum...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.