Cine este primul ”Gospodar al cartierului”. Responsabil de scară, premiat de primarul Galaţiului (FOTO)

Cine este primul ”Gospodar al cartierului”. Responsabil de scară, premiat de primarul Galaţiului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Într-un Galaţi în care activitatea administratorilor şi a preşedinţilor de bloc este adesea privită cu suspiciune de locatari, un responsabil de scară a fost premiat, ieri, de primarul Ionuţ Pucheanu, în plenul şedinţei Consiliului Local.

"Am început o campanie de a-i premia pe cei care într-adevăr înţeleg să-şi îndeplinească şi atribuţiunile cetăţeneşti vizavi de oraş şi vizavi de cei care locuiesc în bloc! Aş vrea să premiez, atât în numele Primăriei cât şi al Consiliului Local, un preşedinte care a făcut din scara de bloc în care locuieşte şi din spaţiul verde o frumuseţe! Este un model pentru tot ce ţine de buna îngrijire şi de bunul trai în comun al unor cetăţeni de pe raza municipiului Galaţi. Îl invit în faţa dumneavoastră pe dl Marian Maxim", a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu, care i-a înmânat diploma "Gospodarul cartierului".

Pe ecranul din sala de şedinţe rulau imagini din scara 2 a blocului A11, din cartierul Ţiglina III, pe care Marian Maxim, în vârstă de 42 de ani, a reușit să o modernizeze și înfrumusețeze. "Eu sunt responsabil de scara 2 a blocului din 2017. Fiecare are grijă de apartamentul lui, dar eu am zis că și scara, locul pe unde trecem zi de zi, trebuie să fie modernizată, ca o continuare a locuinței, cum e și normal. Mi-am dorit o imagine modernă a scării, specifică generației noastre", a declarat Marian Maxim.

Potrivit Primăriei, de când acesta se ocupă de scara blocului, s-au realizat lucrări de zugrăvit și vopsit, s-a înlocuit ușa de la intrarea în imobil, s-au instalat 19 posturi de interfon, s-a renovat fațada laterală a blocului, s-au înlocuit becurile clasice cu plafoniere cu senzori pentru reducerea consumului de energie, s-au instalat noi cutii poștale, s-a schimbat tâmplăria blocului, s-a realizat revizia instalației electrice, s-au toaletat arborii din fața scării etc. Următorul pas va fi instalarea de camere video de supraveghere în casa scării.

Citit 7599 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.