Numit secretar de stat. Marius Humelnicu se reîntoarce în Ministerul Transporturilor

Numit secretar de stat. Marius Humelnicu se reîntoarce în Ministerul Transporturilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Marius Humelnicu, city managerul Galaţiului, a fost numit, prin decizia semnată de premierul Viorica Dăncilă, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Documentul a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial al României şi a fost precedat de o altă decizie, semnată tot de prim-ministru, privind eliberarea lui Mircea Florin Biban din funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

În vârstă de 41 de ani, Marius Humelnicu nu este la prima experienţă ministerială. În august 2015, a fost numit prima dată secretar de stat la Transporturi, prin decizia premierului de atunci, Victor Ponta. Politicianul fusese propus de organizaţia judeţeană PSD Galaţi, după plecarea din acelaşi minister a unui alt social-democrat gălăţean, subsecretarul de stat Marius Mărgarit.

Fost fotbal de performanţă, Marius Humelnicu a renunţat la mandatul de consilier local şi la conducerea Autorităţii Rutiere Române Galaţi pentru postul de la Ministerul Transporturilor.  În iunie 2016, însă, prin dispoziţia prim-ministrului Dacian Cioloş, gălăţeanul a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Nu a durat însă prea mult până când şi-a găsit din nou un post important. A trecut cu brio concursul organizat de Primăria municipiului Galaţi pentru postul de administrator public al oraşului (city manager). Un post pentru care numele lui fusese deja anunţat de însuşi primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu, în ziua în care acesta şi-a primit certificatul de ales. La acel moment nici măcar nu se ştiau criteriile de selecţie şi cerinţele concursului, postul nefiind nici măcar vacant!

Rămâne de văzut cât de lungă va fi, de această dată, cariera lui Marius Humelnicu în funcţia de secretar de stat. Şi, desigur, cine va deveni, prin concurs, noul administrator public al Galaţiului!

Citit 7298 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2019 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.