Numit secretar de stat. Marius Humelnicu se reîntoarce în Ministerul Transporturilor

Numit secretar de stat. Marius Humelnicu se reîntoarce în Ministerul Transporturilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Marius Humelnicu, city managerul Galaţiului, a fost numit, prin decizia semnată de premierul Viorica Dăncilă, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Documentul a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial al României şi a fost precedat de o altă decizie, semnată tot de prim-ministru, privind eliberarea lui Mircea Florin Biban din funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

În vârstă de 41 de ani, Marius Humelnicu nu este la prima experienţă ministerială. În august 2015, a fost numit prima dată secretar de stat la Transporturi, prin decizia premierului de atunci, Victor Ponta. Politicianul fusese propus de organizaţia judeţeană PSD Galaţi, după plecarea din acelaşi minister a unui alt social-democrat gălăţean, subsecretarul de stat Marius Mărgarit.

Fost fotbal de performanţă, Marius Humelnicu a renunţat la mandatul de consilier local şi la conducerea Autorităţii Rutiere Române Galaţi pentru postul de la Ministerul Transporturilor.  În iunie 2016, însă, prin dispoziţia prim-ministrului Dacian Cioloş, gălăţeanul a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Nu a durat însă prea mult până când şi-a găsit din nou un post important. A trecut cu brio concursul organizat de Primăria municipiului Galaţi pentru postul de administrator public al oraşului (city manager). Un post pentru care numele lui fusese deja anunţat de însuşi primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu, în ziua în care acesta şi-a primit certificatul de ales. La acel moment nici măcar nu se ştiau criteriile de selecţie şi cerinţele concursului, postul nefiind nici măcar vacant!

Rămâne de văzut cât de lungă va fi, de această dată, cariera lui Marius Humelnicu în funcţia de secretar de stat. Şi, desigur, cine va deveni, prin concurs, noul administrator public al Galaţiului!

Citit 6628 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2019 12:49

6 comentarii

 • postat de Tecucean
  Luni, 05 August 2019 15:16
  86.104.139.***
  DLE MARIUS HUMELNICU

  PROMITEŢI SOLEMN INTRODUCEREA

  1) AUTOSTRĂZII
  PLOIEŞTI - BUZĂU - BRĂILA - GALAŢI !!!

  NU drum expres ci AUTOSTRADĂ !


  PLUS

  2) AUTOSTRADA GALAŢI - BRĂILA - SLOBOZIA - DRAJNA - CĂLĂRAŞI

  ŞI

  3) GALAŢI - BRĂILA - TULCEA - CONSTANŢA - MANGALIA


  Este vital, extrem de important nu numai pentru GALAŢI dar pentru România aceste 3 AUTOSTRĂZI !

  NU drum expres, ci AUTOSTRĂZI .


  Mulţumesc anticipat.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Sâmbătă, 03 August 2019 17:40
  79.116.105.***
  Asta inseamna cumetriile din partid , uite unde ajungi ca sa duci o viata fara de griji , in oras nu ai facut nimic demn de cuvintul , functia de city manager ,era doar un post invetat cu salariu imens de pe urma cewlor ce platesc dari.
  1
  20
  Raportează
 • postat de gynexx
  Sâmbătă, 03 August 2019 10:58
  89.136.7.***
  Daca nu a facut nimic ca City Manager, inseamna ca plecarea lui este noroc si pentru noi; o sa vina unul si mai "competent" si o sa ridice Galatiul pe cele mai inalte culmi.
  0
  11
  Raportează
 • postat de D
  Sâmbătă, 03 August 2019 10:55
  178.138.98.***
  Ce ne facem? A rămas orașul fără City Manager! Tocmai acum cand era in plina ascensiune. Nu numai galatenii plecati in vestul tarii vroiau să se intoarca ci si cei plecati in strainatate. Adio proiecte, investitori, locuri de muncă. O singură întrebare am, nu pot toți care au condus orașul, după revoluție, să plece și să se întoarcă cand o sa-i chem?
  1
  18
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Sâmbătă, 03 August 2019 08:44
  89.137.231.***
  A mai avut Galatiul, fotbalisti ajunsi la ""butoane"...Praful de pe ghete ramane in urma lor!
  6
  25
  Raportează
 • postat de Unic
  Sâmbătă, 03 August 2019 06:48
  79.116.105.***
  Noroc pe capul lui , ca City Manager nu a facut nimic doar lua banii de pe card la chenzina si atat.
  3
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.