Contract de 33,6 milioane de lei pentru 20 de autobuze hibrid. Licitaţie lansată

Contract de 33,6 milioane de lei pentru 20 de autobuze hibrid. Licitaţie lansată
Unul dintre autobuzele hibrid pe care autorităţile l-au testat anul trecut
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Până pe 2 septembrie 2019, Primăria Galaţi aşteaptă oferte în cadrul licitaţiei lansate pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid, nou-nouţe, de mare capacitate. Valoarea estimată a contractului este de 33,6 milioane de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate-preţ".

Mult-aşteptatele autobuze hibrid fac, în sfârşit, obiectul unei licitaţii lansate ieri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Este vorba despre un lot de 20 din cele 50 de autobuze hibrid pentru care aleşii locali şi-au dat votul acum mai bine de un an. Potrivit unui comunicat transmis redacţiei, municipalitatea doreşte autobuze de 11,5 - 12,5 m lungime, cu trei uşi, cu o capacitate de transport de minim 90 călători, cu podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, camere video, sistem GPS și instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing. Conform caietului de sarcini, mijloacele de transport trebuie să aibă în dotare un motor diesel Euro VI, iar pentru alimentarea acestuia se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice bazat pe supercapacitori.

"Este încă un pas important pe care îl facem pentru modernizarea transportului public în comun. Autobuzele hibrid de tip diesel/electric vor trebui să îndeplinească condiţii speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecţie ambientală, la nivelul normelor europene actuale", a transmis Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Citit 3295 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 August 2019 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.