Câţi bani europeni a atras Primăria Galaţi

Câţi bani europeni a atras Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

"De ce nu se fac investiţii cu bani europeni?" este una dintre întrebările care revin des pe buzele gălăţenilor, atunci când află că multe dintre lucrările aflate în desfăşurare vor fi plătite din creditele contractate de administraţia locală. Un bilanţ al accesării fondurilor europene a fost prezentat de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

"La nivelul ţării, chiar dacă poate prin cuantumul sumelor nu suntem pe primul loc, vă pot spune fără falsă modestie că, în momentul de față, cred că suntem pe primul loc la număr de proiecte semnate şi număr de proiecte deja finalizate", a declarat Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului-şef, în momentul de faţă sunt 25 de proiecte semnate, dintre care cinci finalizate, cu o valoare de 23,2 milioane de lei.

"Proiectele în implementare au o valoare de 467 de milioane de lei, iar proiectele ce le avem depuse şi se află în evaluare - mai sunt încă 33 - într-un cuantum total de alte 520 milioane de lei. Dacă e să tragem linie, vedem că municipiul Galaţi a depus proiecte europene de peste un miliard de lei. E un aspect care în istoria municipiului Galați, zic eu, nu s-a mai întâmplat, în sensul bun aş cuvântului", a precizat Ionuţ Pucheanu.

Avantajul cu care Primăria se laudă este acela că, pentru proiectele pentru care a cerut bani europeni, într-o proporţie de 80 la sută licitaţiile pentru proiectare şi execuţie sau pentru achiziţiile necesare sunt deja finalizate, ceea ce înseamnă că odată cu semnarea contractelor de finanţare se poate da ordinul de punere în operă a investiţiilor respective.

Citit 4024 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.