Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
7 comentarii

"De ce nu se fac investiţii cu bani europeni?" este una dintre întrebările care revin des pe buzele gălăţenilor, atunci când află că multe dintre lucrările aflate în desfăşurare vor fi plătite din creditele contractate de administraţia locală. Un bilanţ al accesării fondurilor europene a fost prezentat de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

"La nivelul ţării, chiar dacă poate prin cuantumul sumelor nu suntem pe primul loc, vă pot spune fără falsă modestie că, în momentul de față, cred că suntem pe primul loc la număr de proiecte semnate şi număr de proiecte deja finalizate", a declarat Ionuţ Pucheanu.
Potrivit edilului-şef, în momentul de faţă sunt 25 de proiecte semnate, dintre care cinci finalizate, cu o valoare de 23,2 milioane de lei.
"Proiectele în implementare au o valoare de 467 de milioane de lei, iar proiectele ce le avem depuse şi se află în evaluare - mai sunt încă 33 - într-un cuantum total de alte 520 milioane de lei. Dacă e să tragem linie, vedem că municipiul Galaţi a depus proiecte europene de peste un miliard de lei. E un aspect care în istoria municipiului Galați, zic eu, nu s-a mai întâmplat, în sensul bun aş cuvântului", a precizat Ionuţ Pucheanu.
Avantajul cu care Primăria se laudă este acela că, pentru proiectele pentru care a cerut bani europeni, într-o proporţie de 80 la sută licitaţiile pentru proiectare şi execuţie sau pentru achiziţiile necesare sunt deja finalizate, ceea ce înseamnă că odată cu semnarea contractelor de finanţare se poate da ordinul de punere în operă a investiţiilor respective.

Citit 3318 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 19:15

7 comentarii

 • postat de Moise Gheorghe Sâmbătă, 17 August 2019 12:59 84.117.46.*** Link la comentariu
  1
  1

  Care sunt proiectele acelea si valoarea fiecaruia? Asa stie primarul sa-si informeze urbea,la general?
  Seamana mai mult a dezinformare.

  Raportează
 • postat de Ion Joi, 15 August 2019 00:46 109.166.133.*** Link la comentariu
  3
  12

  Poate nu stiti dar mii de persoane (straini si romani deopotriva) doresc sa se mute in Galati va vada cu ochii lor cum creste orasul! Maine poimaine municipiul Galati va deveni capitala tarii iar daca Pucheanu continua cu acelasi zel orasul nostru va deveni a opta minune a lumii! Toti se vor inghesui si se vor uita la noi si vor spune: "E o minune ca orasul asta inca nu e pustiu!"

  Raportează
 • postat de kiko Miercuri, 14 August 2019 09:53 5.2.208.*** Link la comentariu
  5
  14

  Banii europeni nu pot fi furati de aceea nu avem proiecte pe bani europeni ci pe creditele pe care populatia Galatiului le va plati prin taxe si impozite.

  Raportează
 • postat de maurice Marți, 13 August 2019 20:04 188.24.207.*** Link la comentariu
  10
  22

  Iar se crede dom' primar pe primul loc. Cei din vest, mai ales cei din Cluj inseamna ca sunt niste papagali incompetenti. Oare sunt si ei pe podium macar? De asta e ca la tara in Galati, ne sacrificam nivelul de trai ca sa ne mentinem pe primul loc.

  Raportează
 • postat de Terente Marți, 13 August 2019 15:16 81.12.149.*** Link la comentariu
  11
  17

  Ce-a înălbit băiatul ăsta de când e la conducerea urbei noastre!
  Şi nu înţeleg totuşi... că prea multe lucruri nu a finalizat cu bine!
  Ba de unele chiar a scăpat, precum încălzirea oraşului care a pasat-o la cetăţeni sau alte activităţi pe care le-a externalizat. Dar salariul a rămas acelaşi! Oare e corect?
  Ce zice DNA sau Avocatul Poporului?

  Raportează
 • postat de ne conduce o mare mafie la orice nivel din tara asta...... Marți, 13 August 2019 15:06 92.114.82.*** Link la comentariu
  11
  22

  nimic din ce s-a facut nu-mi place. rigola aia de pe brailei si la intrare dinspre braila cu bordura dubla si gazon deja e plictisitoare, e anosta. pun pariu ca la anu se schimba iar pe bani publici..... la potcoava toate dalele alea sint de "saraci" si deja unele sint gata sa sara. toata lumea asta civilizata vrea sa faca spatii verzi...la galati se pune beton si dale peste spatiu verde, ca asta-i specificul firmelor de casa. niciodata nu a fost mai multa mizerie si balarie ca acum in cartierele acestui oras. parca-i un blestem sa nu mai putem scoate capul.....platim taxe si impozite de numai putem. toate se maresc in fiecare an, apa nu mai zic..... vrem ca acest oras sa arate bine, dupa banii pe care-i colectati, dragi alesi. ......vreau cinste si corectitudine de la alesii locali, salariile vi le platim noi........ m-am saturat de mafia care conduce tara asta, judetul asta, orasul asta....

  Raportează
 • postat de paloma Marți, 13 August 2019 14:06 5.13.227.*** Link la comentariu
  10
  17

  Si marmota impacheta ciocolata !!!...Pe hartie si la declaratii, toti sunt buni; scoti capu' pe geam, nimic nu s-a schimbat din anii '90 !!! Investitii nimic, orasul ramane fara tineri si fara meseriasi dar in rest am batut si Clujul dupa parerea lui puchianu !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.