Într-o mare de beton şi granit. Movile înverzite la Spicu

Într-o mare de beton şi granit. Movile înverzite la Spicu

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
1 comentariu

Transformat cu fiecare zi care trece în piaţetă urbană, fostul spaţiu verde din Spicu, cucerit de beton şi granit, tocmai s-a pricopsit cu două insuliţe de gazon. Rulourile au fost montate pe două dintre "movile" sau "colive", după cum au numit gălăţenii valonamentele realizate în această zonă.

Insulele de gazon înviorează deja marea de beton şi granit, în condiţiile în care, după punerea în operă a actualului proiect, suprafaţa de spaţiu verde se va reduce de la 4.023 de metri pătaţi la 2.132 de metri pătraţi, iar pavimentele şi mobilierul urban se vor extinde de la 3.531 de metri pătraţi la 5.344 de metri pătraţi.

Conform autorităţilor, "conceptul de arhitectură peisageră a spațiului urban Spicu prevede inserția acestor valonamente gazonate" pe care locuitorii le vor putea folosi aşezându-se pe ele. Deşi, iniţial, pământul a fost supraînălţat la nivelul trunchiurilor arborilor - situaţie care a trenat mai bine de două luni - conform proiectului, la final, valonamentele vor avea forma unui arc blând, ieșind din pavimentul de granit, cu înălțimi de 0,4 - 0,8 metri, oferind privirii un joc al al terenului.
După cum susţin autorităţile, zonele Spicu și Romarta vor fi punctul de greutate din viitoarea axă de promenadă care va traversa zona centrală a orașului.

Citit 2688 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 14:50

1 comentariu

 • postat de Tecucean Vineri, 09 August 2019 20:02 86.104.139.*** Link la comentariu
  3
  15

  CODRU-I FRATE CU ROMÂNUL !!

  CODRU-I FRATE CU ROMÂNUL !!

  CODRU-I FRATE CU ROMÂNUL !!


  Acest viitor ex primar nu a înţeles acest lucru extrem de important !!!


  dintr-o oază verde - foarte puţine - s-a ales praful... betoanele !


  RUŞINE PSD !

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro