Ce lucrări se execută pe strada Domnească şi cât durează
Foto: Iulia Kelt

Ce lucrări se execută pe strada Domnească şi cât durează
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Încă un şantier de lucrări abia deschis pune la încercare traficul pietonal, de această dată pe trotuarul străzii Domnească, în zona cuprinsă între Winmarkt şi blocul N6. Pentru că gălăţenii ne-au întrebat cât timp vor dura lucrările şi ce anume se execută, în speranţa că e vorba de mult-aşteptata modernizare, am cerut informaţii Primăriei Galaţi.

Potrivit datelor transmise la solicitarea noastră de Biroul de Presă al Primăriei, "pe trotuarul străzii Domnească se derulează lucrări de înlocuire a conductelor de apă, fiind vizate două tronsoane, respectiv: bloc N6 - Magazin Winmarkt şi strada Brigadierilor - strada Eroilor. Lucrările sunt executate de către firma Dreams Riviera, contractul încheiat este în valoare de 2.472.820 de lei, iar termenul de finalizare al lucrărilor este 15 ianuarie 2020".

Biroul de Presă al municipalităţii a mai adăugat că pe strada Domnească, până la finalul anului, se vor realiza lucrări de reabilitare a trotuarelor.

Când începe marea modernizare

Aşa cum aţi putut afla deja din "Viaţa liberă", municipalitatea îşi doreşte să continue modernizarea începută în zonele Potcoava de Aur, esplanada Hotelului "Danube Stars", Spicu şi Romarta, pe strada Domnească, de la intersecţia cu strada Brăilei până la Biserica Greacă. Pentru punerea în operă a acestui proiect, a fost deja încheiat un contract cu asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFARCH RO Company SRL, cea care execută deja lucrările din zona centrală. Valoarea contractului este de 3.520.790 de lei fără TVA. Conform contractului, câștigătorul licitației are la dispoziție două luni pentru a realiza serviciile de proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor, de la data predării amplasamentului.

"Lucrările de modernizare pe strada Domnească vor începe după obținerea tuturor avizelor necesare. Proiectul prevede în principal modernizarea și reabilitarea trotuarelor cu pavaje executate din dale de piatră naturală (granit) pe placă de beton, înlocuirea mobilierului urban cu bănci din granit cu lamele din lemn și coșuri de gunoi din granit, reabilitarea rețelelor electrice exterioare și a iluminatului, amenajarea spațiilor verzi (arbori, arbuști, flori și plante perene) și dotarea cu sisteme de irigații automatizate, dar şi introducere canalizații subterane pentru coborârea rețelelor de curenți slabi. Proiectul face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați", ne-a transmis Primăria.

Citit 4448 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2019 12:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.