Creditul pentru cumpărarea noilor autobuze, modificat

Creditul pentru cumpărarea noilor autobuze, modificat

Arhiva VL
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
6 comentarii

Aprobată acum mai puţin de o lună, pe 18 iulie 2019, Hotărârea Consiliului Local nr. 328 privind contractarea unui credit în valoare de 100.000.000 de lei, necesar în principal pentru achiziţia de autobuze noi, va suferi, marţi, 13 august, prima modificare. Tocmai de aceea, aleşii locali sunt convocaţi în şedinţă extraordinară.

Conform documentelor care au ajuns spre avizare pe masa consilierilor locali, primul obiectiv finanţat din noul credit contractat de administraţia locală se modifică. Astfel, în locul majorării capitalului social al SC Transurb cu suma de 26.246.000 de lei, bani necesari pentru achiziţia a 40 autobuze Euro 6 Diesel, în proiectul supus votului apare strict "Achiziţie 40 autobuze Euro 6 Diesel", cu aceeaşi valoare.
Modificarea creditului este precedată de un alt proiect de hotărâre, semnat de Picu Apostol Roman, viceprimarul UNPR al Galaţiului, care vizează aprobarea "indicatorilor tehnico-economici și a studiului de oportunitate pentru achiziționarea a 40 autobuze noi, EURO 6", cu aceeaşi valoare de 26.246.000 de lei fără TVA.
Asemenea proiecte ne-au făcut să ne întrebăm care va fi soarta contractului semnat pe 23 iulie, de SC Transurb SA şi SC BMC Truck & Bus SA, unic distribuitor în România al autovehiculelor BMC, pentru furnizarea a 40 de autobuze noi. Aşa cum v-am informat, prin majorarea capitalului Transurb cu cele 26.246.000 lei împrumutate de Primărie erau asiguraţi banii necesari pentru plata celor 40 de autobuze.
Potrivit autorităţilor, modificarea obiectivelor finanţate din credit este doar o chestiune procedurală, care nu ar influenţa cu nimic contractul deja semnat pentru mijloacele de transport noi. Aceste mijloace de transport, potrivit promisiunilor făcute de conducerea Transurb, ar trebui să fie la dispoziţia gălăţenilor pe 1 decembrie anul acesta.
Rămâne de văzut ce vor spune consilierii locali şi dacă din această iarnă vom avea autobuze noi în transportul public local de persoane.

Citit 3463 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 12:49

6 comentarii

 • postat de Flavia Sâmbătă, 17 August 2019 11:03 23.129.64.*** Link la comentariu
  1
  0

  Bai dar tramvaiele noi cand vor fi vazute in Galati?
  Ati ajuns alesilor(putere+opozitie) sa jucati alba-neagra cu galatenii?
  Ni s-a spus ca, contractul pentru achizitia celor 12 sau 22 de tramvaie noi, cate draq erau, A FOST CASTIGAT DE UZINA DIN ARAD PENTRU LIVRAREA CATRE GALATI A TRAMVAIELOR MODERNE ***IMPERIO***, cate draq erau stipulate in contract 12, 16, 22, dar de atunci nu s-a mai zis nimic...ba dimpotriva, se ocoleste subiectul de catre alesii locali galateni ai neamului romanesc, precum fuge draq-ul de tamaie.

  Ni s-a spus,prezentat parca pe la inceputul anului sau daca nu ma insel, pe la sfarsitul anului trecut ca PRIMARIA GALATI A ATRIBUIT CONTRACTUL PENTRU ACHIZITIA CELOR 12 TRAMVAIE NOI IMPERIO FABRICII DIN ARAD. CAND DRAQ VOR AJUNGE ACELE TRAMVAIE IN TRANSPORTUL PUBLIC LOCAL? SUCEALA ASTA NU E DE BUN AUGUR. CEVA NU SUNA BINE. AU AJUNS SA JOACE BAMBILICI CU SANATATEA GALATENILOR? PROSTELI SERVITE LA ORDINEA ZILEI IN VIETILE GALATENILOR.

  DE CE DRAQ SE OCOLESTE ACEST SUBIECT? SAU TREBUIE SA NE TREZIM DRAQ-ULUI CA DECID ALTII IN LOCUL GALATIULUI CE FEL DE TRAMVAIE MERITA GALATIUL? GALATIUL A DECIS SA ATRIBUIE CONTRACTUL PENTRU NOILE TRAMVAIE FABRICII DIN ARAD, PENTRU ACHIZITIA ACELOR TRAMVAIE MODERNE IMPERIO (CEL PUTIN ASA TITRAU TOATE ARTICOLELE, ZIARELE)...CAND VOM CIRCULA CU ELE?

  Apoi aparusera tot felul de zvonuri T E M B E L E de suceala, de minte vraiste in capul alesilor cum ca ar fi lasat pe altii(pe cei de la Ministerul Dezvoltarii Regionale) sa decida ce fel de tramvaie meritam noi galatenii...Ni se tot spunea ca vom avea tramvaie Imperio fabricate, construite de muncitorii ROMANI din Arad, sau unde draq se produc tramvaiele IMPERIO de catre Astra Vagoane. Draq va mai intelege...si pe alesii astia locali(putere+opozitie) ii doare direct in cvr.

  Tramvaiele noi...cand?


  Am circulat si eu in Arad cu un tramvai Imperio Eco si e al naibii de elegent si confortabil. Cand am ajuns la capatul liniei pur si simplu tramvaiul a mers inapoi, a mers si in sens invers, cu spatele, pe aceeasi linie pana a schimbat macazul. SF-uri traite de altii, civilizatie, modernism. Dar asta este, unii inteleg civilizatia, o traiesc(aradenii, timisorenii si multi altii), iar altii(galatenii) doar o viseaza.


  O sa ne trezim Doamne fereste ca modifica astia si contractul pentru noile tramvaie si il atribuie altor entitati straine, in loc sa cumparam ce se construieste la noi in tara, cum sunt noile tramvaiele Imperio moderne, fiabile, cu un design modern, atractiv. NOUL MODEL DE TRAMVAI IMPERIO CONSTRUIT IN ROMANIA NU PLACE ALESILOR? ALESII LOCALI GALATENI VOR RAHAT TURCESC SAU PRODUS PRIN TAIWAN?

  Nu mai intelege lumea nimic, NU NE MAI AJUNGE O VIATA DE OM, NOUA GALATENILOR, CA SA AJUNGEM SA TRAIM SI NOI MODERNISMUL, IN CIVILIZATIE. Galatenii sunt dusi cu zaharelul la nesfarsit...licitatii lungite la nesfarsit, paseaza unii catre altii task-urile, ca sa se spele ei pe maini, ca sa nu cumva sa ia ei(alesii locali galateni) decizia si ajung sa lase pe altii sa ne decida noua viitorul, asa cum au lasat pe cei de la Ministerul Dezvoltarii ca sa decida ei ce fel de tramvaie merita galatenii...

  Nici anul acesta(2019) nu vom avea tramvaiele noi promise? Nici nu cred ca ne apuca anul urmator cu tramvaiele noi in Galati...or sa lungeasca si modernizarea asta(cu tramvaiele noi) pana ni se lungesc urechile, pana ne ies ochii din cap. NICI ANUL ACESTA 2019 NU VOM AVEA TRAMVAIELE NOI?

  Incompetenti galateni putere+opozitie locala.
  Votezi aiurea cand pe unii, cand pe ceilalti si degeaba. Toti dorm in ghete.

  TREZITI-VA DRAQ ODATA SI CUMPARATI SI TRAMVAIELE ACELEA NOI, MULT VISATE SI MULT ASTEPTATE DE GALATENI IN TRANSPORTUL PUBLIC.

  Raportează
 • postat de Raabis-Ștefan Bădiță Luni, 12 August 2019 22:05 89.136.7.*** Link la comentariu
  1
  0

  BGD, ai dreptate. Creditul facut este o refinantare a contractelor din era Marius Stan (ca ala cand se imprumuta, nu mai urla nimeni ca ne baga in datorii), si bineinteles, cu banii ramasi, economisiti, salvati (cum vreti sa spuneti), primarul Ionut Pucheanu a hotarat sa cumpere primele 20 de autobuze hibrid din cele 50. Simplu ca buna noaptea....

  Raportează
 • postat de Bgd Luni, 12 August 2019 10:14 86.127.209.*** Link la comentariu
  6
  2

  A fost refinantat creditul pagubos facut de Marius Stan.Iar din diferenta se cumpara 20 de autobuze hibrid.Iar nu este bine?

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Luni, 12 August 2019 09:32 5.13.208.*** Link la comentariu
  1
  6

  Astia din prostia lor erau sa cumpere ,chiar, 40 de autobuze. Si-au dat seama si ce si-au zis ,hai ma ca o mai lungim ,mai cerem ceva si pentru noi ,mai prostim un pic lumea..... Toti sunt niste incompetenti ,buni doar la prostit hotii si imbarligat cetatenii. Un mare HUOOO !!!!!!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Luni, 12 August 2019 09:21 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  5

  Ne vindem pe ticalosia unora dintre "alesi" !!!

  Raportează
 • postat de Aderin Luni, 12 August 2019 00:23 109.166.134.*** Link la comentariu
  6
  23

  Cum frate că Trasurbul să iasă în pierdere și tu să îi dai subvenții de milioane de lei, plus că în ultimii ani sunt pe minus cu zeci de mii cred că sute de mii de lei. Ce administrație este asta. Nu mai zic că la banii împrumutați plătesc încă 2 generații de copii de-ai nostri. Pe ce ne vindem ?!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.