Creditul pentru cumpărarea noilor autobuze, modificat
Foto: Arhiva VL

Creditul pentru cumpărarea noilor autobuze, modificat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aprobată acum mai puţin de o lună, pe 18 iulie 2019, Hotărârea Consiliului Local nr. 328 privind contractarea unui credit în valoare de 100.000.000 de lei, necesar în principal pentru achiziţia de autobuze noi, va suferi, marţi, 13 august, prima modificare. Tocmai de aceea, aleşii locali sunt convocaţi în şedinţă extraordinară.

Conform documentelor care au ajuns spre avizare pe masa consilierilor locali, primul obiectiv finanţat din noul credit contractat de administraţia locală se modifică. Astfel, în locul majorării capitalului social al SC Transurb cu suma de 26.246.000 de lei, bani necesari pentru achiziţia a 40 autobuze Euro 6 Diesel, în proiectul supus votului apare strict "Achiziţie 40 autobuze Euro 6 Diesel", cu aceeaşi valoare.

Modificarea creditului este precedată de un alt proiect de hotărâre, semnat de Picu Apostol Roman, viceprimarul UNPR al Galaţiului, care vizează aprobarea "indicatorilor tehnico-economici și a studiului de oportunitate pentru achiziționarea a 40 autobuze noi, EURO 6", cu aceeaşi valoare de 26.246.000 de lei fără TVA.

Asemenea proiecte ne-au făcut să ne întrebăm care va fi soarta contractului semnat pe 23 iulie, de SC Transurb SA şi SC BMC Truck & Bus SA, unic distribuitor în România al autovehiculelor BMC, pentru furnizarea a 40 de autobuze noi. Aşa cum v-am informat, prin majorarea capitalului Transurb cu cele 26.246.000 lei împrumutate de Primărie erau asiguraţi banii necesari pentru plata celor 40 de autobuze.

Potrivit autorităţilor, modificarea obiectivelor finanţate din credit este doar o chestiune procedurală, care nu ar influenţa cu nimic contractul deja semnat pentru mijloacele de transport noi. Aceste mijloace de transport, potrivit promisiunilor făcute de conducerea Transurb, ar trebui să fie la dispoziţia gălăţenilor pe 1 decembrie anul acesta.

Rămâne de văzut ce vor spune consilierii locali şi dacă din această iarnă vom avea autobuze noi în transportul public local de persoane.

Citit 4030 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.