Cum se lucrează la Piaţeta Florilor de Tei (FOTO)

Cum se lucrează la Piaţeta Florilor de Tei (FOTO)

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
5 comentarii

Cu fiecare zi care trece, Piaţeta "Florilor de Tei", la care se lucrează susţinut, începe să schimbe imaginea ternă a oraşului. Vestea bună este că în locul pavelelor gri, care au acoperit esplanadele de la Potcoava de Aur şi Dunărea, în piaţeta de lângă Policlinica cu Plată s-a optat pentru un mic joc de culori care înviorează imaginea, alungând monotonia. E drept că unii dintre gălăţeni şi-ar fi dorit ca spaţiile verzi să fie mult mai generoase şi mai umbroase!

Conform proiectului, aici se vrea a fi o zonă modernă de relaxare, cu bănci pentru odihnă, iluminat decorativ, alei de acces, zone plantate cu verdeaţă şi arbuşti ornamentali, dar şi nouă locuri de parcare a autoturismelor.

Reamintim că piaţeta este amenajată pe terenul viran rămas după demolarea scheletului Arenei de Box. Lucrările sunt executate de Rovis Lider SRL, după proiectul făcut de ATU Consulting SRL. Valoarea amenajării se ridică la 449.413 lei cu TVA şi, conform panoului de lucrări, în noiembrie ar trebui să fie gata. Dar la ritmul în care se desfăşoară lucrările termenul ar putea fi mai scurt.

Citit 3809 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2019 09:46

5 comentarii

 • postat de E mai bine. Sâmbătă, 31 August 2019 08:39 5.13.240.*** Link la comentariu
  2
  6

  E diferenta mare fata de amenajarea de la Potcoava-Dunarea. In afara de culoare, e vorba in primul rand de calitatea dalelor si grosimea lor. Aici sunt dale groase, nu cojile de la Potcoava. Si tehnologia de montare e diferita.
  Si mai e ceva, linii mai simple la gradene si mobilier, ziduri de beton mai putin inalte.
  Si mai putin kitch, gen leduri din pavaj.

  Raportează
 • postat de carmen Vineri, 30 August 2019 11:36 195.32.91.*** Link la comentariu
  3
  8

  daca a facut si locuri de parcare e clar ,in viitor va fi parcare ......pai e parc sau parcare ...la 100 m este parcare la biserica catolica ....se putea pune cateva mese de sah ...ori altceva da nu parcare de 9 locuri sa vezi cum isi fac curat in masini si lasa pe acolo mucurile de tigari ....ca la noi la nimeni ....astia nu ies in vest sa vada piatetele de acolo ...

  Raportează
 • postat de ursus Vineri, 30 August 2019 09:15 193.231.148.*** Link la comentariu
  2
  10

  Ce ironie amara! Care "flori de tei"? Dupa ce teii din Galati (si spatiile verzi, nu-i vorba!) primesc lovitura dupa lovitura, dupa defrisarea teilor de pe Basarabiei, fara a mai pune nimic in loc, dupa ce Primaria nu este in stare sa gaseasca o solutie pentru salvarea numarului foarte mare de tei care se usuca in mandra noastra urbe, ei da! Denumim piateta in cauza ca fiind a "florilor de tei"! Asta, probabil prin analogie cu obiceiul de a da numele personalitatilor la strazi, parcuri, piete etc., doar dupa ce nu mai sunt printre noi, ca nici tei frumosi si sanatosi n-au ramas prea multi! Si care "mic joc de culori", ca eu tot dale gri vad???

  Raportează
 • postat de Stroe Joi, 29 August 2019 23:49 5.13.133.*** Link la comentariu
  0
  12

  Ideea cu alternarea placilor de granit mi se pare grozava!. Placile gri cenusiu de la potcoava arata la fel ca cimentul turnat - bani aruncati aiurea!

  Raportează
 • postat de insolatie Joi, 29 August 2019 12:37 89.136.231.*** Link la comentariu
  14
  17

  Si cine sta acolo sa il bata soarele in cap? Nu e umbra, nu sunt pomi, e haos total.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.