Primăria Galați, obligată să extindă refugiile din staţii. Care este motivul

Primăria Galați, obligată să extindă refugiile din staţii. Care este motivul
Ca să se poată adăposti şi persoanele cu handicap
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Primăria municipiului Galaţi extinde 30 dintre adăposturile montate în staţiile de transport public local. Dar asta nu pentru că mulţi dintre gălăţeni reclamă că refugiile sunt înguste şi nu sunt eficiente atunci când vremea îşi face de cap, ci pentru a le asigura spaţiu de adăpostire şi persoanelor cu handicap.

Până joi, 12 septembrie, administraţia locală aşteaptă ofertele pentru contractul de „Achiziţie şi montaj 30 de bucăţi extinderi adăposturi BUS pentru persoane cu handicap”. Valoarea estimată a contractului este de 45.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este ”preţul cel mai scăzut”.

În caietul de sarcini al achiziţiei publice, postat pe site-ul Primăriei, se arată că „s-a identificat necesitarea achiziţionării şi montării a 30 de bucăţi extinderi adăposturi BUS pentru persoane cu handicap”, „conform prevederilor legale la accesarea fondurilor europene pentru achiziţia celor 17 troleibuze”. În document se precizează că municipalitatea şi-a asumat obligaţii privind dotarea staţiilor mijloacelor de transport în comun cu adăposturi pentru persoanele cu handicap, iar pentru asta va proceda la „extinderea adăposturilor existente doar cu perete spate şi acoperiş".

Conform specificaţiilor tehnice, adăpostul va fi o structură metalică modulară realizată din ţeavă rectangulară şi va avea următoarele dimensiuni: lungime – 1,30 m, lăţime – 1,30 m, înălţime 2,40 m, suprafaţa utilă – 1,69 mp.

Revenind la dimensiunea adăposturilor, de care se plâng unii gălăţeni, reamintim ce declara primarul Ionuţ Pucheanu în ziarul "Viaţa liberă": "Mult-blamatele refugii din staţiile de transport sunt făcute după norme europene, aşa cum le vezi oriunde în Europa. Unii se plâng că-i bate vântul dintr-o parte şi i-ar putea ploua, alţii, că banca e prea mică, nu încap decât cinci persoane. Îmi pare rău, dar aceste staţii nu sunt pentru a face nunţi, ci pentru a sta preţ de cinci minute, cât aştepţi un autobuz".

Citit 8485 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.