Reuşită… fără loc, la PD-L

Reuşită… fără loc, la PD-L
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tribunalul Galaţi, de partea Aureliei Popa * „Mingea” se află la deputatul Mircea Toader *

Înscrisă pe lista candidaţilor la alegerile locale, din partea PD-L, pentru un loc în Consiliul Local al comunei Bereşti-Meria, Aurelia Popa, pentru că figura pe locul doi, iar partidul, când s-a împărţit „caşcavalul”, a dat-o la o parte, schimbând-o cu altcineva, a cerut Tribunalului Galaţi să fie pusă în drepturi. Adică: din cele două mandate de consilier „prinse” de PD-L, unul să fie al ei!

Instanţa i-a dat câştig de cauză, prin Sentinţa nr. 381 din 25 martie 2009, rămasă definitivă şi irevocabilă opt luni mai târziu. Ceea ce părea a fi simplu s-a complicat după momentul în care Aurelia Popa s-a prezentat la Bereşti-Meria, pregătită să depună jurământul de credinţă, să intre în rolul de consilieră.

Citind sentinţa cu „lupa”, şefii organizaţiei PD-L de la nivelul comunei au rămas nedumeriţi, punându-şi o întrebare care îi preocupă şi azi: „Cum a ajuns Aurelia Popa să figureze pe lista candidaţilor fără să fie membră a PD-L?

Mi-au declarat, la unison, că aceasta nu ar avea calitatea de „membră a partidului lui Boc”. Mai mult: se întreabă de ce instanţa nu i-a cerut să facă dovada apartenenţei sale politice?

Un loc pe cracă

Pe de altă parte, candidata reuşită dar…fără loc, înscrisă pe listă pe o poziţie eligibilă, se consideră aleasa cetăţenilor cu drept de vot, fiind hotărâtă să le reprezinte interesele în forul legislativ de la Bereşti-Meria. În plus, se vorbeşte şi de o adeziune semnată de ea, care, deocamdată, ca document, pare să nu existe.

Pentru clarificarea situaţiei, secretarul comunei, Constantin Comănescu, a înaintat la Galaţi, pe adresa conducerii la vârf a organizaţiei PD-L din judeţ, sentinţa pronunţată de Tribunal, să răspundă la „chestiune”. I se va retrage sprijinul politic unuia dintre cei doi consilieri în exerciţiu, în favoarea Aureliei Popa?

Unul dintre aceştia este Neculai Haloca. Dar cum să te atingi de el când, luând la mână sat cu sat şi uliţă cu uliţă, zile şi săptămâni la rând, în campania de la prezidenţiale, i-a adus lui Traian Băsescu sute şi sute de voturi, punându-i pe gânduri pe cei de la PSD? Ar însemna ca PD-L, la Bereşti-Meria, comună cu zece sate, să-şi taie singur craca de sub picioare.

Celălalt consilier „în pâine” este profesorul Mihai Talaşman, om care, alături de un alt profesor, este vorba de Gheorghe Donciu, a pus pe picioare Organizaţia PD din Bereşti, „defilând” pe faţă cu partidul preşedintelui-jucător de la Cotroceni. 

Într-o şedinţă restrânsă, de acum zece zile, ţinută la Bereşti, la care a participat, din partea Galaţiului, domnul Bourceanu, reprezentantul PD-L în zonă, am auzit că s-ar fi hotărât excluderea din partid a Aureliei Popa, ceea ce este de mirare, căci cum să poţi lua cuiva o calitate pe care n-a avut-o niciodată?  

Comentariu foto: Horă a PD-L-ului, în satul Aldeşti. Prins în dans, în stânga femeii cu papuci albaştri în picioare, domnul Neculai Haloca! Întrebare pe care şi-o pun unii: de ce n-a organizat o horă similară şi doamna Aurelia Popa, la Balinteşti, ca să susţină PD-L-ul?

Citit 804 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.