Se face drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat
Foto: Bogdan Codrescu

Se face drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri a fost semnat, recent, de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. Este vorba despre mult-aşteptatul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră, stradă care va purta numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, căzut în Afganistan.

„Dacă, până în mai 2020, Primăria municipiului Galaţi nu va realiza artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, atunci terenul de 8.602 metri pătraţi, pe care drumul ar trebui să-l străbată, se va întoarce de drept în domeniul public al statului. Şi praful se va alege de investiţia pentru care autorităţile fac demersuri din 2005 încoace!”. Aşa scriam în februarie anul acesta despre una dintre artera care ar trebui să scurteze cu circa patru kilometri drumul între cartierele Dunărea şi Ţiglina.

Conform datelor noastre, a fost demarată etapa I a investiţiei - realizarea măsurilor compensatorii pe care Guvernul ni le-a impus înainte de a amenaja drumul. Este vorba despre refacerea împrejmuirii Poliţiei de Frontieră, a porţii, barierei şi a punctului de control acces, la care se adaugă reţeaua de drumuri, amenajarea unei staţii mobile de carburanţi şi a unei rampe de spălare a vehiculelor speciale din dotarea Poliţiei. Pentru proiectarea şi execuţia acestora a fost încheiat încă din 2016 un contract în valoare de 345.060 de lei cu TVA cu SC Servland SRL.

Lucrările efective la suprastructura de drum, de semnalizare şi siguranţă a circulaţiei precum şi de repoziţionare a conductelor şi instalaţiilor utilitare, a reţelei de apă şi canalizare menajeră şi pluvială vor fi executate de Asocierea Obercons Comp SRL – Constructa Mecanique SRL. Aceasta a câştigat licitaţia organizată de Primărie cu o ofertă de 4.029.939,01 lei, după ce executantul iniţial, SC Lemacons a renunţat la investiţia pe care o adjudecase în 2016.

Durata contractului de lucrări este de 12 luni.

Conform proiectului, traseul arterei de legătură începe din capătul de est al bulevardului Dunărea, cu circulaţie pe patru benzi, câte două pe sens, iar în zona unităţii militare va avea o singură bandă pe sens. Noua stradă va purta numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război, căzut în Afganistan.

Citit 7605 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.