Amenajarea Piaţetei ”Florilor de Tei”, la final (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Amenajarea Piaţetei ”Florilor de Tei”, la final (FOTO)
În locul maidanului de pe Domnească
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Piaţeta „Florilor de Tei” este amenajată pe strada Domnească, lângă Policlinica cu Plată, pe terenul viran rămas după demolarea scheletului Arenei de Box. Conform panoului de lucrări care între timp a fost ridicat, termenul oficial de finalizare a lucrării expiră în noiembrie anul acesta.

Un teren viran plin de gunoaie şi îngrădit, în centrul oraşului Galaţi, lângă un monument de arhitectură inclus în patrimoniul istoric al Galaţiului - Policlinica cu Plată. De asta au avut parte gălăţenii până în luna mai a acestui an, când au demarat efectiv lucrările de amenajare a piaţetei.

Reamintim că municipalitatea a avut de ales între trei variante de amenajare: parcare publică, parcare subterană cu piaţetă publică deasupra şi, respectiv, piaţetă cu câteva locuri de parcare. S-a optat pentru amenajarea unei „zone de relaxare moderne, cu spaţii verzi, arbuşti ornamentali, alei de acces, iluminat public modern şi bănci pentru odihnă”. Rezultatul poate fi admirat de gălăţeni atât ziua, cât şi noaptea, când aproape toate becurile sunt aprinse.

Contracte încheiate

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", contractul de 449.413 lei cu TVA, pentru proiectarea şi amenajarea piaţetei, a fost atribuit în urmă cu un an asocierii Rovis Lider SRL - ATU Consulting SRL. Demararea investiţiei a fost condiţionată de obţinerea avizelor necesare, în condiţiile în care Policlinica este monument de patrimoniu.

Pentru acest proiect, Primăria a mai încheiat un contract de 8.499 de lei fără TVA cu firma Nasi STL, pentru studiul de soluţii necesar devierii unor reţele electrice situate pe amplasament, iar studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile viitoarei piaţete au fost realizate de Urban Scope SRL, pentru 39.000 de lei fără TVA.

Citit 12879 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.