UPDATE. Numire-surpriză, cu multe conotaţii politice | Un consilier judeţean PMP din Galaţi, în Guvernul României

UPDATE. Numire-surpriză, cu multe conotaţii politice | Un consilier judeţean PMP din Galaţi, în Guvernul României
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Romulus Lucian Iaru, consilier judeţean PMP, a fost numit în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, de către prim-ministrul Ludovic Orban. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial al României din 13 noiembrie 2019. Secretar general al Guvernului este, de săptămâna trecută, Antonel Tănase, născut la Galaţi.

După eliberarea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor a social-democratului Marius Humelnicu - previzibilă de altfel în contextul schimbării Guvernului, iată că Galaţiul câştigă un reprezentat în Executivul ţării. Nu este vorba despre numirea în funcţia de secretar de stat a lui Mircea Toader, intens vehiculată pe la colţurile politicii, ci despre o numire-surpriză. Este vorba despre Romulus Iaru, secretar general adjunct al PMP la nivel național şi consilier judeţean.

"Mă onorează atât faptul că Partidul Mişcarea Populară şi preşedintele Eugen Tomac m-au propus pentru această funcţie, cât şi acceptarea acestei propuneri de către domnul prim-ministru Ludovic Orban.

Propunerea a fost iniţiată de colegii din Filiala PMP Galaţi, cărora le mulţumesc pentru efortul comun pe care l-am depus până acum şi pentru susţinerea pe care mi-au acordat-o constant, de la înfiinţarea filialei până astăzi.

Sper ca Galaţiul să aibă o reprezentare cât mai bună în noul guvern, astfel încât să putem promova cât mai multe proiecte de interes local şi regional. Mă voi strădui să demonstrez că Galaţiul are şi oameni profesionişti. Îmi voi duce mandatul la îndeplinire cu cinste şi corectitudine", ne-a declarat Romulus Iaru.

În viziunea presei centrale, numirea lui Iaru reprezintă primul pas către fuziunea dintre PNL şi PMP. Reprezentanţii PMP spun că nu este vorba de fuziune, ci despre o unificare a dreptei, idee promovată de liderul PMP Galaţi, Cătălin Cristache, încă de anul trecut.

Cert este că după numirea în această funcţie, Romulus Iaru va trebui să renunţe la mandatul de consilier judeţean câştigat în urma alegerilor locale din iunie 2016.


Romulus Lucian Iaru, consilier judeţean PMP, a fost numit în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, de către prim-ministrul Ludovic Orban. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial al României din 13 noiembrie 2019.

Secretar general al Guvernului este, de săptămâna trecută, Antonel Tănase, un apropiat al lui Ludovic Orban, născut la Galaţi.

În viziunea presei centrale, numirea lui Iaru reprezintă primul pas către fuziunea dintre PNL şi PMP.

După numirea în această funcţie, Romulus Iaru va trebui să renunţe la mandatul de consilier judeţean câştigat în urma alegerilor locale din iunie 2016.

Vom reveni.

Citit 7963 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 00:09

4 comentarii

 • postat de florin
  Joi, 14 Noiembrie 2019 08:41
  213.233.101.***
  Pleaca ai nostri vin ai nostri!!!!PNL devine PDL sau cei care au pus tara pe chituci si-au gasit un refugiu in PNL!!!!Si sa nu uitam ca PDL este o ramura rupta de Roman din FSN .Curios cum multi politicieni care au fost cu stinga si chiar au participat la inchiderea prin violenta a Pietii UNIVERSITATII sunt acum de dreapta si sunt aparatorii Pietii Universitatii iar cei care au aparat atunci in anii 90 ideea de Piata Universitatii nu se mai regasesc in PNL!
  8
  24
  Raportează
 • postat de Faust
  Joi, 14 Noiembrie 2019 06:58
  86.124.204.***
  Da, întradevăr, acest lucru reprezintă primul pas către fuziunea dintre PNL şi PMP. Cand se va face această fuziune, vechilor liberali nu le mai rămane decăt sa își dea demisia, decat să faca pactul cu diavolul.
  5
  25
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 16:00
  5.13.184.***
  Saracul ,trebuie sa renunte la functia de consilier judetean. Aici a facut ceva pentru judet? Merge la capitala ,acolo face ceva pentru oras-judet ?
  13
  32
  Raportează
 • postat de DOMNUL PANAIT
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 15:35
  86.34.187.***
  Felicitari ! Un tip de nota 20 ! Chiar merita
  32
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.