Primul încărcător solar, în parcul Viva

Primul încărcător solar, în parcul Viva
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Primul încărcător solar pentru telefoanele mobile şi pentru alte gadgeturi este deja funcţional în Parcul Viva, anunţă Primăria municipiului Galaţi, care precizează că alte asemenea patru dispozitive vor fi montate în Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, zona Potcoava de Aur şi zona Romarta. 

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă", stâlpii solari sunt independenţi de reţeaua electrică, sunt prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb fast charger şi sistem de iluminat. Aceştia pot fi echipaţi opţional cu sisteme precum: priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice, staţie meteo profesională, panouri LED video, routere pentru reţele Wi-Fi în spaţiile publice. 

Contractul pentru serviciile de furnizare şi montare a încărcătoarelor solare a fost încheiat cu firma Power Pure Energy SRL, şi are o valoare de 49.500 de lei fără TVA. Conform contractului, serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite. 

Punerea încărcătoarelor solare lor la dispoziţia gălăţenilor reprezintă încă un pas în direcţia dezvoltării conceptului de ”Smart City”.

Citit 3256 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.