Cine ar putea fi noul prefect al Galaţiului (FOTO)

Cine ar putea fi noul prefect al Galaţiului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Schimbarea Guvernului atrage întotdeauna, după sine, înlocuirea prefecților, având în vedere funcția de reprezentare a executivului în teritoriu deținută de aceștia, în ciuda declarațiilor care de care mai furtunoase cu privire la necesitatea depolitizării acestei funcții.

Recent, noul premier Ludovic Orban a declarat la Brașov că schimbarea va fi efectuată în urma unei analize a activității acestora și va fi pusă în practică după turul al doilea al alegerilor prezidențiale pentru ca scrutinul să nu fie afectat. ”Sigur, unii deja au început să demisioneze, alții au intrat în concedii de boală. Îi așteptăm să revină la lucru ca să își scrie demisia”, a adăugat Orban.

La Galați, actualul prefect numit de Partidul Social Democrat Dorin Otrocol (inginer, 64 de ani) pare a fi în căutarea liniștii de viitor pensionar, mai ales că domnia sa împlinește 65 de ani în luna decembrie. Înlocuirea sa în prima săptămână de după alegerile din 24 noiembrie este dată ca iminentă, iar factorii de decizie ai Partidului Național Liberal caută soluția cât mai ”p(e)r(e)fectă”. Pe lista ”scurtă”, din informațiile pe care le deținem, s-ar afla Gabriel Panaitescu (61 de ani, inginer), fost prefect, în prezent inspector guvernamental, Vasile Pârlog (62 de ani, inginer), actual director executiv în cadrul Instituției Prefectului, dar și Ștefan Vasile (45 de ani, medic), fost director al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Acesta din urmă, spun sursele noastre, ar fi cotat cu cele mai mari șanse la a accede în fotoliul de prefect. Totuși, experiența sa mai redusă în administrația publică și faptul că nu deține încă statutul de înalt funcționar public ar putea înclina balanța în favoarea unuia dintre ceilalți doi contracandidați, persoane familiarizate deja cu treburile curente ale Instituției Prefectului.

Lărgind puțin cadrul, apar și alți pretendenți la funcția de ”uns” al Guvernului în teritoriu, ce ar putea beneficia de susținerea PNL. Cristian Gâscă (48 de ani, jurist), Onuț Atanasiu (45 de ani, profesor), dar și Silviu Bacalum (39 de ani, inginer) ar putea avea aspirații mai mult sau mai puțin întemeiate. Fiecare dintre cei trei deține atuuri ce l-ar putea îndreptăți să spere: Gâscă a condus timp de cinci activitatea Poliției locale, iar în trecut a fost consilier județean, Atanasiu, actual consilier local, a deținut funcția de inspector școlar general adjunct și poate fi trimis „la încălzire” pentru o eventuală candidatură la primărie, iar Bacalum, în prezent director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Galați, posedă și o experiență de necontestat în materia organizării de... evenimente. Asta dacă nu cumva, din ”jobenul” guvernamental va sări vreun „iepure” ce momentan nu pare să alerge în această cursă către scaunul prefectural.

În toată acestă ecuație cu destule necunoscute, singurul personaj liniștit pare a fi actualul subprefect Mihai Manoliu (59 de ani, avocat). Funcția acestuia nu ar fi nicidecum pusă ”la mezat” datorită susținerii acordate de ALDE, în Parlament, noului guvern.

Foto: 1. Gabriel Panaitescu; 2. Vasile Pârlog; 3. Vasile Ștefan; 4. Cristian Gâscă; 5. Onuț Atanasiu; 6. Silviu Bacalum; 7. Mihai Manoliu

 
Citit 12378 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 01:29

5 comentarii

 • postat de ion
  Marți, 19 Noiembrie 2019 00:55
  89.137.228.***
  Pe Bacalum mai puneti-l la munca, ca sa mai capete ceva experienta inainte de a accede la functii fel de fel. Am vazut deja ce inseamna inscaunarea fara prea multe cunostinte tehnice si nu numai, chiar de la institutia primarului. Vreti dovezi? Priviti santierele in lucru. Doamne ajuta sa nu moara vreun om pana la finalizarea lucrarilor. Mnealui, primaru' zice ca merge prin santiere. Nu-l contrazic, se vede, doar merge, nu are capacitatea sa si constate devierile de la normalitate. De-aia zic, mai puneti-va oamenii la munca prin partide, nu-i activati doar cand vine vorba de functii.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Observator X
  Luni, 18 Noiembrie 2019 19:01
  89.136.231.***
  Și dacă mai apare ,,O scrisoare pierdută”?
  1
  4
  Raportează
 • postat de dgi
  Luni, 18 Noiembrie 2019 17:37
  178.138.96.***
  Nu varsta, tanar sau mai putin tanar, reprezinta o garantie a calitatii. S-au vazut si inca se vad tineri in politica si in posturi importante mai ales, care sunt mai slabi sau chiar mai corupti decat cei mai putin tineri. La Galati daca se vrea calitate, autoritate si legalitate cred ca d-nul Parlog este de departe cel mai potrivit in comparatie cu ceilalati care sunt in primul rand politicieni si mai putin tehnicieni. Este o parere personala care tine cont de faptul ca dintre toti doar cel nominalizat a lucrat ani intregi in domeniu.
  15
  6
  Raportează
 • postat de Costi
  Luni, 18 Noiembrie 2019 14:24
  95.77.96.***
  Sa ridice 2 degete cine n-a furat tabla din combinat
  1
  18
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 18 Noiembrie 2019 08:35
  82.79.234.***
  Un candidat tanar cu studii in administratia publica nu exista, sigur, fara experienta, pentru ca la noi experienta este numai pe linie de partid nu si in vreo functie. Pana nu se vor depolitiza institutiile de Stat, nici tara asta nu se va dezvolta. Meteahna cu membrii de partid inscaunati pe criteriul obedientei si nu al competentei, nu a luat sfarsit, suntem un popor greu de inteles.
  3
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.