”Revoluţia garajelor” s-a oprit în Micro 39 C

”Revoluţia garajelor” s-a oprit în Micro 39 C
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Micro 39 C este unul dintre puţinele cartiere ale Galaţiului care a scăpat de „revoluţia garajelor”, care s-a lăsat cu demolarea a zeci, sute de construcţii ridicate mai mult sau mai puţin legal.
Înşirate printre blocuri, garajele cu pricina stârnesc încă destule controverse. Într-un oraş din ce în ce mai sufocat de maşini, nu puţini sunt cei care susţin că demolarea garajelor este o soluţie pentru creşterea numărului de locuri de parcare. Unde mai pui că eliminarea lor ar mai rezolva şi o serie de aspecte ce ţin de estetica unor cartiere. În acelaşi timp, fericiţii gălăţeni proprietari ai unor garaje nu vor să renunţe cu una, cu două, la privilegiul de a avea acest tip de extensie locativă.
Unele dintre aceste garaje au fost transformate într-un fel de spaţii de petrecere a… timpului liber, un fel de mini-case „de la ţară”. Murături, butoaie cu vin, măsuţe, scaune, grătar, dotare serioasă la garajele astea! Unde mai pui că unii dintre proprietari, mai întreprinzători, şi-au făcut inclusiv un up-grade tehnic, inclusiv prin montarea unor… instalaţii de aer condiţionat. Iar dincolo de asta, unele garaje au devenit mici centre de afaceri. Mai un service, aşa pentru mici reparaţii între vecini, mai un magazinaş, garajele pot fi sursa unor oportunităţi nebănuite.

Citit 11905 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 01:25

9 comentarii

 • postat de Alexandra
  Luni, 18 Noiembrie 2019 20:01
  37.251.223.***
  Domnul Primar ar trebui sa demoleze toate garajele din Micro 39C, sunt zeci de garaje acolo!!! Dorim sa traim intr-un oras civilizat! In locul lor ar putea amenaja parcari si spatii verzi, parc pentru copii.
  4
  6
  Raportează
 • postat de Gurzache Fazanin
  Luni, 18 Noiembrie 2019 19:38
  213.233.85.***
  N-a ajuns demolarea la DCP la bloc?
  Uită-te-n CL-ul de joi și vezi că acțiunea continuă!
  Sunt și alte interioare de cartier unde trebuie acționat.
  3
  2
  Raportează
 • postat de prost mai esti georgel
  Luni, 18 Noiembrie 2019 15:19
  81.12.239.***
  cat de prost este georgel!
  9
  7
  Raportează
 • postat de Georgel
  Luni, 18 Noiembrie 2019 13:17
  89.136.184.***
  Cei care urlă împotriva garajelor sunt foarte vocali, dar relativ puțini, o minoritate practic. Ura lor nu este motivată de asigurarea vreunui aspect civilizat al orașului, ci doar de o intensă răutate interioară, ei țintind doar moartea caprei celor cu garaj și atât.

  Ceilalți, fie având garaj, fie rude sau prieteni apropiați ai acestora, fie doar impresionați de răutatea cu care au fost tratați garajiștii, reprezintă restul majoritar care, împreună cu alte cauze, au provocat căderea lui Stan. Pe care l-am fi avut și acum primar dacă îi venea ideea de a demola nu doar cele câteva garaje ilegale, fără nici o compensație, ci și numeroasele garaje construite legal, dar cu acordarea unei minime compensații egale cu valoarea construcției.

  Ar fi fost o idee, nu-i așa? A se lua aminte de viitorii consilieri locali și onorabili primari!
  22
  13
  Raportează
 • postat de vasea
  Luni, 18 Noiembrie 2019 12:02
  193.231.148.***
  problema nu sunt numai garajele ,problejma sunt si harburile de 1500-2000 de euro ce zac la bordura si peste tot importate de toti doar sa aiba si el masina in fata blocului ,si acum nu mai au7 unde parca fierul vechi si fac scandal.
  eu spun ca masinile mai vechi de 8 ani nu ar mai trebui lasa-te la import ,sa nu mai vina toate gunoaiele in romanica
  10
  22
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 18 Noiembrie 2019 10:54
  188.27.4.***
  Actualul primar nu a continuat ceea ce a inceput Marius Stan. Nu a facut asta de frica faptului ca nu va aduna voturi pentru urmatorul mandat. Nici in Micro 20 nu a continuat cu daramarea garajelor. Oamenii chiar si-au imprejmuit cu gard zona garajelor, facand din spatial public propriul spatiu personal. Este abuziv, dar primariei nu ii pasa. Am facut multe sesizari sub acest aspect, dar niciun raspuns de la primarie. Primarul poate continua sa paveze centrul orasului, vot de la mine "din cartier" oricum nu va avea.
  In cartierul Dunarea, Marius Stan a daramat nenorocitele alea de garaje de langa Scoala 29 si a construit parcare mare si loc de joaca pentru copii. A pierdut niste voturi, dar a castigat cu siguranta altele. Actualul primar are treaba cu pavajele doar. Sper sa nu mai aiba treaba cu noi de anul viitor. Personal il voi vota pe acela care vine si spune ca va continua daramarea garajelor.
  12
  26
  Raportează
 • postat de ai halucinatii
  Luni, 18 Noiembrie 2019 09:37
  109.166.131.***
  Te roade invidia sau este un articol pentru inceput de norma pentru saptamana asta ?
  Esti deschis la minte ? Nu te opreste nimeni sa faci ceea ce fac si acei oameni la garaj.
  Sunt persoane iesite la pensie , care nu au alte preocupari , ca asa este la batranete. Parintii tai ce vor face cand vor iesi la pensie ? Sau poate sunt. Stau in casa la televizor zi de zi , bat campii gura -casca dupa reduceri prin market-e ?
  26
  14
  Raportează
 • postat de Cd
  Luni, 18 Noiembrie 2019 08:51
  109.166.133.***
  Asa si..care-i concluzia, pare o scriere neterminata, nu are incheiere.
  5
  10
  Raportează
 • postat de rocky
  Luni, 18 Noiembrie 2019 08:41
  193.230.156.***
  In micro 39A, vis-a-vis de piata Aeroport, trebuie musai darmate garajele de acolo si facut loc de parcare, pentru ca parcarea actuala din piata nu mai face fata, nici masinilor care intra/ies din piata, nici masinilor proprietate privata a unor locatari din blocurile adiacente pietei. De fapt, solutia pe care o propun este dezvoltarea unei stradute prin spatele blocului Y15 care sa iasa in viitoarea parcare, dar cu sens unic de circulatie, si apoi din viitoare parcare aflata pe amplasamentele actualelor garaje sa se intre in parcare actuala din spatele pietei., tot cu sens unic si apoi tot cu sens unic spre punctul initial de plecare. De fapt, de jur imprejurul blocului Y15 va fi acces auto cu sens unic si cu locuri de parcare aferente, atat in noua parcare din dreptul garajelor cat si in fata blocului Y15. Astfel, traficul va fi mult mai liber.
  9
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.