Câţi tei sunt în Piaţeta ”Florilor de Tei”
Foto: Anca Melinte

Câţi tei sunt în Piaţeta ”Florilor de Tei”
Lucrări finalizate
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

"Câţi tei sunt plantaţi în Piaţeta Florilor de Tei?", a fost întrebarea pe care gălăţenii ne-au adresat-o cu insistenţă când am scris că lucrările de amenajare a acestui obiectiv, pe terenul viran rămas după demolarea scheletului Arenei de Box, se apropie de final. Între timp, conform Primăriei, lucrările s-au încheiat şi urmează recepţia.

"Spaţiile verzi sunt prea mici în comparaţie cu zona pavată cu granit", este unul dintre reproşurile pe care gălăţenii le tot fac pe reţelele de socializare, atunci când văd rezultatul amenajării primei piaţete din zona centrală a oraşului. Nu puţini sunt cei care întreabă câţi tei vor înflori în acest spaţiu.

La solicitarea noastră, administraţia locală ne-a comunicat că în Piaţeta "Florilor de Tei" s-au plantat în total 43 de copăcei, dintre care cei mai mulţi sunt tei, în număr de 12. Conform Primăriei, în prima etapă au fost plantaţi 33 de arbori foioşi şi răşinoşi. Este vorba despre mesteacăn argintiu, tei, corcoduş roşu, tuia, pin, molid argintiu, dar şi de arbuşti ornamentali - gutui japonez cu flori albe şi forsythia intermedia. În cea de-a doua etapă, au fost plantaţi zece tei, care s-au adăugat celor doi din prima etapă.

"Precizăm că lucrările sunt încheiate şi urmează, conform procedurilor legale, să se organizeze recepţia acestora", ne-a transmis administraţia locală.

Reamintim că până la începerea lucrărilor, în luna mai a acestui an, gălăţenii aveau parte de un teren viran plin de gunoaie, lângă un monument de arhitectură inclus în patrimoniul istoric al Galaţiului - Policlinica cu Plată. Lucrările au fost executate de Rovis Lider SRL, după proiectul făcut de ATU Consulting SRL. Valoarea amenajării se ridică la 449.413 lei cu TVA. Pentru acest proiect, Primăria a mai încheiat un contract de 8.499 de lei fără TVA cu firma Nasi STL, pentru studiul de soluţii necesar devierii unor reţele electrice situate pe amplasament, iar studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile viitoarei piaţete au fost realizate de Urban Scope SRL, pentru 39.000 de lei fără TVA.

Şi totuşi ceva lipseşte, dacă vă uitaţi cu atenţie la Piaţetă. Coşurile de gunoi!

Citit 3878 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 00:30

5 comentarii

 • postat de DC
  Miercuri, 27 Noiembrie 2019 10:36
  5.2.209.***
  Ce fel de specie de oameni suntunii galateni?
  Cand se munceste se scoate la lumina o zona darapanata si mizera, in loc de multumiri primesti ocare, injuraturi, jigniri!
  Sigur acum e o zona tanara cu copacei micuti abia plantati, dar cand vor creste, aspectul va fi altul. Uitati-va la fotografiile vechi ale orasului nostru , anii 60, cand orasul era plin de copacei micuti, cum atata? Orasul parea chel, fata de cum este acum plin de copaci.- asa si acolo, in cativa ani aspectul va fi altul..incercati sa nu mai fiti atat de rai , incercati sa ganditi lasati rafuielile politice care nu duc la nimic bun!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Romulus Neagu
  Miercuri, 27 Noiembrie 2019 00:36
  5.13.129.***
  Bani risipiți aiurea. Borduri, trotuare și renovări de dragul renovării fără pic de stil.
  2
  0
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Vineri, 22 Noiembrie 2019 17:56
  92.114.82.***
  E trist, intr-adevar...e lipsa de strategie...dar, asta e...Ar trebui sa ne dam seama
  ca in actualul context, nu are prea mare importanta orientarea/culoarea politica a celor
  de la conducerea urbei... Ne amagim cei care credem asta. De fapt, dominanta
  e aceasta permanenta limita romaneasca de a evalua si considera/analiza nevoile
  comunitatii si ale urbei .
  2
  8
  Raportează
 • Vineri, 22 Noiembrie 2019 15:29
  5.13.219.***
  Reporterul:
  - Cati tei sunt in piateta "Florilor de Tei"?
  - Ion: 2 nuci !!!
  3
  10
  Raportează
 • postat de Georgel
  Vineri, 22 Noiembrie 2019 09:38
  89.136.184.***
  A face o astfel de făcătură modernistă, între case de patrimoniu, în plină arie urbană istorică protejată de lege (!!!), exact pe locul unei foste case de patrimoniu dispărută în vremuri vitrege, arată faptul că doar la atât îi duce mintea pe actualii edili ai urbei Galați eufemistic numită ”Orașul Roșu”.

  După război polonezii au reconstruit întreg ansamblul caselor vechi din centrul orașului Gdansk, fără a le trece prin cap să facă acolo ”piațete”. La fel în Dresda, sau Praga, sau alte orașe din țările ”lagărului” comunist. Cât despre conceptul refacerii orașelor devastate de exact același război, din țările Europei occidentale, nu mai vorbim.

  Când s-a comandat proiectul acestei ”piațete” i-a dat cuiva prin cap să se gândească la ceva care aici să reîntregească uitata ”Rezervație de Arhitectură Strada Domnească”?
  5
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.