„Moaşele” de la Senat

„Moaşele” de la Senat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Naşterea” unei legi concurează ca durată venirea pe lume a unui copil: 6 luni. Deputatul PD-L de Galaţi Mihail Boldea vrea să scurteze acest termen.

Printr-un comunicat de presă, Mihail Boldea ne informează că a propus Biroului Permanent al Senatului modificarea Regulamentului de funcţionare, în vederea eficientizării procesului legislativ din această Cameră. 

Astfel, potrivit sesizării deputatului PD-L, 4 articole din Regulamentul Senatului întârzie procesul legislativ. Constituţia prevede că prima Cameră sesizată cu o propunere legislativă se pronunţă în termen de 45 de zile.

Deputatul afirmă însă că  termenul de 45 de zile nu curge niciodată de la data înregistrării iniţiativei legislative la Senat, acest termen începând să fie calculat numai după împlinirea unei perioade variabile, care poate ajunge şi până la 3 luni, în interiorul căreia se obţin avizele necesare.

Deputatul are în vedere exact modificarea calculării acestui termen şi a calendarului. Boldea precizează că în acest moment, o propunere legislativă depusă la Biroul Permanent al Senatului are nevoie de aproximativ 6 luni de zile pentru a fi adoptată sau respinsă.

Citit 1592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.